Lasă-mă să te iubesc

Lasă-mă să te iubesc – Jennifer L . Armentrout (J. Lynn) – Editura Epica – recenzie carte

Lasă-mă să te iubesc

Titlu original: Fall with me

Autor: Jennifer L. Armentrout, semnată J. Lynn

Anul apariției: 2018

Editura Epica

Colecția: EpicLove

Traducător: Dana Popescu

Număr pagini: 368

Ficțiune pentru tineri +17 ani

Seria Te aștept – Wait for you Series: 1. Te aştept,  1.5. Trust in Me, 2. Te doresc (Be whit Me), 3. Rămâi cu mine (Stay with Me), 4. Lasă-mă să te iubesc –Fall with Me, 5. Forever with You, 6. Fire in You

   Lasă-mă să te iubesc – Jennifer L. Armentrout – Epica- young adult- romance

    Pe autoarea Jennifer L. Armentrout o includ cu ușurință pe lista plăcerilor vinovate, iar cărțile și seriile scrise de ea sunt o obsesie. Am devenit devotată poveștilor ei și înhaț orice noutate. Genurile care variază de la paranormal, științifico-fantastic, la ficțiune contemporană, romantică, pentru adolescenți, o fac pe autoarea americană să fie foarte populară în întreaga lume. Adunând multiple premii și recunoașteri pentru cărțile ei, Jennifer L. Armentrout, semnată și J. Lynn pe volumele dedicate tinerilor și adulților, publică cu multe edituri, printre care și cele din țara noastră. Romanul Să nu spui niciodată pentru totdeauna, seriile Lux, Titanii și Te aștept se regăsesc pe rafturile librăriilor.

   Deși am citit aproape toate volumele autoarei și am în așteptare alte câteva, nu refuz o a doua lectură și pentru că memoria mai scapă unele detalii este tot o plăcere să le recitesc și să retrăiesc poveștile. Stilul de scriere care te fură cu desăvârșire și personajele ale căror parcurs te captivează categoric, fac din seriile de cărți o aventură memorabilă, iar pentru că acțiunea se continuă aducând alte surprize, nu pot decât să te facă să spui ”Da”. Un magician în conturarea unor povești de care nu te saturi ușor, J. Lynn, în cazul de față, te ademenește să rămâi conectat și ținut pe ace pentru a lua parte la fericirea personajelor ce se transformă pe rând în prietenii, cei drept imaginari, ai fiecăruia dintre noi.

   Lasă-mă să te iubesc, volumul patru din seria Te aștept, le face loc lui Roxy și lui Reece în sufletul cititorului și înflorește plăcerea de a afla parcursul unor alte două personaje din grupul deja format în precedentele cărți – Te aștept, Te doresc, Rămâi cu mine.

   Roxanne Ark – Roxy – este mai mult decât fata frumoasă din spatele barului localului Mona, care zâmbește clienților și le îngăduie avansurile. Este o tânără talentată la pictură, ia cursuri de grafică computerizată, creează pagini web și este îndrăgostită de la cincisprezece ani de Reece Anders. Vecini și prieteni buni, chiar și cu diferența de trei ani dintre ei, Roxy și Reece și-au fost alături în momentele dificile – când prietenul cel mai bun al lui Roxy, Charlie, a suferit o lovitură care l-a redus la o stare vegetativă, când Reece s-a întors din armată rănit și cu sechele. Nutrind sentimente puternice unul față de celălalt, nu și-au închipuit că o seară de beție, o minciună nevinovată și o neînțelegere le va strica relația timp de aproape un an.

  Încheindu-și vizita săptămânală la Charlie, Roxy nu are cale de a-l evita, cum făcea de obicei, pe Reece, care o întâmpină cu o veste cel puțin neplăcută. Recent ieșit din închisoare, Henry Williams, vinovat de situația lui Charlie, caută iertare și dorește să îi viziteze. Protectoare din totdeauna prietenului ei, Roxy refuză orice contact, însă părinții lui Charlie, reci și nepăsători, își dau acordul.

   Sătul de cum îl trata Roxy, Reece o încolțește la bar pentru a lămuri lucrurile între ei. El nu își amintește ce a mers prost în seara când Roxy l-a condus acasă, fiind beat criță. Însă găsindu-se dimineața amândoi în pat, concluzia nu poate fi decât una singură. Cu regretul că nu poate derula evenimentele în minte, cei doi se înțeleg că nu a fost o idee bună ce s-a întâmplat între ei, iar exprimarea lui Reece o face pe Roxy să sufere. Dar cine a înțeles greșit scenele din acea seară, ce minciunică a dus la un an de dor și durere?

   Lucrurile odată intrate pe un făgaș mai normal, le permit celor doi să își reia relația care fiecare dorește să fie mai mult decât de prietenie. Se redescoperă, se destăinuie; ofițerul de poliție Reece se asigură de siguranța lui Roxy, iar ea se roagă ca el să fie în afara primejdiilor. Însă relația lor este pe nisipuri mișcătoare și adevărul acelei seri petrecute împreună le taie avântul.

[…]Trebuia să-i spun adevărul și gata. Sau să las atracția dintre noi să moară înainte de a mă arde de tot? Dar nu puteam… nu puteam să nu-mi încerc norocul cu el. Nu după ce trecuseră atâția ani în care îl dorisem cu pasiune.”

   După o serie de întâmplări stranii în apartamentul ei, Roxy ia în glumă posibilitatea unei case bântuite. Aparițiile lucrurilor de prin casă în locuri ciudate, electrocasnice în funcțiune, le pune pe seama neatenției, dar o poză pe telefonul ei, înfățișând-o dormind, îi provoacă fiori și e cuprinsă de teroare. Din pricina cerții cu Reece, evită să îl sune cerându-i ajutorul, dar în urma apelului la poliție, acesta ajunge la apartamentul ei și preia cazul de intrare prin efracție.

