Sărutul Trădării Cronicile celor rămaşi de Mary E. Pearson

Sărutul Trădării – Cronicile celor rămaşi, de Mary E. Pearson – Leda Edge – recenzie

Autor: Mary E. Pearson

Titlu: Sărutul Trădării/ Cronicile celor rămaşi

Pagini: 460

Editura LedaEdge/CorintBooks 2019

Traducere Ionel Ghiragosian

   Mary E. Pearson, născută la 14 august 1955, California de Sud, a studiat la Universitatea Long Beach, scriitoare americană pentru copii, fiind cunoascută pentru ficţiunea adulţilor tineri. În 2006 a câştigat Golden Kite Award pentru ficţiune cu cartea Adoration of Jenna Fox, fiind finalistă la premiul Norton Award, SFWA, şi adaptată într-un film. Pearson a scris Cronicile Jenna Fox, The Remnant Chronicles, Dance of Thieves şi cărţi ilustrate. Într-un interviu acordat SFWA, din anul 2006, scriitoarea declară că ceea ce a făcut-o să scrie este că îi plac anii adolescenţilor, şi are mai multă răbdare cu personajele adolescente decât cu personajele adulte, luându-i ani să scrie o carte. Spunând că „răbdarea este esenţială” Am rămas surprinsă să aflu motivul de la care a plecat scrierea cărţii, Adoraţia lui Jenna Fox, acesta fiind că fiica autoarei a fost diagnosticată cu cancer, punând în prim plan dorinţa unui părinte de a-şi salva copilul şi evoluţia medicinei. Sărutul trădării este primul volum din Cronicile celor rămaşi;

  1. The Kiss of Deception (Holt, 2014)
  2. The Heart of Betrayal (Holt, 2015)
  3. The Beauty of Darkness (Holt, 2016)
  4. Morrighan (Holt, 2016)

,, Un prost şi-a adunat

Strâns şi a păstrat monede de aur

Într-o grămadă

Până au ajuns la cer,

Dar nicio monedă,

Nu a cheltuit vreodată prostul,

Cât teancul s-a înălţat,

Prostul doar a slăbit.

Niciun ban pentru băutură,

Niciun ban pentru pâine,

Şi, într-o zi însorită,

Prostul s-a trezit mort. „

   Sărutul trădării este o carte ficţiune, fantasy, pentru adolescenţi, o carte care te va acapara, te va duce într-o lume a fanteziei, a magiei, a crimei, a inevitabilului, a trădări şi a iubirii, unde una fără cealaltă nu pot supravieţui. Pot să spun că m-am bucurat de fiecare pagină a cărţii, titlu şi coperta sunt o adevărată atracţie la lectură. Romanul se axează pe ţinutul celor trei regate; Regatul Morrighan, Regatul Venda şi Regatul Dalbrach, şi al tribului Gaudrel, unde fiecare încearcă să domine noi teritorii, sau să facă alianţe pentru pace, fiind dominaţi de secrete întunecate, de un trecut ascuns cu măiestrie ce stă să erupă ca un vulcan. În mijlocul acestor jocuri este prinsă, Lia, prima fiică a regatului Morrighan, care va trebui să ducă mai departe tradiţia de a se căsători prin alianţă şi nu prin puterea dragostei, aşa cum a visat încă de mică. Urmând exemplul mamei, pentru ea această căsătorie devine o corvoadă.

   Într-o societate plină de tradiție, viața prințesei Lia urmează un curs preordinat. Ca primă fiică, este de așteptat să aibă darul venerat al vederii – dar nu ea – și știe că părinții ei vor perpetua o rușine când ea va abandona această căsătorie aranjată, pentru a asigura o alianță cu un regat vecin – cu un prinț cu care nu s-a întâlnit niciodată. După ceremonia de a pregăti mireasa pentru inevitabila nuntă, Lia ia decizia de a fugi împreună cu slujnica ei, dar şi cea mai bună prietenă. Fuga lor este una care le va pune la grea încercare răbdarea şi forţa de a supraviețui în condiţii limitate. Şi astfel, după dimineața nunții, Lia fuge într-un sat îndepărtat. Se instalează într-o viață nouă, plină de speranță, şi decisă de a lupta pentru libertatea ei, asta până când doi străini misterioşi și frumoși ajung acolo – însă ceea ce ea nu ştie este că unul este prințul zdrobit și celălalt un asasin trimis să o omoare. Înșelăciunea abundă, iar Lia se află pe punctul de a debloca secrete periculoase – chiar când ea realizează că este îndrăgostită.

 

,,AŞADAR, PRINȚESA NOASTRĂ ARE UN IUBIT.
Când am urmărit-o în pădure, am crezut că voi obține în
sfârşit ce îmi trebuia, să fiu singur cu ea. Dar, cu cât se îndepărta mai mult, cu atât am devenit mai curios. Unde putea să se ducă? Am cântărit toate posibilitățile, mai puțin una, care m-a luat prin surprindere. Am văzut-o cum a sărit în brațele lui, sărutându-l și îmbrățişându-l, ca și când nu i-ar mai fi dat drumul niciodată. Tânărul era la fel de fericit să o vadă. Amândoi au dispărut printre ruine, încă îmbrățișați. Nu mi-a fost greu să-mi imaginez ce s-a întâmplat după aceea. Iată ce o motivase în tot acest timp. Un iubit. De aceea fugise de căsătorie. Nu știam de ce ar fi trebuit să-mi pese. Poate că din cauza felului în care se uitase în ochii mei în dimineața asta, a modului în care zăbovise și a felului în care se îmbujorase. Toate astea avuseseră efect asupra mea.
Ceva îmi plăcuse. Ceva care mă făcuse să cred că, probabil, lucrurile puteau sta și altfel. Mă gândisem la asta toată ziua… „

   Primul volum este ca o cursă de maşini, nici nu vreau să mă gândesc ce va urma, dacă acum este palpitant şi plin de mister, am aşa un fior că lucrurile o vor lua razna rău de tot. Cartea s-a jucat cu mintea mea. La un moment dat nu ştiam cu cine să ţin, cele două personaje masculine m-au acaparat pe deplin, devenind incertă în dorinţele mele. Acum o voiam pe Lia cu prinţul, în secunda următoare o voiam cu asasinul ei. Pur şi simplu autoarea s-a jucat cu minte şi răbdarea mea. În ceea ce priveşte complotul de la palatul Morrighan, e din ce în ce mai profund şi cu un rezultat neaşteptat. Cartea este însoţită de arta regatelor, astfel puteţi să urmăriţi traseul Liei şi a celor doi tineri, prinţul şi asasinul, Kaden şi Rafe. Aventura celor trei, a lui Lia, Rafe şi Kaden devine un carusel, un labirint ce va duce la un singur capăt.

Cartea o găsiți pe site-ul Editura Corint

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libriselefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

Recenzii cărţi

Recenzii cărți fantasy

#cartidelacorint #bookreview #fantasy #LedaEdge #literaturapetocuri #recenziicarti #MaryEPearson 

8 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.