Seria Familia regală din Cordina de Nora Roberts

 Seria Familia regală din Cordina de Nora Roberts

1. O IDILĂ REGALĂ-Affaire Royale (1986)-Colecția Cărți Romantice-Editura Lira/Litera

O idilă regală de Nora Roberts

Prințesa Gabriella devine amnezică în urma unei răpiri. Reeve, un fost detectiv american, îi devine logodnic de formă până la prinderea vinovaților. Căldura inimii lui îi va alunga temerile.

   Prințesa Gabriella, Brie, cum este poreclită, fiica monarhului din Cordina, un mic principat de pe malul Mării Mediterane, a fost răpită și în schimbul ei se cer o răscumpărare uriașă și eliberarea a patru deținuți.

   După o săptămână de captivitate, Brie reușește să scape și este găsită fără cunoștință pe marginea unui drum. Din păcate, este amnezică, iar răpitorii ei, încă în libertate. Tatăl ei îi cere ajutorul lui Reeve MacGee, un fost detectiv american, retras din activitate, fiul unui prieten din tinerețe de la Harvard.
Brie nu-și amintește nimic din viața anterioară, chiar și membrii propriei familii îi sunt străini. Singura reacție afectivă este frica. 

   Pentru a păstra aparențele și a nu da subiecte de bârfă presei, familia hotărăște să ascundă amnezia, iar Brie învață despre propria viață din informațiile și descrierile celor apropiați. Avându-l alături pe Reeve, care îi devine logodnic de formă până la prinderea vinovaților și pentru a justifica prezența lui în micul principat, Brie începe să-și recapete memoria.

   Dar poate căldura inimii lui să-i alunge nu doar temerile, ci și să o facă să se încreadă în sentimentele pe care i le trezește în suflet?

Nu îi păsa de cât timp fugea. Habar nu avea dacă parcursese un kilometru sau zece. Ploaia şi lacrimile o orbeau. Nu văzu luminile farurilor decât când erau deja aţintite asupra ei. Înspăimântată, ca un iepure prins în cursă, încremeni. O găsiseră. Veniseră după ea. Ei. Claxonul răsună, frânele scrâşniră. Era la capătul puterilor. Se prăbuşi pe drum, pierzându-şi cunoştinţa.”

„Nu-şi amintea dacă sângele ei se mai înfierbântase vreodată aşa şi înainte. Nu ştia dacă mai simţise vreodată acea ameţeală plăcută. Totul era proaspăt, nou, incitant. Şi totuşi… mai era ceva acolo, în adânc, o nevoie primară care nu o surprinse deloc. Dorinţă, visare, poftă. Poate că mai simţise asta înainte. Durere, nevoie, tânjire. Poate că nu-şi amintea, dar înţelegea. Dar el, prin felul în care o strângea în braţe, o săruta pe faţă şi-i şoptea numele pe buze, el trezea la viaţă toate aceste senzaţii. ”

Parfumul ei îl învăluia, era mai uşor ca aerul, mai întunecat ca marea. Oare ea ştia? Cufundându-se tot mai adânc, se întrebă dacă ea ştia ce făcea. Ochi de vrăjitoare, chip de înger. Ce bărbat n-ar fi căzut în genunchi în faţa ei? Şi totuşi, oftatul ei, încet, grav, era cel al unei femei. Aievea sau pogorâtă dintr-un basm, era tentaţia întruchipată. Nimeni n-ar fi putut să-i reziste. Dar el nu avea de ales.

2. SĂRUTUL UNUI PRINȚ-Command Performance (1987)-Colecția Cărți Romantice-Editura Lira/Litera

Sarutul unui print de Nora Roberts-Colectia Carti Romantice

Merită ca o femeie independentă să renunțe la tot ce și-a construit prin propriile forțe pentru a-și petrece restul vieții alături de un prinț? 

   Cu ani în urmă, Eve Hamilton a făcut o pasiune pentru prințul Alexander – un tânăr puternic, reținut și care nu părea să o privească pe Eve cu ochi buni.

    Acum, șapte ani mai târziu, Eve revine în țara lui Alexander, Cordina, ca femeie de afaceri chemată pentru a pune în scenă împreună cu trupa ei de actori patru spectacole de teatru, și descoperă că pasiunea din tinerețe nu a fost deloc trecătoare, simpla reîntâlnire cu bărbatul visurilor sale reușind să reaprindă iubirea înăbușită din inima ei.

    Pentru Alexander, Eve nu mai este acum o simplă copilă fermecătoare, ci o femeie captivantă și de o frumusețe răpitoare. Astfel, se trezește pe negândite dorindu-și să-i demonstreze celei la care nu a încetat să viseze în taină – că nu poate exista un bărbat mai potrivit pentru ea.

