10 cărți romance citite în limba engleză

10 cărți romance citite în limba engleză

   Iubesc provocările și nu pot rezista tentației atunci când primesc o carte gratuită sau un sinopsis incitant. Am căzut în ispită de la primul newsletter trimis de Romance Read-of-the-Month și de atunci mi-am diversificat aria de lectură în limba engleză. Curiozitatea și nevoia de a progresa au mers mână în mână. O parte din aceste cărți romance au fost recomandări de la prieteni sau ebook gratuit oferit de autorii din străinătate. O metodă eficientă de a deveni cunoscut, o oportunitate de promovare și o surpriză palpabilă pentru cititori.

   Vă voi prezența o listă cu cărți romance în engleză citite în ultimele luni, cine știe, poate va inspira pe cineva.

1. Lev (Shot Callers #1) – Belle Aurora

  Lev – o carte cu gust amar ce te zguduie gradual. Se citește repede și nu provoacă traume, însă creează dependență. Dacă veți avea timp să citiți prologul la câteva cărți ale autoarei Belle Aurora, veți simți gheara puterii actului creativ.

  Din seria Shot Callers fac parte și alte două volume: #2 Vik – povestea surprinzătoare dintre Viktor Nikulin și Natașa Leokov- doi oameni ce se iubesc, dar nu pot fi împreună; #3 Sasha – un personaj plin de mister, ce merita răsfățat cu un scenariu alături de Anika.

  Primul contact cu Belle Aurora a fost când l-am întâlnit pe Lev. Mă striga de ani de zile și i-am dat o șansă când am renunțat la teama de a citi în limba engleză. Nu aveam așteptări prea mari, însă m-a surprins prin onestitatea cu care trezește la realitate cititorul. Să vezi cu puterea imaginației cum o tânără moare de foame pe stradă, nu-i ușor. Oricât s-ar îndulci situația, trăiești momentul și îl detești.

  Mina Harris – locuiește pe străzi de ani buni, știe ce înseamnă foametea, dar acum are o cumpănă, a ajuns la limită. Bântuie ca o nălucă și cu ultimele puteri se întreabă ce să facă. Ultima șansă: pătrunde într-un club destinat bărbaților și fură o sumă de bani pentru mâncare. Atunci când este prinsă în fapt, chiar de Lev Leokov, nu are nicio scăpare.

   Lev o privește într-un anume fel și pentru prima dată acesta simte emoții. Se luptase întreaga viață cu preconcepțiile celor din jur și incapacitatea de a se exterioriza. Fata cu ochii întunecați și părul pe față pare să îl debusoleze fără să înțeleagă. Folosește replici scurte și deși în mod normal nu stă la discuții, el vrea să cunoască motivele. De ce a furat portofelul fratelui său, proprietarul clubului?
I se oferă un ultimatum: un pat confortabil, o masă caldă și un job stabil sau o discuție cu poliția.

   Mina Harris nu mai are nimic de pierdut. Singurul companion palpabil din viața ei este o pungă de haine.

   Situația i se schimbă radical și nu se poate abține să plângă în tăcere când mușcă dintr-un sandvish. Ea trebuie să se folosească de fiecare oportunitate. Lev și fratele lui sunt oameni unși cu toate alifiile, au de-a face cu oameni periculoși și a doua șansă nu întră în calcul. Familia lor are legătură cu mafia și moartea unui om nu este o problemă în lumea aceasta. Mina va fi acceptată temporar datorită lui Lev, el își asumă responsabilitatea și ea nu-i dezamăgește.

   Lev și Mina sunt diferiți, iar povestea ce se conturează nu este una atipică. Amândoi sunt defecți, cauza problemelor își are rădăcini adânc implementate în copilărie. Lev este tăcut, aproape monosilabic, însă cu o inteligență ieșită din comun. Tratează totul cu rigurozitate și nu acceptă răspunsuri negative. Frații lui îi cunosc potențialul, singura ce pare să se plieze pe felul său de a fi este Mina. Cu răbdare poate sparge zidurile de rezistență… cărămidă cu cărămidă.

