Seria Lux

Seria Lux, de Jennifer L Armentrout – fantasy și adrenalină

    Seria Lux de Jennifer L Armentrout te încarcă cu energie pozitivă şi fără să vrei îndrăgeşti personajele puternice, situaţiile inedite, de-a dreptul electrizante şi momentele pline de umor. Din primele rânduri apar tachinările şi fiecare conversaţie devine interesantă. La prima vedere nu este nimic neobişnuit, însă când băiatul din vecini începe să îşi folosească puterile, adevărata lui origine iese la iveală. O serie incendiară, cu şi despre prezenţa extrateştrilor pe Pământ. O luptă continuă despre supravieţuire, sentimente, familie şi necunoscut.

   JENNIFER L. ARMENTROUT este o autoare americană de romane din categoria young adult. Este o scriitoare foarte prolifică – potrivit declarațiilor sale, scrie vreme de minimum 8 ore zilnic. 

   Seria LUX, publicată în România de Editura Leda, este inclusă pe lista bestseller-urilor New York Times.

1. Obsidian-Obsidian (2011)

Obsidian

   Un vecin enervant dar, atrăgător, pe care îți vine să-l omori, dar pe care începi să-l placi. Ciudat, nu? !!!
Asta a fost ceva…chiar nu mă așteptăm să îmi placă o carte cu extratereștri. Mă gândeam că, voi întâlni cine știe ce klingonieni sau gândăci gigant sau și mai rău voi asista la o conversație de genul: Eu Jane, tu ET! Genul acela de dialoguri între ființe care nu se cunosc și care încerca să se descopere. Nu m-am așteptat nicio clipă că voi avea parte de replici spumoase care să mă facă să rad, dialoguri ironice și inteligente, acțiune cât cuprinde, și acel romantism ascuns care te face să explodezi și să parcurgi cu rapiditate paginile să vezi ce se mai întâmplă sau nu se întâmplă. M-a făcut să rad, dar mi-a stat și inimioară atunci când personajele sunt în pericol.

Doamne…am avut parte de niște personaje frumoase încât le ador pur și simplu!

    Ce înseamnă Obsidian: sticlă vulcanică-un kriptonit ce poate fi folosit ca şi o armă

NEW YORK TIMES BESTSELLER 

O CĂLĂTORIE CAPTIVANTĂ DE LA PRIMA PÂNĂ LA ULTIMA PAGINĂ.

Începuturile sunt întotdeauna dificile.

Obsidian

   ,,Când ne-am mutat în Virginia de Vest, chiar înaintea ultimului meu an de liceu, mă resemnasem să am de-a face cu accente ciudate, acces intermitent la internet şi teribil de multă plictiseală… până când am dat cu ochii de vecinul meu sexy, înalt şi cu ochii de un verde straniu. Lucrurile păreau deja să meargă mai bine.”

Şi pe urmă a deschis gura.

   ,,Daemon este enervant. Arogant. Îmi vine să-l omor. Nu ne înţelegem deloc. Absolut deloc. Dar când un străin mă atacă şi Daemon efectiv face timpul să încremenească doar cu o simplă mişcare a mâinii, ei bine, ceva… neaşteptat se întâmplă.”

Vecinul meu extraterestru sexy a lăsat o urmă pe mine.

   ,,Da, aţi auzit bine. Extraterestru. Se pare că Daemon şi sora lui Dee au o galaxie de inamici care vor să le fure abilităţile, iar atingerea lui Daemon mă face să strălucesc asemenea luminilor din Las Vegas.

   Singurul fel în care pot rămâne în viaţă în toată povestea asta este să stau cât mai aproape de Daemon, până când amprenta vrăjii extraterestre dispare de pe mine.”

Asta dacă nu-l omor mai întâi.

2. Onix-Onyx (2012)

Onix

   Volumul doi al seriei Lux, ne aduce în prim plan pe lângă personajele existente, şi personaje noi. În prima parte a cărţii ai impresia că se tatonează povestea, totul fiind în aceeaşi notă de tachinare, stil jucăuş, dar şi prezentarea noilor personaje. Tot în prima parte eroina îşi descoperă noi abilităţi pe care nu le înţelege şi încearcă să îşi explice de ce acum poate să aibă diverse puteri. Puteri încă necontrolate deoarece nu ştie cum să o facă.

   Am crezut iniţial că în acest stil va fi toată cartea, dar am avut marea surprinză ca în partea a doua să descopăr o mare profunzime şi o acţiune plină de suspans la care nu mă aşteptam. Finalul mi s-a părut emoţionant şi te lasă cumva în aşteptare, să vrei să ştii cum decurge povestea, ce se mai poate întâmpla şi cum vor decurge lucrurile în lumea aceea fascinantă a extratereştrilor, oamenilor, hibrizilor şi a altor fiinţe încă nedescoperite.