   Va reuși să o convingă pe această femeie, stăpână pe ea, încăpățânată și independentă că merită să renunțe la tot ce și-a construit prin propriile forțe pentru a-și petrece restul vieții alături de un prinț? Îi va putea el dovedi că, uneori, realitatea poate să depășească orice fantezie dintr-un basm?

„O luă atunci, îi luă gura, inima şi sufletul, în timp ce briza cu miros sărat sufla în perdele. Mâinile ei erau încă pe încheieturile mâinilor lui, degetele i se strângeau din ce în ce mai tare, dar nici unul din ei nu ştia dacă pentru a refuza ori a accepta.El îşi dorise, avusese nevoie, tânjise după pasiunea şi înflăcărarea care o caracterizau. Îi fusese poftă de moliciunea şi de dulceaţa care contrabalansa toate celelalte. Dacă era o greşeală, dacă era imposibil, avea să îşi croiască drum printre toate obstacolele. Ştiuse, din clipa în care o revăzuse, că nu avea de ales.”


„Alexander este total nepotrivit pentru mine. Mai mult decât atât, eu nu sunt potrivită pentru el. Am o carieră, una care este importantă pentru mine. Am legături cu o altă ţară. Îmi place să fac lucrurile când şi cum doresc, fără să mă gândesc cum ar putea părea în ochii presei. Nu m-am împăcat niciodată cu regulile, lucru pe care l-am dovedit fiind un dezastru la şcoală. Alexander trăieşte după reguli. Este nevoit să o facă.”

„Trecuseră luni întregi fără să o vadă – deşi se trezea încă în creierii nopţii, singur, cu chipul ei în minte. Putea să se împotrivească acestui lucru, să înăbuşe dorul acela care părea ca o nebuloasă în faţa obligaţiilor, a responsabilităţilor şi a unui program istovitor. 
Dar, de fiecare dată când ea se afla acolo, destul de aproape încât să poată fi atinsă, dorinţa nu mai era vagă, ci devenea imposibil de învins. 
Acum, când o atinsese, îi simţise gustul, se amăgise singur cu frânturi din propriile fantezii, trebuia să îşi refuze restul?”

3. UN PRINCIPE CUCERITOR-The Playboy Prince (1987)-Colecția Cărți Romantice-Editura Lira/Litera

Un principe cuceritor de Nora Roberts-Cărţi Romantice-prezentare

Un playboy care nu rezistă provocării de a cuceri o femeie aparent inaccesibilă, mai ales că aceasta e spion și agent dublu.

   Aflată într-o misiune sub acoperire la palatul regal din Cordina, Lady Hannah Rothchild a fost aleasă să contracareze planurile organizației criminale care și-a propus să ucidă familia regală. Pericolul o pândește la fiecare pas, așa că însăși viața ei depinde de cât de bine reușește să își păstreze deghizarea de persoană rezervată și timidă – atribute care nu îi sunt deloc caracteristice în realitate.

   Un playboy obișnuit ca femeile să-i cadă la picioare, prințul Bennett este fascinat de la bun început de Lady Hannah, căci niciodată n-a putut rezista provocării de a cuceri o femeie aparent inaccesibilă. 

  Lady Hannah pare să se fi înconjurat de o armură invizibilă… iar Bennett este decis să afle ce este dincolo de ea. Pentru el, dragostea a fost mereu un joc; de aceea, faptul că se îndrăgostește de această tânără misterioasă îl ia cu totul prin surprindere. 

  Surprizele nu se vor opri aici, mai ales când află că, de fapt, Hannah este spion și agent dublu, lucrând pentru tatăl lui.

  Cu toate că Hannah și Bennett sunt conștienți că pasiunea ce se aprinde între ei îi face vulnerabili în fața primejdiilor care îi înconjoară, amândoi consideră că o dragoste ca a lor merită orice sacrificiu.