   Roxy acceptă să rămână la Reece în urma sperieturii și împăcarea e venită la scurt timp, dar coșmarul nu se termină căci apartamenul ei este vandalizat. Șederea împreună cu Reece se prelungește, accentuată și de teama unui criminal, care urmărește fete de prin zonă, și rămâne neprins. Bănuielile lui Roxy despre cel care i-a spart casa sunt nefondate, blamându-l pe Henry, cel care i-a smuls viața prietenului ei, Charlie.

N-am știut până atunci că durerea te poate amorți. Că durerea poate sfâșia atât de adânc, încât să-ți răpească orice urmă de emoție, să te stoarcă de sentimente. Exact așa mă simțeam. Pustiită. Simțeam o durere fără margini.”

  Sentimentul de vinovăție pe care l-a purtat atâția ani în suflet, o face pe Roxy temătoare de iubire, de viitor. Acceptă cu greu că are dreptul să își trăiască propria viață, să se bucure de relația cu Reece și să se încreadă în prezent.

„[…] Și mie mi-e frică. În unele momente și eu mă întreb ce merit, dar suntem împreună. Lasă-mă să te iubesc, mi-a zis mângâindu-mi obrajii cu degetele mari. Riscă și lasă-mă să te iubesc, îndrăgostește-te de mine și, iubito, o să-ți fiu mereu aproape să te susțin. Vom trece împreună prin asta.

   Au îndurat greutăți și au doborât ziduri, dar cel mai înfricoșător moment pentru Roxy și Reece e la un pas distanță și totul stă pe muchie de cuțit.

   Ce se împletește cel mai bine cu romantismul dacă nu puțină acțiune și suspans. Deja obișnuiți, poveștile lui Jennifer L. Armentrout – J. Lynn – provoacă palpitații, atât pe latura de intrigă bine definită, cât și pe partea de scene pasionale și fierbinți. Nu te lasă să scapi din vedere ideea principală și pe deasupra captivează și cu personaje care se fac rapid îndrăgite. Ca orice ficțiune are doza de ireal, însă fantezia este una de care nu te saturi, fie ea și clișeică, pentru că tocmai improbabilitatea, imposibilul acțiunii și perfecționismul personajelor face din carte să fie una dulce.

   Protagoniștii din această parte a seriei Te aștept, Roxy și Reece, se completează reciproc, formând un cuplu care cu bune, cu rele, se țin pe poziții și aprind scântei. Ascund fiecare dureri și vini din trecut, fapte care i-au marcat, însă se susțin necondiționat și deprind unul din puterea celuilalt. Chimia dintre ei este evidentă, așa că nu miră pe nimeni din grupul de prieteni când cei doi se afișează împreună.

   Povestea este antrenantă și fluidă, restrânsă în ceea ce privește momentele de intrigă, punctând pe dragoste, cu un punct culminant trepidant și încheind natural, cu speranța cititorului că va revedea personajele curând. De altfel, prezența cuplurilor a căror poveste a fost spusă este una plăcută și colorată, picurând detalii care bucură, iar implicarea și apariția a noi subiecte stârnește curiozitatea.

   O dragoste care nu se uită, nu se stinge, o relație care prinde rădăcini și ia contur, Lasă-mă să te iubesc este povestea care trece peste minciuni, iartă, convinge, luptă și trăiește. Încadrată de scene triste, legate de Charlie, de trauma lui Reece, suspans creat în jurul hărțuitorului lui Roxy și pasiunea momentelor de dragoste, care nu exagerează în amănunte, cartea este îmbinarea frumoasă dintre satisfacție și dramatism. Pentru un cititor avid al volumelor lui J. Lynn, nici acesta nu este de ratat, aprinzând dorința de a te afunda pentru o zi în farmecul fiorilor de iubire.

Verifică disponibilitatea cărţii Lasă-mă să te iubesc – Jennifer L. Armentrout  în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

Seria Lux de Jennifer L Armentrout-fantasy și adrenalină

Aţi citit cartea Lasă-mă să te iubesc – Jennifer L. Armentrout ?

 

***Alina-Ioana Dinu (Alice Dinu)***Privesc lumea prin lentile colorate, unii pot spune că sunt naivă, dar mie îmi place să cred că sunt o visătoare. Sunt o fire singuratică și pot fi percepută ca ciudată, însă caut relațiile sincere și cred în dragoste la prima vedere. Am o pasiune pentru fotografie care mă inspiră să văd frumosul chiar și în cele mai neașteptate locuri. Mă refugiez în lectură pentru că lumea descrisă în cărți mă face să îmi doresc mai mult de la realitatea mea și mă ajută să mă descopăr și să mă accept așa cum sunt. Am o fascinație pentru mitologie, fie ea greacă sau egipteană, râd și plâng odată cu personaje din cărți romantice și jucăușe, sunt prinsă în vraja thrillerelor, ador să călătoresc în lumi imaginanare, distopice, utopice, să experimentez o istorie sub genul fanteziei. Am mâinile dibace, o mică artistă, și compun Idei la întâmplare, rup bucăți din imaginație și le pun în cuvinte și sper să inspir atracție pentru literatură, pe tocuri sau nu, în aer liber sau acasă.

12 COMMENTS

    • Mulțumesc! Te prinde stilul autoarei odată ce il descoperi. Si având cartile concentrate in serii nu te mai saturi. E si asta o strategie buna, ca daca apuci sa îndrăgești niste personaje esti curios de mai mult

  1. Felicitari pentru recenzia frumoasa.Imi plac cartile autoarei ,le-am si citit mai putin seria fantasy.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.