Copil în Epoca de Aur de Dan Cârlea

Editura: Tracus Arte
Categoria: Literatură – Proza Ulysses
Nr. de pagini: 67
Anul apariţiei: 2010
Nota mea: 8/10

De ce ai citi cartea Copil în Epoca de Aur?
Am început cartea aceasta imediat ce am primit-o. Din două motive extrem de simple sau poate copilărești. Ambele sunt motive vizuale. Primul este titlul, ”Copil în Epoca de Aur”, care m-a dus imediat cu gândul la perioada grea, dar foarte fericită a multora dintre noi. Iar al doilea motiv a fost numărul redus de pagini pe care îl are această cărțulie.

Despre carte. Spune-ne ceva despre subiect/acțiune
Mi-am dorit mult să citesc o carte despre perioada aceasta, pe care am prins-o puțin, dar despre care știu multe din amintirile și poveștile părinților. A fost o perioadă grea, dar descrisă foarte frumos de către autorul Dan Cârlea. A fost o perioadă plină de lipsuri, lipsită de comoditate, lux și abundență. Dar a fost perioada în care, cei care au trăit-o și simțit-o, au fost, poate nu cei mai fericiți, dar cu siguranță, au fost mult mai liniștiți, relaxați și…aveau mereu timp pentru toate, chiar și în zilele în care lucrau câte 8 ore pe zi.
Dan Cârlea descrie foarte frumos acea perioadă, cu adevărat o Epocă de Aur. Descrie simplu și frumos o perioadă deloc ușoară și o transformă într-o epocă de aur. O transformă în ceva mirific, de basm, într-o poveste care nu ai mai vrea să se sfârșească – nici măcar dacă finalul ar fi cu happy end.
Autorul a reușit să transmită, prin intermediul cuvintelor simple o mare de emoție. A scris cu nostalgie o poveste despre neajunsurile unei copilării fericite. Despre fericirea simplă, despre zilele petrecute la cozi interminabile pentru a prinde o bucată de carne – o delicatesă a acelor vremuri. A scris pe paginile veșniciei și despre modul cum se reușea pe atunci să ai ceea ce nu multă lume obținea.

Ce ți-a plăcut mai mult? Ce nu ți-a plăcut?
Mi-a plăcut povestea în sine. Ideea cărții este foarte bună, iar paginile ei reușesc să redea foarte bine acele timpuri. Mi-a plăcut întreaga poveste, deși cred cu tărie faptul că această carte putea fi continuată. Mai sunt o grămadă de momente din acea Epoca de Aur care a fi meritat să fie scrise/amintite în carte. Dacă mă întrebi ce anume mi-a plăcut mai puțin, ei bine.. Asta. Faptul că această carte este mult prea scurtă. Chiar este păcat să nu se scrie mai mult despre perioada pe care nu mulți o cunosc.

Recomandări:
O lectură ușoară, plină de momente comice și amintiri care vor stârni emoția părinților, dar mai ales, a copiilor. O recomand pentru destindere, pentru a retrăi anumite momente din trecut. O recomand pentru că se citește ușor și este un subiect foarte interesant, care chiar merită atenția oricărui cititor.

Editura Tracus Arte

Cartea Copil în Epoca de Aur de Dan Cârlea a fost oferită pentru recenzie de către Editura Tracus Arte. Poate fi comandată de pe site-ul Editura Tracus Arte. Pentru a fi la curent cu apariţiile şi reducerile de cărţi, puteţi urmări noutăţile editurii atât pe site, cât şi pe pagina de Facebook.

Cartea poate fi achiziționată din librăriile online

Autor: Laura Apetroaie

11 COMMENTS

  1. Felicitari pt recenzie. Sunt sigura ca este o lectura usoara si ai reusit sa atragi atentia asupra cartii.

  2. frumoasa prezentare laura!
    razvi bine ai venit!fetelor mai avem un cititor ,chiar daca este mai mic.

  3. Imi palce ce ai scris, Laura! Apropo de zilele copilarie si de fericirea simpla! Da, asa este! Am avut o copilarie frumoasa desi ingradita de un regim, dar sincer nu se compara cu ceea ce vad astazi. Eu am stiut ce inseamna sa ma joc cu copiii la coltul strazi, stiam de Lapte gros sau Tara, tara vrem ostasi si alte nebunii din astea. Eram o liota de prieteni. Acum, nu prea mai auzim rasul cristlin si chiotele copiilor seara pe strada.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.