2. Loving Valentine: A Novella – Samantha Young

    O poveste cu zvâc înainte de Valentine’s Day.

   Micah Green are o situație dificilă, mama lui l-a lăsat în casă, uitând să se întoarcă. Șansa lui se ivește când va fi adoptat de către Familia Fairchild și astfel poate să studieze, să se bucure de o viață normală.
Din prima clipă când a întâlnit-o pe Valentine, fiica familiei adoptive, a știut că ea este aleasa inimii lui. Rar se întâmplă acest lucru, însă pentru Micah timpul îi va da răspunsuri. Se simte dator celor care îl sprijină și refuză să dea semne că o place.  Cărți Romance

   A așteptat zece ani ca să îndepărteze obstacolele din jur și după mai multe încercări, Micah realizează cât de multe a pierdut încercând să-i mulțumească pe alții. S-a amăgit crezând că-i un vis adolescentin, dar Valentine este oază lui de liniște, picătura ce îl întregește.

   Loving Valentine – o poveste pozitivă, scrisă cu drag de una din autoarele mele de suflet.

3. My Fake Christmas Fiancé (Kane Christmas #1) – Julie Kriss

  My Fake Christmas Fiancé – o nuvelă despre o înțelegere de afaceri, un logodnic fals, nenumărate scrisori și multe replici savuroase. Penny și Wesley sunt puși în fața faptului împlinit de a deveni logodnici peste noapte, nu se suportă, sunt superficiali unul cu celălalt și tot ce le rămâne este sinceritatea.

„From: Penelope Gold
To: Wesley Kane
Subject: You’re ruining my life

Wesley,

What the hell just happened? I walked into a meeting thinking we were going to discuss The Christmas Experience—my father’s company— merging with Kane Co.—your father’s company.I thought we’d do this one last meeting, the final one, and then we’d all be off for the most important day of the year: Christmas Eve.
I thought the meeting was to hammer out money and timelines and legalities. I was ready to discuss those things—I prepared for weeks. I had printouts and PowerPoints ready to go. One last meeting before I left for my Christmas vacation.
But instead of a business discussion, what I found was my father, your father, one lawyer, and you. And none of you wanted to talk about numbers or timelines at all.
Instead, the meeting was about you and me getting married. As part of the merger deal.”

  Wesley și Penny nu au nimic în comun, iar sunt fortați de împrejurări să se descurce în situații imposibile. Tații lor o iau razna în câteva luni și cei doi protagoniști sunt nevoiți să caute alternative.

   Renumit pentru reputați de playboy, peste noapte mintea îi vine la cap și scopul este să țină afacerea pe linia de plutire. Ce poate fi mai trist decât să simți că ești singur, dar legătura cu logodnica cea falsă să-ți dea curaj?
Până în Ajunul Crăciunului au timp să îi dea de cap, însă este tare dificil mai ales că timpul trece fulger și se trezesc de unde au plecat.

4. One Night of Sin (After Hours #1) – Elle Kennedy

   Skyler Thompson – intenționează să se joace cu focul pentru prima dată în viață. S-a săturat să fie dra corectitudine și crede că o aventură de-o noapte ar fi soluția. Ajunsă într-un club exclusivist din Boston, Gage Holt pare să fie fructul interzis, o extensie a locului în care se află și pe deasupra, nimeni altul decât co-proprietarul clubului Sin.

   Atracția este reciprocă și nu au nevoie de prea multe cuvinte pentru a-și transmite invitația din priviri. Confirmarea o primesc când ajung la săruturi aprinse și mângâieri aducătoare de păcat. Pare să fie exact ceea ce își doresc cei doi, dar ceva îi oprește.