NEW YORK TIMES BESTSELLER

   ,,O miză uriaşă, o chimie perfectă E foarte greu să fiu conectată cu Daemon Black… Prin magia sa extraterestră, Daemon este hotărât să-mi demonstreze că ceea ce simte pentru mine e mai mult decât urmarea bizarei conexiuni dintre noi. Aşa că încerc să-l ţin la distanţă, deşi e mai aprins ca niciodată în aceste zile reci de iarnă. Dar noi avem probleme mai mari. Ceva mai rău decât arumii se află în oraş… MA-ul este aici. Dacă descoperă ce poate face Daemon şi că există o conexiune între noi doi, atunci sunt terminată. La fel şi el. Iar la şcoala noastră a venit un băiat nou, care are un secret. Ştie ce s-a întâmplat cu mine şi mă poate ajuta, dar pentru asta trebuie să-l mint pe Daemon şi să stau departe de el. De parcă aş putea! Căci, în ciuda raţiunii, simt că mă îndrăgostesc de Daemon. Rău de tot. Dar apoi totul se schimbă… Am văzut pe cineva care nu ar trebui să mai fie în viaţă. Şi trebuie să-i spun lui Daemon, chiar dacă ştiu că nu va înceta să caute până ce nu va afla adevărul. Ce s-a întâmplat cu fratele lui? Cine l-a trădat? Şi ce vrea MA-ul de la ei – de la mine? Nimeni nu este cine pare a fi. Şi nu toată lumea va supravieţui minciunilor…”

La naiba, Kat! M-ai minţit. N-ai avut încredere în mine!
– Ba am încredere…
– Pe naiba! Daemon era în faţa mea. Să nu spui că ai încredere când este evident că nu ai avut niciodată!
Nu mai puteam să spun nimic.
O explozie de energie a ieşit din el şi s-a izbit de un stejar bătrân. S-a crăpat cu un zgomot puternic şi apoi a căzut peste un alt copac de sub el. Am sărit speriată, respirând precipitat.
– Toate astea ar fi putut să fie prevenite. De ce n-ai putut să ai încredere în mine?”

„Aş fi vrut să fi avut încredere în el. Trebuia să-i accord încrederea mea singurei persoane în care am crezut vreodată cu adevărat. Fusesem păcălită. Mai rău, m-am lăsat păcălită. Lacrimile îmi şiroiau pe obraz, un râu nesfârşit de remuşcări.
Daemon a mai respirat o dată greu şi a pornit spre mine, dar s-a oprit brusc.
– Eu aş fi avut grijă de tine.
Apoi a dispărut, într-un fulger de lumină roşu-albă. Iar eu eram singură în noaptea îngheţată, singură cu alegerile mele, cu greşelile mele…şi cu vina mea.“

3. Opal-Opal (2012)

OPAL de Jennifer L. Armentrout

   Volum trei al seriei Lux, este cel mai emoţionant şi tulburător. Avem de toate: trădări, secrete, răsturnări de situaţie, iubire puternică, emoţie, suspans.

   Am trecut prin tot felul de emoţii: Am zâmbit, am plâns, am râs, m-am îndrăgostit, m-am enervat, am simţit durerea lui Katy şi în final am strigat…Nu se poate!

   Începutul a fost puţin cam lent, a stagnat pe alocuri, dar pe parcurs acţiunea se schimbă şi capătă un ritm alert şi incitant.

   Urăsc cum se încheie acest volum, dar aştept continuarea pentru că am rămas în stare de „şoc” şi îmi imaginez tot felul de scenarii. Sincer, nu am fost pregătită pentru final, dar autoarea a reusit să ne facă să rămânem în stand by.

NEW YORK TIMES BESTSELLER

Daemon Black este unic.

   ,,Când s-a hotărât să-şi dovedească sentimentele pentru mine, a făcut-o într-un mod foarte serios. N-o să mă mai îndoiesc niciodată de el, iar acum, că am trecut de momentele dificile, ei bine… e multă combustie spontană între noi!”

Dar nici măcar el nu poate să-şi protejeze familia de pericolul de a încerca eliberarea celor dragi.

