Fotbaliști la veterinar

Fotbaliști la veterinar – Alinierea planetelor și Apocalipsa – vise literare

  Fotbaliști la veterinar – astăzi Hagi şi Gică Popescu

   Haideți, că de data asta n-a mai trecut așa mult! Ne-am pus serios pe producția de vise!

Alinierea planetelor și Apocalipsa

   „Apusul soarelui desenează unul din tablourile greu de explicat ale naturii. Îl privesc și de fiecare dată mă captivează. De data asta ceva este diferit. Culorile vibrante se risipesc prea repede. Astrul ceresc fuge pe bolta cerului în sens greșit, inundând Pământul în lumină orbitoare, apoi în ceață. Ceva se întâmplă, planetele se aliniază pe cer și prevestesc catastrofe. Lumea se panichează, dar rămâne blocată, cu ochii ațintiți pe punctele rotunde ce schimbă aspectul vieții știute. Fără avertismente, aerul devine sufocant, apa toxică. Eu mă adăpostesc în scara unui bloc, alături de alte câteva persoane. Cădem de acord să încuiem ușa, aerul din jur e încă respirabil, să adunăm provizii de apă din apartamente și să rezistăm. Afară lumea pare să nu bage de seamă  tragedia, își continuă ritmul, la volan, plimbând copiii. Pare că ne vom adapta. Ne obișnuim cu lumina ciudată, stăm în aer liber, ne jucăm. Râd cu doi copilași și nu ne îngrijorăm când mașini mari pline de nisip  trec pe lângă noi. Din senin, țipete îngrozite ne ajung și un sunet  oribil cuprinde totul în jur. Peisajul apocaliptic ce se vede la câțiva  metri ne pune pe fugă. Privesc valul uriaș care se apropie și știu că nu avem scăpare. Mă agăț, însă, de un gard înalt și închid ochii.

 Mă trezesc, pentru că nu îmi plac scenariile de groază.” – Alice

Fotbaliști la veterinar

   „Acesta nu este un vis ce-mi aparține. Este „împrumutat” de la mama. Trebuia să semăn cu cineva la visele astea, nu? :))

   Visează mama că era la cabinetul veterinar (unde mergem frecvent) și pe cine vede în sala de așteptare? Pe Hagi și pe Gică Popescu! :)) L-a abordat mai întâi pe Hagi și i-a cerut un autograf, după care i-a spus:

  -Domne, sunt și microbistă, și Vărsător, ca dumneavoastră! Nici în visele mele cele mai frumoase nu credeam să vă întâlnesc aici!

Apoi a mers la Gică Popescu, i-a cerut și lui un autograf, spunându-i:

  -Uitați, cumnatul dumneavoastră mi-a dat deja autograf!

  Nu aveau pe ce să scrie, au fost cât pe ce să-i dea autografe pe un ziar, dar au găsit, în cele din urmă, niște coli de hârtie.

  Nu știam că Hagi și Gică Popescu sunt cumnați, dar na, mama e microbistă și le știe pe toate. :)” – Sorina

Vis boem (Alina e de vină!) :)

   „Să fie influența Queen din partea Alinei, să fie obiceiul meu nou-format de a le asculta melodiile după ce am văzut „Bohemian Rapsody”, nu știu, cert e că visez următoarele (și da, visul îmi aparține, de data asta): nu știu unde eram, dar mă sună cineva și îmi spune că la televizor cântă Smiley melodia „Bohemian Rapsody” și să anunț pe nu știu cine (vreo 3 inși, dar dacă mă întrebi acum cine erau, habar n-am), să se uite. Eu mă enervez și îmi spun: de ce să-i anunț eu, dacă vor să asculte melodia, s-o caute pe Youtube! În plus, ideea e ridicolă: oricum nu-mi place Smiley, dar să se încumete la melodia asta?! Mă abțin de la comentarii! :))”

  P.S.: A doua zi după acest vis, am fost la o nuntă. Ghici pe ce melodie a fost dansul mirilor! Nu, nu Queen, era prea frumos. Melodia lui Smiley, „Vals, vals, vals”…– Sorina

Discuții literare la înălțime

   „Sunt la casa părintească, în curtea plină de meri. Deodată, în mijlocul livezii se deschide un drum vertical, până la cer. Evident, era un drum pe care n-aveam cum să-l ratez. Așa că am urcat (am plutit) până la capătul drumului. Până sus, s-au mai urcat câțiva oameni și ce credeți că am descoperit din discuții? Fiecare era pasionat de un anume gen literar. Se pare că sus era un concurs, iar noi eram concurenții. Moderatorul era un cățel. Începe seria de întrebări și descopăr că fiecare întrebare e despre ce le place celorlalți, și nu nouă. Ridic mâna ca la școală și spun că nu e corect așa, că de unde să știu eu ce citește domnul necunoscut cu barbă și sacou negru. Atunci, cățelul se transformă într-un bătrân și îmi spune că putem ști totul despre ceilalți dacă ne-am folosi creierul la adevărata lui capacitate… apoi, a adăugat că un răspuns greșit înseamnă reîntoarcerea pe Pământ, prin cădere liberă. Șocul a fost suficient de mare încât să mă trezesc.” – Rodica

   Cam asta a fost pentru azi. Singurul vis cu adevărat literar este al Rodicăi, dar recunoașteți, și ale noastre sunt de povestit ;)). În încheiere, îi dedic Alinei Geambaşu, cel mai mare fan Queen pe care îl cunosc, melodia din vis. Stați liniștiți, în interpretarea originală, nu a lui Smiley 🙂

Rubrica Vise Literare

Autori: Sorina, Alice, Rodica

Fotbaliști la veterinar – ştiţi vreunul?

16 COMMENTS

  1. Ce mai vise aveti fetelor. Microbista nu sunt, apocalipsa sper sa nu o traiesc nici macar in vis, iar Queen inca nu este pe lista mea de inspiratie. Faceti niste asocieri f simpatice.

  2. Doamne, ce vis boem! Sau… ce cosmar! Smiley nu are voie sa faca asa ceva! Nu QUEEN!
    M-a amuzat teribil articolul vostru, fetelor! Mai vreau vise! Daca nu le pot avea eu, macar voi sa imi dati o portie de vise.
    MULTUMESC pentru piesa Bohemian Rhapsody. Mai ales ca e partea cantata la Live Aid!

    • Pai fix la asta m-am gandit, Alina! E cantata la Live Aid din 1985, exact momentul din film… Ai dreptate in ceea ce-l priveste pe Smiley, si eu ma gandeam ca e un sacrilegiu :)). Norocul meu ca nu l-am auzit, doar aflasem ca ar canta melodia asta pe un post TV :)))))

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.