Îmblânzirea bestiei de Bilexa M.

Trilogia bestiei Vol.1: Îmblânzirea bestiei, de Bilexa M. – Editura Stylished – recenzie

Îmblânzirea bestiei

Bilexa M.

Editura: Stylished

Anul apariției: 2019

Număr pagini: 256

Gen: romantic erotic

  Îmblânzirea bestiei de Bilexa M roman erotic.

  Nici nu mai știu de câte ori am spus că îmi plac cărțile de la Stylished. Unele dintre ele sunt ușurele, relaxante, tocmai bune de citit între două lecturi grele, altele au o structură mai complexă, fiecare poveste purtându-ne într-o călătorie caleidoscopică prin mai multe destine umane. Însă, de această dată, nici nu știu ce să spun despre ,,Îmblânzirea bestiei” pentru că sunt  mult prea necăjită, din cauza comportării ,,bestiei”. Acțiunile lui, dar și felul în care gândește și vorbește Cezar, mi-au dat dureri de cap, iar acum nu mai știu cu ce să încep.

  Titlul, descrierea și coperta, mi-au sugerat o poveste frumoasă de dragoste, plină de suișuri și coborâșuri, care să-mi încânte inima, dar nu m-am așteptat să fiu atât de bulversată de modul în care a fost schițat personajul principal masculin, de contrastul dintre protagoniști, de ura, disprețul sau desconsiderarea manifestată de Cezar la adresa femeilor.

,,Frumos și îngâmfat ca un zeu grec. Rece ca un iceberg. Așa îl vede frumoasa Mara pe fiul familiei Antonescu, acesta fiind genul de care încearcă să se ferească cel mai mult. 
Cezar este genul de bărbat frumos, îngâmfat
și rece, după care toate femeile tânjesc, dar inima lui este împietrită. Pentru el femeile nu reprezintă nimic altceva decât un mijloc de a-și satisface dorințele carnale. Nu face decât să se folosească de ele pentru a se simți venerat ca un rege, motiv pentru care se poartă ca o bestie. 
Când o întâlne
ște pe Mara, își dă seama că soarta are alte planuri pentru el și nu tocmai cele la care visează.,,

  ,,Îmblânzirea bestiei” este o carte a emoțiilor intense, pe care o iubești și o urăști în același timp. Este o poveste lipsită de inhibiții, tulburătoare și incitantă, despre contrariile care se atrag, despre  iubirea toxică și puterea ei distructivă. 

  Adevărul e că nu m-a deranjat neapărat acțiunea ușor grăbită pe alocuri, iar subiectul ales mi s-a părut incitant și cu o mare încărcătură emoțională, însă caracterul dezagreabil al lui Cezar mi-a lăsat un gust amar. Conform celor spuse chiar de Mara, protagonista acestei cărți, Cezar este un ,,afemeiat, pervers, idiot și bun de nimic”, un bărbat care nu știe ce este iubirea și compasiunea, dar mie mi s-a părut un tip imatur, infatuat, egocentric, poate și libidinos. În plus, pentru un om de afaceri, limbajul vulgar folosit de el lasă de dorit. Nici nu e de mirare că vorbele lui sapă răni adânci în sufletul Marei.

  Pentru Cezar Antonescu (27 de ani), femeile sunt niște instrumente pentru a scăpa de frustrările  sexuale acumulate. Sunt niște ,,târfe prefăcute și mincinoase” care vor numai beneficii și nu doresc să ofere nimic în schimb. Se folosește de ele, le înjosește chiar și în timpul partidelor de sex, iar după ce spectacolul s-a terminat, le plătește pentru serviciile prestate, apoi le cere să părăsească cât mai repede cuibușorul lui de nebunii (,,ai primit exact ce ai dorit să primești”). Firește că am înțeles motivul pentru care nu are niciun un fel de respect pentru femeile care se vând ieftin, că fosta lui iubită l-a rănit profund, i-a distrus orice speranță și încrederea în femei, dar mă uimește ura pe care o simte pentru ele. În schimb, ce m-a nedumerit pe mine a fost faptul că, în ciuda comportării lui execrabile, femeile continuă să-i ridice în slăvi abilitățile sexuale și se înjosesc în ultimul hal doar pentru a avea parte de o scurtă partidă de sex cu el. Iar Cezar nici nu se jenează să facă sex în public, doar să dea o lecție…

,,El cunoștea acest gen de femeie, care crede că dacă face sex cu el, gata, o să-l facă să îi mănânce din palmă. Nu era cazul. S-a lecuit după ce a cunoscut-o pe Alexandra.

  Alexandra l-a manipulat destul, aproape că îl distrusese, deși niciodată nu a recunoscut asta în fața nimănui. Din cauza ei s-a decis să nu mai aibă incredere în nicio femeie, pe toate le considera acum perfide. li plăcea să facă sex cu ele, să le folosească pentru plăcerile lui carnale, după care să le arunce ca pe niște cârpe ce erau. Incă nu s-a născut femeia care să-l facă să-şi schimbe părerea. Motto-ul lui era ,,să n-ai încredere în nicio femeie, niciodată”.

  Spre deosebire de Cezar, Mara este un personaj ușor de îndrăgit. E blândă, liniștită și timidă. Are o drăgălășenie și o naivitate înduioșătoare. În ciuda faptului că se simte atrasă de el, încearcă să-l țină la distanță, dar nu-i prea reușește figura. Este suficient să îl vadă, că imediat se topește mai ceva ca înghețata uitată-n soare. E conștientă că pentru el reprezintă o provocare, dar nu prea știe cum să lupte contra sentimentelor, și mă gândesc că de vină e vârsta ei prea fragedă, dar  și modul în care percepe lumea.

