Într-un orfelinat din Oslo, un băiat în vârstă de doisprezece ani, pe nume Olav, provoacă haos. Agnes Vestavik, directoarea severă a instituției, vede ceva înspăimântator în ochii băiatului: o ură neostoită.

Moartea demonului de Anne Holt

Moartea demonului, de Anne Holt – Editura Trei

Editura: Trei

Titlul original: Demonens Død

Traducere de: Ivona Berceanu

Număr pagini: 304

 

    Într-un orfelinat din Oslo, un băiat în vârstă de doisprezece ani, pe nume Olav, provoacă haos. Agnes Vestavik, directoarea severă a instituției, vede ceva înspăimântator în ochii băiatului: o ură neostoită.

Când Vestavik este găsită moartă în biroul său, înjunghiată în spate cu un banal cuțit de bucătărie, iar Olav e de negăsit, cazul ajunge în mâinile rebelei polițiste Hanne Wilhelmsen, recent promovată în funcția de inspector-sef în cadrul Poliției din Oslo.
Este Olav un criminal sau doar o victimă?
Și, pentru a rezolva acest caz, va putea Hanne să învețe să aibă încredere în ceilalți, nu doar în propriile instincte?

„Hanne Wilhelmsen e un Sherlock Holmes modern.” – Booklist

„Dacă vreți să vă familiarizați cu genul crime scandinav, romanul lui Anne Holt e ghidul perfect.” – Kirkus Reviews

Fost ministru al justiţiei, avocat, jurnalist de televiziune şi reporter, Anne Holt este autoarea unor serii de romane poliţiste ce au cunoscut un succes imens în ţările scandinave, fiind ulterior traduse în peste 25 de limbi.
A fost recompensată cu mai multe premii, printre care Riverton Prize şi The Norwegian Booksellers’ Prize. În 2012 a fost nominalizată la Edgar Award. De asemenea, a fost nominalizată la Shamus Award şi Macavity Award.
În octombrie 2012, lui Anne Holt i s-a acordat Great Calibre Award of Honor în Polonia pentru întreaga operă.

La Editura Trei, de aceeaşi autoare, au apărut: În spatele norilor întunecați, Fericiți cei însetați, Zeița oarbă, Doamna preşedintă, Eroare judiciară, Aşa ceva nu se întâmplă niciodată.

Sursa text şi foto: Editura Trei

Recenzii cărţi

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libriselefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

7 COMMENTS

  1. Thanks, Iasmy! Este um articol si-n acelasi timp o recenzie ce prezinta o carte pe gustul meu. Este prea intriganta, iar eu ador genul acesta de carti, dupa cum prea bine stiti deja! 🙂 Wishlist, direct.

  2. Thanks, Iasmy! Este u articol si-n acelasi timp o recenzie ce prezinta o carte pe gustul meu. Este prea intriganta, iar eu ador genul acesta de carti, dupa cum prea bine stiti deja! 🙂 Wishlist, direct.

  3. Mmh, pare sa fie genul de carte care mi se potriveste manusa. 😀 Ador aceste genuri, si sunt sigura ca aceasta carte nu ma va dezamagi. Multumesc, Iasmy! 🙂

  4. Frumoasa prezentare, chiar mi se pare interesanta cartea. Nu cred ca am citit inca nimic de aceasta autoare, poate ar fi cazul sa-i acord o sansa.

  5. Imi place prezentarea cartii. Pare interesanta si captivanta.
    Nu am citit nimic din literatura scandinava dar nu e timpul pierdut 🙂

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.