  Gage nu vrea complicații, este luptător profesionist și o femeie i-ar aduce numai probleme. Și cum Skyler nu acceptă un refuz, revine la club pentru a gusta din fructul păcatului… Gage nu poate rezista tentației, tot ce îi trebuie este un compromis.

   Însă ce se va întâmpla cu cei doi când o simplă întâlnire nu este de ajuns? Cât de departe ar merge fără să se implice?

   One Night of Sin – o legătură complicată și de ce nu, șansa unui nou început. Deși pericolul pare să îl bântuie, asta nu o va împiedica pe Skyler să îl descifreze printre rânduri. Viața lui este ca un puzzle cu multe piese, numai cu răbdare poți să îi înțelegi simbolistica.

5. One Night of Scandal (After Hours #2) – Elle Kennedy

   One Night of Scandal – o poveste frumoasă despre prietenii și pasiuni. Elle Kennedy creionează foarte bine personajele și cu greu poți spune nu unei continuări. Dacă nu m-ar fi cucerit felul lor de a fi, nu ajungeam la volumul doi, însă m-am lăsat purtată de val.

    Reed Miller a pus ochii pe femeia nepotrivită și pentru prima dată este îndrăgostit. Și nu de oricine, ci de iubita celui mai bun prieten. După luni întregi de prefăcătorie, Darcy Grant este disponibilă și lui nu-i vine să creadă. Trăiește cu impresia că undeva există regrete sau șanse de împăcare, însă nu-l împiedică să riște. La a doua revedere cu Darcy, va fi provocat să o sărute și el nu-i poate spune nu.           Conștiința i se blochează și ajung la un compromis – regulile sunt simple – fără implicații. Darcy nu vrea o relație sentimentală cu un bărbat renumit pentru reputația lui. Nu-și permite să sufere sau să fie părăsită.
Temerile ei vor fi zdruncinate serios pe măsură ce detaliile ies la iveală. Reed pentru prima dată simte ceva deosebit și este dispus să riște, să accepte orice pariu cu femeia dorită.
Numai de ei depinde să deslege ițele.

6. The Invitation – Vi Keeland

  The Invitation – un lanț al slăbiciunilor și al coincidențelor. De îndată ce am dat citit primele rânduri la scurt timp de la apariție, am rămas nedormită. A fost maratonul meu literar și nu putea să lipsească din lista cu cărți romance citite.

  Stella Bardot și Fisher – prietenul ei din copilărie decid la beție să folosească o identitate falsă acceptând invitația la o nuntă. Aventura lor este interesantă și fiecare are percepții diferite cu privire la rezultat. Acela va fi momentul când îl va întâlni pe Hudson Rothschild – cavaler de onoare și genul de bărbat de care nu te poți sătura să-l admiri. Stella îl captivează în timpul unui pariu, dansează cu el și pe măsură ce se afundă în minciuni acceptă să țină un discurs… despre mireasă.
Momentul în sine este savuros, mulți nu înțeleg cine este, dar ea trece cu bine peste acest dezastru în ascensiune, conștientă că nu are loc de întors. Crede că se răzbună când ia din mers câteva sticle de șampanie și fuge de la nuntă ca o hoață.

    Ce n-a luat în calcul este lipsa telefonului și consecințele la care trebuie să se supună după eveniment.

    Hudson o caută pentru a-i returna telefonul și ea are nevoie disperată de contactele din interior. Are un plan de afaceri, o idee trăznet, un plan bine pus la punct și trebuie să acționeze înainte de a rămâne fără resurse. Se simte penibil și nu știe cum să revanșeze față de mireasă. Cadoul oferit, parfumul creat special pentru sora lui Hudson îi va deschide căi la care nu se aștepta. Afacerea ei și nota revoluționară ar putea avea succes numai dacă s-ar încheia un parteneriat între cele două firme.
Stella este pusă într-o altă situație delicată, de a face abstracție de greșelile făcute și de a dovedi că are un produs ce poate avea o piață de desfacere.  Cărți Romance

    Aspecte ce au făcut-o pe Stella să foloseasă o identitate falsă:
– nunta era organizată la New York Public Library, un vis la care nu se gândea;
– trebuia să se răzbune pe fosta ei colegă;
– avea o pasiune ascunsă pentru jurnalele secrete ale oamenilor. De fiecare dată când citea o poveste, trăia momentul, iar ultimul jurnal o prinde pe picior greșit dându-i un impuls.

