Flacăra dintre noi de Penelope Douglas – Editura Epica – recenzie

Flacăra dintre noi de Penelope Douglas – Editura Epica – recenzie

Flacăra dintre noi de Penelope Douglas

Flacăra dintre noi, de Penelope Douglas – Editura Epica – recenzie

 Flacăra dintre noi 

Autor: Penelope Douglas

Editura: Editura Epica

Data apariției: 2019

Număr de pagini: 528

  Penelope Douglas, faimoasă autoare americană și #1 în mai multe topuri de specialitate, precum New York Times, USA Today și Wall Street Journal, încheie seria Intimidare, care a făcut-o celebră, cu Flacăra dintre noi. Nu tocmai un roman în sensul propriu al cuvântului, ci o formațiune din două nuvele mai ample, finalul seriei este exact cum ne așteptam, plus un bonus. Tate și Jared au ajuns la final, trebuie să încheie ciclul pe care l-au pornit o dată cu primul roman al seriei, Bully, desemnat ,,Cel mai bun roman de dragoste al anului 2014,,. Flacăra dintre noi este compus din Regăsire, finalul poveștii celor doi, și Aproape niciodată, începutul poveștii lui Quinn, moștenitoarea familiei Caruthers.

Regăsire

   Tatum are în sfârșit ce își dorește. Liniște, o viață frumoasă, un iubit atent. Se pregătește pentru cariera sa în medicină, are un public care o adoră la cursele de mașini, iar prietenii îi sunt toți alături. Dar oare chiar este fericită? Jared a fost în preajma ei întotdeauna, iar în momentul în care a ales să se îndepărteze de ea, i-a frânt inima. Nu am citit toată seria, deși nu este greu să intuiești că totul a avut loc cu suișuri și coborâșuri. Parcă zic eu că am apucat să citesc prima parte, Intimidare. Parcă… Dar acțiunea e previzibilă, orice cerc deschis trebuie să se închidă cumva. Și chiar dacă greutățile nu au încetat să apară, cei doi trebuie să se întâlnească din nou. Atunci când mama lui Jared îl cheamă în oraș pentru că este însărcinată….

”Mama urma să nască și, pe de-o parte, aș fi vrut să știu ce naiba era în mintea ei. Fusese alcoolică cincisprezece ani, chiar și în timpul copilăriei mele și, deși știam că m-a iubit întotdeauna și că, în esență, era un om bun, aș fi fost primul care i-ar sparge globul de sticlă în care trăiește și i-ar spune că a fost o mamă de rahat.

Totuși, pe de altă parte, știam că și-a revenit. Și-a câștigat dreptul la a doua șansă și, după cinci ani de abstinență, presupun că s-a simțit pregătită pentru asta. De asemenea, a fost o mamă adoptivă perfectă pentru fratele meu vitreg, Jax, după ce el a venit să stea cu noi, iar acum avea în jurul ei un grup de oameni care-o sprijineau.”

   Jared este genul acela de băiat rău care încearcă din greu să își găsească locul. Anii au trecut, a demarat o afacere profitabilă, care îmbină munca cu pasiunea, dar ceva înăuntrul său este gol. Lipsa iubirii, lipsa unei femei care să stea lângă el, lipsa lui Tate. Ceva clar nu e în regulă, dar cei doi nu se pot abține de la înțepături nici după ce se întâlnesc după atâta timp… Atracția dintre ei e explozivă, însă depinde doar de ei dacă vor reuși să treacă peste orgoliile imense.

Aproape niciodată

  Quinn este mezina familiei Caruthers, înconjurată de o mulțime de frați mai mari și de verișori gălăgioși. Ajunsă în perioada adolescenței, se simte diferită față de ceilalți, și mai ales de Dylan, fiica fratelui său, Jared, mai mică cu doi ani. Este o persoană introvertită și care mereu evită încăierările sau certurile, contrar nepoatei sale.

  Într-o zi, primește prin poștă o carte foarte ciudată, veche, cu supracoperta tăiată și colțurile tocite și îndoite. Nu este niciun nume pe ea, doar un titlu – Aproape niciodată. Captivată, începe să citească conținutul, dar gândul nu îi dă pace și se întreabă de la cine poate fi. Pe măsură ce parcurge paginile, acțiunea îi pare extrem de familiară. Pare a fi povestea părinților și a fraților ei… Dar cine să știe detalii atât de intime?

”Trecând pe lângă dormitorul părinților mei, mă opresc și cad pe gânduri, amintindu-mi de cutia cu suveniruri din dressingul mamei. Îmi amintesc că fusesem fascinată de jurnalul ei când eram mică, însă ea nu mă lăsa să-l citesc.

Dacă e adevărat ce am citit în carte, persoana care a scris-o trebuie să fii fost în relații apropiate cel puțin cu unul dintre părinții mei. Povestea trebuia să ajungă undeva.”

  Quinn sapă cât mai adânc și află povestea lui Jese și Kat, care ar putea fi foarte bine diminutivele părinților săi, Jason și Katherine. Suișuri și coborâșuri, cei doi par a fi avut o viață zbuciumată de ambele părți, începând ca amanți și devenind soț și soție. Povestea îi este dezvăluită lui Quinn tocmai pentru a nu-și pune familia pe un piedestal, ci pentru a înțelege că fiecare comite greșeli pe care trebuie să și le asume.

  Și totuși, pentru cei din neamul Caruthers, familia e totul. Frați, surori, verișori, unchi și mătuși, toți sunt alături unul de celălalt la bine și la greu. Oamenii ăștia sunt cam tot ce ți-ai putea dori de la viață! Cineva să aibă grijă de tine în orice context, dar și cineva alături de care să te poți distra. Nimeni nu e perfect. Dar lucrurile sunt mult, mult mai ușoare cu cei dragi alături!

Carte disponibilă pe site-ul Editura Epica

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

Recenzii cărți young adult

Recenzii cărți de dragoste

 

***Gabriela Bratu***Mămică de beagle, devoratoare de cărți, curioasă din fire. Sunt o tipă sociabilă, loială celor dragi, iubitoare de animale, dar și de oameni. Îmi place să cred că fiecare din noi are ceva frumos în interior. La fel, îmi place să cred că oricine poate să citească, trebuie doar să vrea! Poate că ingineria nu se pupă extraordinar cu literatura, dar cititul și scrisul sunt viața mea. Am răbdare, însă fără să mă calce cineva pe coadă. O dată ce sunt stârnită, chiar îmi pun ambiția să fac un lucru. Și mai ales, să-l fac bine!

2 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.