Tânăra războinică de Raluca Sferle - Editura Virtuală - recenzie

Tânăra războinică, de Raluca Sferle – Editura Virtuală – recenzie

Tânăra războinică

Autor: Raluca Sferle 

Vol. I Din seria PROFEȚIA

Editura Virtuală, 2020

Pagini: 628

Seria Profeția cuprinde 4 volume: Tânăra Războinică,Tânărul Prinț, Noua Profeție, Vremuri Întunecate

Autoarea mai are în lucru încă două serii : Vânătorii renegaților și Prevestitorii.

Despre autoare

   Raluca Sferle s-a născut în 25.02.1996 , a terminat Liceul Teologic, Facultatea de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației, în prezent este studentă la master în cadrul Universității din Oradea, specialitatea – Management în Tehnologia Informației. Pasionată de lectură,scrisul, muzică, grafică în creion, webdesign.

„Scriitoare de cărți pentru adolescenți, genul fantasy și SF.

Am debutat în anul 2020 cu un roman fantasy medieval, care descrie viața unei tinere fete determinată să devină o războinică invincibilă.

Planific în continuare publicarea următoarelor volume, cât și a altor cărți. Recomand și fac recenzii pe rețelele de socializare și încurajez tinerii scriitori să continue pe acest drum. M-am specializat în IT, dar doresc să ajut persoanele independente să-și construiască propriul website.”

   TÂNĂRA RĂZBOINICĂ este povestea unei fete crescute la țară care descoperă că are o aură de războinică. Această aură este văzută doar de către războinici și poate avea diferite culori. Estera Merini este salvată de Prințul Josua Bellard de un grup de bărbați. În scurt timp îl însoțește pe acesta și pe Prințul Casper încercând să-și salveze rudele și întreabă despre aura Prinților. Așa descoperă că s-a născut să fie războinică, iar regele o ia sub protecția lui. Regele are trei copii: Christian, Casp și Laila. Christian este mentorul Esterei și o învață să lupte, Casp e un prieten bun și o strigă „sis”, iar Laila e mereu răutăcioasă.

   La doar 15 ani tânăra este nevoită să învețe să lupte, mai ales că regele a numit-o comandantul armatei. O responsabilitate uriașă care o forțează să se maturizeze mult prea devreme. Fata s-a atașat de prinții Casp și Josua. Par prieteni buni și deseori sunt trimiși în misiuni împreună.

   Romanul merge pe două planuri, începând cu iulie 1660 și cu un an în urmă, atunci când totul a început. Acțiunea are loc într-o Europă dezbinată formată din cetăți conduse de regi, fiecare având mai multe sate/ pământuri în grijă. Estera este încă surprinsă de poziția pe care o are având în vedere că este o simplă fată de la țară. Află despre o profeție care spune că va veni o războinică care va lupta pentru pace. Nimeni nu vrea să-i spună de ce toți cred că ea este acea războinică și ce scrie exact în profeție.

   Josua este un tânăr prinț, rămas devreme fără părinți, își conduce singur cetatea și petrece mult timp în cetatea pe care o apără Estera. Interesante relațiile dintre personaje. De multe ori Josua și Laila trădează și se aliază cu Herold, cel mai de temut dușman al cetății. Deseori Tânăra Războinică ajunge prizonieră și este torturată. Dușmănia prințesei Laila pentru fată este vizibilă, dar surprinzător Josua câteodată îi este aliat și o sfătuiește ca mai apoi să o trădeze, chiar încercând să o ucidă.

   Pe zi ce trece Estera este tot mai puternică, învață să lupte și să-și folosească aura. Iosua este mult mai puternic, poate singurul care o poate învinge. Stilul lui de luptă este combinat între stilul pe care îl învață ea, cel al dușmanilor și cel al asasinilor. Tânăra trece prin Foarte multe încercări, este chiar exilată pentru o crimă pe care nu a comis-o. Războiul începe mai repede decât credea și nu se simte pregătită, luptând cu toată puterea împotriva inamicului. Împreună cu prinții se simte invincibilă.

   Acțiunea este mult mai complexă decât aș putea eu scrie într-o recenzie. Esențial este să spun că merită citită, e o carte bună, iar stilul alert anunță un nou scriitor român de succes.

   O tânără autoare care surprinde prin cartea ei de debut. Demnă de toată admirația mea. O scriitură curată, fluidă și captivantă. Acest prim volum al seriei, deși foarte gros, te atrage ca un magnet și nu mai vrei să-l lași în mână. Un young-adult soft cu personaje bine construite, plin de aventură, mister, trădare și emoții. Cum se termină Tânăra Războinică aflați singuri citind cartea. Eu aștept cu nerăbdare volumul 2 și recomand lectura acestui roman cititorilor de toate vârstele.

   Mulțumesc autoarei pentru șansa de a citi pe nerăsuflate această carte și îi doresc succes în viitoarele proiecte. Am apreciat scrisoarea personalizată, foarte frumoasă inițiativă.

Raluca Sferle facebook

Autori români

recenzii cărți

 

12 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.