    Aceste mici picanterii sunt numai o mică parte din roman. În cazul în care Nick Bateman nu v-a cucerit cu prezența de pe copertă, atunci cu siguranță veți regăsi alte motive inedite. The Invitation îmi confirmă faptul că în spatele unei idei se află o întreagă contopire de coincidențe și numai o bună gestionare a acestora pot aduce un final fericit. Mi-a plăcut foarte mult originalitatea, sigur nu aș fi procedat ca Stella, însă garantat biblioteca din New York mi-ar fi dat de gândit.

7. Dry Spell – Vi Keeland

   Dry Spell – o povestioară cu un potențial fantastic. Păcat însă că autoarea nu a dezvoltat scenariul. A fost numai o străfulgerare temporară.

    Ava crede că a întâlnit bărbatul perfect. S-au situat în tabere diferite, amândoi sunt avocați de meserie, iubesc competiția și de fiecare dată când se văd parcă ies scântei. Cele câteva ieșiri în oraș ei îi dau de înțeles că trebuie să ia taurul de coarne și să-l surprindă cumva. Își alege un neglijeu sexy, pantofi cu tocuri stiletto și pe deasupra aruncă o haină. Arde de nerăbdare să îl răvășească în așternuturi și cu planul pus la punct pătrunde în apartamentul lui. Își dă jos haina pentru un efect garantat și are parte de o surpriză, îl găsește contopindu-se cu o altă femeie.
Șocul este atât de mare încât fiecare reacționează diferit. Ea uită de haină și fuge disperată în lift neștiind ce să mai creadă. Este furioasă, dezamăgită și… dezbrăcată.

   Neglijeul nu-i acoperă mare lucru și ca să fie pachetul complet, în fața ei se află un bărbat necunoscut. Cum să ajungă la mașină în asemenea ținută?
Acesta încearcă să nu schițeze foarte multe, însă nu poate fi imun. Tot ce-i rămâne de făcut este să o ajute, oferindu-i propria cămașă.
Restul… detaliilor pot fi descoperite pe parcurs.

    Dacă ați prins esența și doriți să citiți restul aventurii, cartea Dry Spell poate fi descărcată gratuit.

8. All I Want For Christmas Is You – Vi Keeland, Penelope Ward, Samantha Young, Aurora Rose Reynolds, Lani Lynn Vale, TL Swan, Natasha Madison

    În sfârșit ajung să citesc o antologie de Crăciun. Poveștile sunt diverse, autoarele abordând diferite subiecte. Genul acesta de aventură literară este ideal pentru cei care vor să trăiască momentul, fără să se atașeze prea mult de personaje. Scriitura este curată, relaxantă, perfectă pentru cei veșnic îndrăgostiți de iarnă.

   LIGHTS OUT LOVE – Vi Keeland, Penelope Ward

   Cole și Josie – doi vecini care se ciondănesc înainte de Crăciun. Ea a transformat decorațiunile de sezon într-o adevărată operă de artă, în timp ce el nici nu vrea să audă de așa ceva.
Ocupat cu munca, prins în rutină, hotărăște să îi reziste, dar este numai o problemă de timp înainte de a fi prins în acest lanț al slăbiciunilor… terestre.