    Mara Deak (19 ani) este o fată orfană care se află într-un moment de cumpănă al vieții ei. De o săptămână terminase cu examenele de bacalaureat. Luase note bune pentru că îi plăcea să învețe, însă nu avea resurse pentru a urma o facultate. Era nevoită să caute de lucru pentru că era obligată să plece din casa de tip familial în care stătea. Prin intermediul doamnei Elena, femeia care se îngrijea de orfani, află că familia Antonescu, niște oameni putrezi de bogați, au nevoie de o servitoare care să se ocupe de treburile casei.

,,Nu știa ce să spună, nu se gândise niciodată să ajungă servitoare într-o casă. Visul ei era să ajungă un bucătar faimos, nu servitoare la niște oameni răsfățați. Dar cum trebuia să pornească de jos, putea fi un pas bun, plus că ei aveau și restaurante, poate o vor ajuta cumva să se realizeze.”

  Marei i se spune încă din prima zi să se ferească de Cezar, fiul stăpânilor ei. E un bărbat rece că gheața și frumos ca un zeu grec, dar la fel de neatins ca și restul familiei. Este un afemeiat căruia îi place să se joace cu toate femeile, inclusiv cu tinerele servitoare din casa părinților lui.

  Așa cum era de așteptat, Cezar îi face avansuri de cum o zărește, dar refuzul pe care îl primește, îl determină să se poarte oribil cu fata, crezând că e vreo mironosiță vicleană. De altfel, încă de la prima lor întâlnire lucrurile nu au mers deloc bine pentru că, din nefericire, Mara i-a spart nasul cu ușa, iar ceea ce a urmat a fost interpretat greșit de el (,,Mai întâi mi-a spart nasul cu ușa, apoi s-a dat la mine și aproape m-a dezbrăcat, apoi când am reacționat asupra avansului m-a pălmuit ”). De fapt, Mara doar a vrut să-l dezbrace cât mai repede de cămașa care se pătase de sânge, ca să o spele, dar Cezar a văzut altfel treaba.

  Reacția lui deplasată s-a datorat și faptului că de o săptămână îi mergea totul pe dos. Era frustrat sexual, căci nu avusese timp de sex, din cauza unui proiect care se finalizase cu un eșec total, iar acum mama lui i-o băgase pe gât pe această servitoare obraznică.

,,Trebuia să se lipească de el și atunci el ar fi câştigat, ar fi dus-o în camera lui și și-ar fi satisfăcut nevoile sexuale cu ea până ar fi recunoscut că în tot timpul acesta jucase teatru. Se simțea excitat, şi înainte să facă ceva ce ar fi regretat mai târziu, ieşi rapid din bucătărie lăsând-o speriată și tremurândă.”

  Cezar nu o place pe Mara, dar se simte atras de ea la un anumit nivel. Este ferm convins că este o altă proastă care crede că îi poate suci mințile, o prefăcută care vrea să-l păcălească ca pe toți ceilalți, așa că își face niște planuri prin care voia să vadă cât mai putea fata să joace acel rol al inocentei. Totodată se gândește ce să facă ca să scape de ea. Nu o dorește în preajma lui și cum nu putea să o forțeze să facă ce dorea el, o va face pe ea să plece de bună voie.

,,Iubito, după ce termin ceea ce mi-am propus cu tine, nu vei mai lucra aici”

  Viața Marei devine un calvar din momentul în care părinții lui Cezar descoperă că ea posedă o anumite abilitate, aceea de a simți mirosurile corpurilor (nu mirosul parfumurilor ci cel corporal), iar pe baza acestor mirosuri putea găsi jumătatea cuiva. Firește că nu poate face două persoane să se iubească, ci doar să le facă cunoștință, iar restul depinde de ei. Însă părinții lui Cezar vor ca ea să-și folosească abilitatea ca să-i găsească pereche lui Cezar. Dar pentru a realiza acest lucru, el trebuie să o ia sub aripa lui, să locuiască împreună în același aparatament, să meargă cu el la petreceri, evenimente și chiar la întâlnirile lui private. Totul ca să simtă mirosul femeilor din jurul lui. Și trebuie să suporte această șaradă timp de un an de zile. În schimb, părinții îi interzic să se atingă de ea. Dar va reuși acest lucru? Cezar nu o iubește ci din contră, o urăște. Se simte atras de ea poate pentru că nu i-a cedat, însă mai presus de toate, vrea să se răzbune pe ea, să o facă să plătească pentru toate câte i-a făcut. Dar va putea să facă sex cu ea, apoi s-o arunce ca pe celelalte? De ce Cezar nu avea miros, când toți pe care îi întâlnise pană acum aveau? Ce era așa de diferit la el încât să nu degaje niciun miros? Citiți cartea și veți primi toate răspunsurile!

  ,,Ființa asta îi distrugea toată stăpânirea de sine și își bagă nasul peste tot. Cu prima ocazie o va face să regrete că a venit în bârlogul lui.”

Cartea Îmblânzirea bestiei, de Bilexa M. o găsiți pe Cartepedia.ro

Autori români

Cărți erotice

#autoriromani #romanerotic #cartierotice #literaturapetocuri #bookreview #recenziicarti

Îmblânzirea bestiei de Bilexa M. – Editura Stylished – carti erotice

 

14 COMMENTS

    • Multumesc mult! Sper ca fiul acestui cuplu, caci despre el e vorba in volumul urmator, sa aiba o comportare mai… placuta 😀

  1. Multumesc pt recomandare. Frumoasa recenzia. Cartile de la aceasta editura ma duc cu gandul la lectura engleza, ma bucur ca si la noi se incepe, incet.incet sa avem si alt gen de lectura, trebuie sa ne deconectam de lista lunga a vietii de zi cu zi…

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.