   ,,După tot ce s-a întâmplat, eu nu mai sunt aceeaşi Katy. Sunt cu totul alta… Şi nu prea ştiu ce o să însemne asta până la urmă. Când fiecare pas pe care îl facem pentru a descoperi adevărul ne aduce mai aproape de organizaţia secretă responsabilă pentru torturarea şi testarea hibrizilor, îmi dau seama cât de uriaşe sunt capacităţile mele. Amintirea celor morţi încă mai dăinuie, ajutorul vine din cel mai improbabil loc, iar prietenii vor deveni cei mai nemiloşi duşmani – dar noi nu vom da înapoi. Chiar dacă rezultatul ne va spulbera pentru totdeauna lumea.”

Împreună suntem mai puternici…. şi ei ştiu asta.

Când s-a hotărât să-şi dovedească sentimentele pentru mine, a făcut-o într-un mod foarte serios. N-o să mă mai îndoiesc niciodată de el, iar acum, că am trecut de momentele dificile, ei bine….e multă combustie spontană între noi!

După tot ce s-a întâmplat, eu nu mai sunt aceeaşi Katy. Sunt cu totul alta…Şi nu prea ştiu ce o să însemne asta până la urmă. Când fiecare pas pe care îl facem pentru a descoperi adevărul ne aduce mai aproape de organizaţia secretă responsabilă pentru torturarea şi testarea hibrizilor, îmi dau seama cât de uriaşe sunt capacităţile mele. Amintirea celor morţi încă mai dăinuie, ajutorul vine din cel mai improbabil loc, iar prietenii vor deveni cei mai nemiloşi duşmani-dar noi nu vom da înapoi. Chiar dacă rezultatul ne va spulbera pentru toată lumea.
Împreună suntem mai puternici … şi ei ştiu asta.”

4. Origin-Origin (2012)

Origin (cartea a patra din seria LUX) de Jennifer L. Armentrout

Daemon ar face orice să o recapete pe Katy.

   După raidul reuşit, dar cu final dezastruos de la Mount Weather, Daemon se confruntă cu imposibilul. Katy a dispărut. A fost luată. Totul se reduce acum la găsirea ei. Trebuie Daemon să distrugă pe oricine îi stă în cale? Imediat. E nevoie să ardă din temelii întreaga lume ca să o salveze pe Katy? Bucuros. Să expună în faţa tuturor rasa extraterestră? Cu plăcere.

 Tot ce poate face Katy e să supravieţuiască.

   Înconjurată de duşmani, singurul fel în care Katy poate rămâne în viaţă e să se adapteze. În definitiv, există lucruri în Daedalus care nu par chiar atât de nebuneşti, dar scopurile grupului sunt înfricoşătoare, iar adevărurile pe care le rostesc ei cu atât mai tulburătoare. Cine sunt de fapt tipii răi? Daedalus? Oamenii? Sau luxenii?

 Împreună, pot înfrunta orice.

  Dar cel mai periculos duşman fusese acolo mereu, iar când adevărurile sunt descoperite şi minciunile date în vileag, de partea cui se vor găsi Daemon şi Katy?

   Şi vor mai fi vreodată împreună?

5. Opoziție-Opposition (2014)

Opoziție-Opposition-vol. 5, seria Lux

   Katy știe că lumea s-a schimbat în noaptea în care Luxenii au venit. Nu poate să creadă că Daemon i-a întâmpinat pe cei din rasa lui și a stat de partea lor când aceștia au amenințat că vor distruge fiecare ultimă fărâmă umană și hibridă de pe Pământ. Dar liniile dintre bine și rău s-au estompat, iar dragostea a devenit un sentiment care i-ar putea distruge pe toți.

O călătorie fascinantă de la început până la sfârșit… Această serie cu siguranță vă va captiva și veți vrea mai mult.” – RT Books Reviews Top Pick

O serie care nu trebuie ratată” – Samantha Young

Tuturor cititorilor care au dat peste Obsidian la un moment dat și s-au gândit: „Extratereștri în liceu? La naiba, de ce nu? Am citit chestii și mai ciudate.” Și apoi au ajuns să se îndrăgostească de Katy, Daemon și trupa lor, la fel ca mine. Cartea asta e pentru voi. Mulțumesc.” – Jennifer L. Armentrout

Lux Series Goodreads

Verifică disponibilitatea cărţiilor din Seria Lux în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

Serii cărţi

Liste cărţi erotice

Recenzii cărţi Young Adult

Seria Lux

Sursa foto Pinterest

4 COMMENTS

  1. SUPER TARE! Am auzit numai lucruri pozitive despre aceasta serie, asa ca mi-am luat si eu cartile. Timp pentru ele imi mai trebuie. Articolul de mai sus m-a stranit rau!

  2. O serie apreciată din ceea ce am constatat, însă nu prea cred că este pentru mine 🙂

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.