Bennett nu ştia nici el la ce se aşteptase. Însă ceea ce găsi fu moliciune, alinare şi dulceaţă, fără fierbinţeală sau pasiune. Şi totuşi le văzu pe amândouă în ochii ei. Nu simţi nevoia incontrolabilă de a o atinge sau de a forţa sărutul să devină mai profund. Nu acum, prima dată. Poate că ştia deja că aveau să urmeze şi altele. Dar acest prim sărut îi oferi o lejeritate şi o relaxare pe care nu le mai căutase niciodată într-o femeie.“ 


„– Viaţa nu prea merită trăită fără să tragi câteva trânte. Tu nu simţi niciodată nevoia de aventură, Hannah?
Ea se gândi la ultimii zece ani din viaţa ei, la misiunile care o purtaseră din castele în ghetouri şi în orice alt loc între aceste două extreme. Alei franceze. Ţărmuri italiene. Se gândi la pistolul de calibru mic pe care îl purta în poşetă şi la stiletul subţire ca un creion lipit ca un amant de coapsa ei.
– Cred că eu am preferat dintotdeauna să trăiesc aventurile de la distanţă, prin intermediul cărţilor.“


„Nu simţise niciodată nevoia să cerşească lucrurile pe care o femeie ar fi putut să i le ofere sau să i le refuze. Nu doar pasiune îşi dorea; era ceva mai presus de nevoile fizice. Îşi dorea inima ei, cu o disperare pe care nu o mai cunoscuse până atunci.“

4. PRINȚESA INCOGNITO-Cordina’s Crown Jewel (2002)-Colecția Cărți Romantice-Editura Lira/Litera

PRINȚESA INCOGNITO de Nora Roberts-Cărţi Romantice-prezentare

O călătorie cu peripeții, o prințesă sătulă de atenția presei și un arheolog morocănos care-i oferă adăpost – așa ia naștere o neașteptată poveste de iubire.

   Copleșită de îndatoririle de prințesă și de viața trăită sub atenția presei, Camilla de Cordina își dorește câteva săptămâni de libertate deplină, în care să poată face tot ce își dorește fără a fi mereu atentă la protocol. În care să fie pur și simplu ea.

   Când această dorință devine prea puternică pentru a se mai putea împotrivi, pornește incognito într-o călătorie, dându-se drept Camilla MacGee

    O furtună, un drum alunecos și o căprioară sunt motivele pentru care mașina ei ajunge să se împotmolească într-o pădure din zona rurală a Vermontului, iar salvarea vine odată cu apariția morocănosului și deloc prietenosului arheolog Delaney Caine, care îi oferă adăpost la cabana lui aflată în apropiere. Astfel, Camilla ajunge să guste din plin viața simplă la care visase, devenind temporar asistenta chipeșului arheolog. 

  Pe măsură ce iritarea pe care o simte Camilla din cauza atitudinii deloc prietenoase a lui Del se transformă într-o pasiune arzătoare, prințesa fugară devine tot mai conștientă că nu poate păstra prea mult timp secretul. 

   Dar oare, la momentul adevărului, Delaney o va vedea ca pe femeia pe care a ajuns să o iubească, sau felul lui de a trăi, deloc compatibil cu viața unei prințese, îl va face să o respingă?

„Vrei să mă opresc? Acum? Sau vrei… Îl apucă încet cu dinţii de buza de jos, strânse uşor şi îi dădu drumul. … Mai mult?
Cel mai probabil, avea să îl ucidă treaba asta, dar, dacă tot era să moară, putea să o facă fiind fericit.
– Totul sau nimic.
– Totul atunci, fu ea de acord şi îşi uni buzele cu ale lui.”


„Căsnicia era, până la urmă, un joc al compromisurilor. Evident, mai întâi trebuia să îl convingă că voia să se căsătorească cu ea. Şi, înainte de asta, trebuia să îl convingă că era îndrăgostit de ea. Trebuia să fie îndrăgostit. Ea nu putea avea sentimentele acestea pentru cineva care nu ar fi simţit acelaşi lucru, măcar în parte.”


„De ce uneori îl prindea uitându-se la ea aşa cum o făcea? Atât de intens şi de direct, ca şi cum ar fi fost un puzzle ce trebuia descifrat. Şi de ce se apleca să o sărute în aşa fel încât să îi înfierbânte minţile, în cele mai neaşteptate momente?
Era îndrăgostit de ea şi cu asta, basta. Doar că era prea tont ca să îşi dea seama. Sau măcar să recunoască.”

 Seria Familia regală din Cordina de Nora Roberts-Colectia Carti Romantice

Preluare cu acordul Sursei copertă serie Cărți Romantice

Cordina’s Royal Family Series

Verifică disponibilitatea Colecţiei Cărţi Romantice în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

Sursă foto: Pinterest

 

 

11 COMMENTS

  1. Am descoperit-o pe Nora in urma cu 13 ani, si i-am ramas cititor fidel. Si tot atunci, imi doream sa citesc si aceasta serie, dar nu credeam ca cineva le va traduce. Uite ca pana la urma au aparut si la noi, iar eu le-am citit intr-o veselie…
    Frumos articol, LPT! :*

  2. Da,mi-a plăcut aceasta serie! Nora Roberts este una din autoarele mele preferate!Foarte frumos articol!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.