Prăvălia cu hărți uitate de Ulysses Morre - Editura Rao

Prăvălia cu hărți uitate, de Ulysses Morre – Editura Rao – recenzie

Prăvălia cu hărți uitate

Autor: Ulysses Morre

Editura Rao 

Titlul original – La Bottega delle Mappe Dimenticate 2005/2018

Traducere din limba italiană de Elena Bănică prin LINGUA CONNEXION

Număr pagini: 263

An apariție 2018/2020

   Romanul este destinat adolescenților, dar cu siguranță merge la orice vârstă dacă sunteți iubitori de mister și aventură. Începutul acestuia ne prezintă un e-mail primit de către Redacția Vaporului cu Aburi de la Pierdomenico Baccalario în care spune  că se află într-un orășel din Cornwall și a reușit să traducă al doilea caiet al lui Ulises Moore. A descoperit multe lucruri și caută  Kilmore Cove, un loc misterios despre care s-a auzit, dar nimeni nu știe cum se ajunge acolo.

  În interiorul caietului găsim o poveste plină de aventură. Trei adolescenți găsesc un tunel. Rick, împreună cu gemenii Jason și Julia pornesc încet să descopere ce este la capătul tunelului, fără să bănuiască că tocmai au trecut prin Poarta Timpului. Auzind voci în spatele zidului ce încheia tunelul și-au dat seama că sunt ciudate vocile și vorbesc despre trecut. Julia se sperie și se întoarce înapoi, iar Rick și Jason o întâlnesc pe Maruk. Se pare că au ajuns în Egiptul Antic.  Între timp Oblivia Newton, o femeie meschină ajunge și ea în acelașii loc printr-o altă poatră.  Ajunsi în ținultul Punt la Casa Scribilor și-au dat seama că și Ulysses Moore cu soția lui au fost acolo, navigând pe corabia Metis.

  Tatăl fetei era Mare Maestru Scrib și locuia în interiorul Casei Vieții. Bîieții bănuiesc că UM venise aici să ascundă o hartă și încep să caute indicii. Găsesc un papirus cu un mesaj „ P.S. Am preferat să pun harta în siguranță în Încăperea care nu există.”

„Încăperea care nu există  este un fel de-a spune… Să pui ceva în Încăperea care nu există, înseamnă… să arunci acel ceva. Să-l așezi într-un loc care nu există.”

  Doar că Rick și Jason nu se lasă convinși și încep să urmeze indiciile pentru a găsi această încăpere. Începe aventura și pericolul. Oblivia e în stare să ucidă pentru această hartă, ajutorul ei rămâne de partea cealaltă a porții și o terorizează pe Julia și pe majordomul Vilei Argo, aceștia vor cu orice preț să-l țină la distanță de Poarta Timpului.

  Băieții caută răspunsuri în Prăvălia Hărților Uitate și descoperă un fost indice care a fost obsedat de căutarea Încăperii care nu există până la momentul unui incendiu  de care a fost declarat nevinovat. Din spusele acestui om și punând cap la cap informațiile lor, pornesc în goană să găsească la momentul potrivit camera.

  Găsesc aceștia camera și harta? Vă invit să citiți prin ce aventuri primejdioase trec băieții și cum fac față obstacolelor întâlnite.

  Prăvălia Hărților Uitate este o carte drăguță, plină de istorie, mister și aventură. Recomand cu drag.

Carte disponobilă pe site-ul editurii Rao

Verifică disponibilitatea cărții în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

recenzii cărți

 

 

 

 

2 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.