Să-i primiți în case, vin la colindat!

  Brrrr, ce frig e!!!!!

   E sfârșitul lunii noiembrie, încă puțin și vin Sărbătorile de iarnă! Singura perioadă mai îndelungată de care mă bucur ca un copil.

   Entuziasmul meu începe odată cu postul. Tot atunci începe și perioada cea mai aglomerată. Îmi place să fiu organizată, așa că îmi notez în agenda imaginară tot ceea ce mi-am propus. Pentru început, îmi sun prietenii să aflu cu cine mă bucur de magia Crăciunului și cu cine ciocnesc paharele de șampanie la trecerea dintre ani. După ce aflu câte săptămâni am musafiri (pentru că anul acesta voi avea musafiri din depărtare, o săptămână de Crăciun și una după Revelion), mă gândesc să încep curățenia generală.

   O, dar sunt convinsă că până la Crăciun mai fac de două, nouă, nouăzeci și nouă de ori curățenie, așteptându-mi cu nerăbdare prietenii să-mi umple casa de veselie și gălăgie .

   Și dacă toate poveștile încep cu „A fost odată ca niciodată”, atunci încep și eu să vă spun că a fost, este și va fi o Cenușăreasă frumoasă în fiecare casă. Ea cântă, zâmbește și căsuța și-o iubește. De curat s-a apucat și cu drag v-a invitat, pragul casei să-l pășiți toți cei care o iubiți.

   Nu-mi rămâne decât să mă apuc de treabă ca o adevărată Cenușăreasă, doar că pe mine nu mă stresează nici o mamă vitregă sau surori răutăcioase. Pentru mine, bucătăria este un palat aurit, e locul unde-mi petrec jumătate de zi, jumătate din viață așa că trebuie să strălucească de curățenie. Și cum povestea mea de Cenușăreasă este una modernă, nu mi-am chemat porumbițele și turturelele în ajutor. Eu am doi prieteni de nădejde. Nufăr, și Triumf  se numesc prietenii care îmi fac curățenia mai ușoară.

Nufăraș drag, Nufăraș

Curăță tu, rugu-te-aș,

Și m-ajută-n strălucire,

Totul luminos să fie!

   Pentru că nu am timp de pierdut, mă bucur de ajutorul celor doi prieteni de nădejde, care nu lasă tot greul pe umerii mei. Ei curăță repede și eficient , asta e calitatea lor cea mai de seamă, iar prețul este modic făcând un raport calitate preț corect.

   Să fac curățenia să fie mai ușoară, schimb spălatul geamurilor de pe ritmurile latine pe melodiile colindelor copilăriei. Mă pierd în amintiri frumoase și nici nu-mi dau seama când am devenit o furnicuță.

  Geamurile strălucesc, baie e dezinfectată, aragazul e ca nou.

   Hmmm ce mai rămâne?

   Ah, vesela cea bună! Pentru asta am Nufăr Verde Veselă, şi gata treaba.

   Totul trebuie să fie bine pus la punct. Casa trebuie să miroasă proaspăt cu parfumuri florale și oceanice. Anul acesta sunt bine organizată, iar prieteni mei sunt experți în curățenie.

   Ca o Cenușăreasă a zilelor noastre am pus osul la treabă și

   Aștept cu multă nerăbdare

   Să-mi pun straie noi de sărbătoare.

   Chiar ei: Nufăr și Triumf s-au schimbat

   Și zilnic te ajută să faci tu curat.

   Și pe final, trebuie să vă spun că Cenușăreasa și cei doi prieteni de nădejde au trăit fericiți până la adânci bătrâneți, iar de nu ați auzit ei, vă sunt prieteni la gospodărit. Să-i primiți în case, vin la colindat! Fiindcă ei sunt experți la curățat.

,,Deschide uşa creştine
Că venim din nou la tine”
Să vă fie casa strălucitoare şi uşoară curaţenia de sărbători, pe lângă Triumf şi Nufăr: ascultaţi colinde, compuneţi versuri în minte, chiar dacă după ce terminaţi le-aţi uitat, şi gândiţi-vă la magia iernii.

Hai la mine-n casă,

Cea mai căduroasă,

Vezi cât de frumoasă poate fi acum,

Pentru că, draguţă, cu Triumf îţi spun,

Nufărul mă ajută să nu-ţi vezi de drum.

Să rămâi la mine şi să te distrezi

Strălucirea casei să o comentezi

Mă întrebi cu teamă: Cum ai reuşit?

Şi eu îţi spun mandră: M-am Fermecuit.

Articol scris pentru competiţia SuperBlog 2107. Proba 22

#Farmec

Sursa foto: Farmec.ro. Arhiva personală

 

7 COMMENTS

  1. Si eu folosesc ambele produse. Sunt ffff bune.
    Ce frumos … parca miroase a sărbătoare!!!

  2. Nu m-am gandit niciodata ca as putea fi o Cenusareasa!
    Foarte funny articolul. Trebuie sa incerc si eu produsele !!

  3. Sunt un mare fan al produselor românești. Cred că avem cu ce să ne mândrim. Folosesc produse de curățat de la Farmec și sunt foarte bune!

  4. Ce tare! cum pot transforma produsele potrivite pana si o activitate banala precum curatenia in ceva (re)creativ.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.