   THE FORBIDDEN CHRISTMAS GIFT – Samantha Young  Cărți Romance

   Reid Shaw are o afacere de succes în Edinburgh și ar trebui să se simtă împlinit, însă un pact făcut aiurea îl ține pe loc. Și-a promis să nu se îndrăgostească de femei mai tinere ca el, dar acum este pe cale să își încalce înțelegerea datorită lui Evan Munro – singura femeie ce nu o poate avea. Ea îi este subalternă și sora celui mai bun prieten. Simpla ei prezență se transformă în tortură.
Un singur pas îl poate aduce față în față cu fericirea și rezultatul ar putea fi un adevărat foc de artificii.

    ALASKAN JACK – TL Swan

   Un cursă pierdută, o vreme îngrozitoare și un drum plin de neprevăzut în Alaska. Holly are o zi oribilă și tot ce îi rămâne este să i se oprească mașină în necunoscut. Salvată de un localnic, asta ar putea fi un noroc orb, datorită circumstanțelor. Și aventura abia începe.

    THE CHRISTMAS LETTER – Natasha Madison

  Îndrăgostită de șeful ei, o tânără se decide să îi scrie în cel mai nepotrivit moment. Un lanț de coincidențe îi vor da impresia că imaginea ei va fi salvată dacă-și recuperează scrisoarea lăsată acestuia printre alte hârtii la birou.
Însă ce poate fi mai rău de atât?

9. Scrooged – Vi Keeland, Penelope Ward

   Trei povești scurte, întâmplări de sezon în care fiecare își Sexy Scrooge (o singură destinație, doi străini și un singur taxi în cea mai aglomerată zi din an), The Merry Mistake (o neînțelegere, o faptă caritabilă se transformă într-o ceartă de zile mari) și Kissmas în New York (sărut cu un străin).
Fiecare poveste a avut farmec, însă Merry Mistake m-a atras mai mult. Cărți Romance

10. The Anti-Boyfriend – Penelope Ward

    The Anti-Boyfriend (N-are stofă de iubit – Editura Litera) – o poveste ușoară și pe alocuri amuzantă. Elementele de început mi-au amintit de cartea Bocănilă a autoarei Alice Clayton, însă la mijloc nu era un motan, ci un bebeluș.

  Deacon se întâlnește cu femei pe bandă rulantă, iar vecina din apartamentul alăturat trebuie să îi suporte zgomotele ce nu întârzie să apară. Vor face cunoștință când fiica lui Carys, micuța Sunny, nu se poate opri din plâns. Este o mamă singură și face eforturi pentru a se descurca, însă de data aceasta nu știe cum să o liniștească. Deacon bate la ușă și când își încearcă norocul, Sunny se potolește. Farmecele lui sunt imbatabile, devine șoapta preferată a bebelușului.

  Prietenia lor pare să se sudeze și petrec foarte mult timp împreună, dar într-o seară, limitele se depășesc și timpul nu poate fi dat înapoi.

   Deși Deacon pare să fie implicat și dă dovadă de maturitate, intervine și frica acestuia, distrugând tot ce construise și demonstrase pe parcurs. Tocmai aceste suișuri și coborâșuri, sentimentele incerte și fuga de responsabilitate, îi vor duce pe drumuri paralele. Numai de ei va depinde să își analizeze sentimentele și prioritățile înainte de a fi prea târziu.

   Cele 10 cărți romance sunt pline savoare, fiecare aducând ceva nou sau vechi. Deși o parte din cărți pot fi considerate de sezon, ele se pot citi oricând, important este să vă placă. 

  Dacă sunteți în căutare de cărți romance în limba română, căutați cu încredere în recomandările existe, postate periodic.

Sugestii rapide: 

Top 10 cărţi historical romance de neuitat

Top 10 cărți cu cele mai bune povești de dragoste din toate timpurile

Top 8 cărți erotice incitante

Top 10 cărți triste – poveşti impresionante, trăiri puternice

Mai multe topuri

 Cărți Romance

Sursă copertă: canva.com

5 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.