„Dacă pătrunzi în întuneric, întunericul pătrunde în tine.”

Tura de noapte de Michael Connelly

Tura de noapte, de Michael Connelly – Editura Rao – recenzie

Tura de noapte

 Michael Connelly

 Titlul original: The Late Show

Seria Renée Ballard: 1. Tura de noapte; 2. Dark Sacred Night; 3. The Night Fire

Editura: Rao

Biblioteca Rao

Anul apariţiei: 2019

Traducere din limba engleză: Cristina-Mihaela Tripon prin Lingua Connexion

Număr pagini: 345

Gen: Thriller, Polițist

Cotație Goodreads: 4,05

   Vă aduceți aminte de „Avocatul din limuzină”? „Tura de noapte” este scrisă de același autor, Michael Connelly. Pe lângă avocatul Haller, Connelly a mai introdus un personaj: Renée Ballard, o detectivă inteligentă și curajoasă, ce dă numele unei noi serii.

   În urma unui conflict legat de hărțuire sexuală cu unul dintre superiori, Renée a ajuns să lucreze în tura de noapte, ca un fel de pedeapsă. Romanul se deschide în forță, cu 3 cazuri care mai de care mai palpitante, ce au loc în tura de noapte a detectivei: o prostituată transgender, atacată cu bestialitate, cinci oameni uciși într-un separeu dintr-un club de noapte, în urma unui schimb de focuri, furtul unui card de credit.

  O urmăm pe Renée în tura ei de noapte și nu numai, ci și de-a lungul tuturor demersurilor făcute pentru a rezolva cazul.

  Pe măsură ce înaintează cu investigațiile și se implică mai mult, apar și anumite obstacole: fostul ei partener este ucis, iar ea este răpită și ajunge în pericol de moarte, totul pe fondul neînțelegerilor cu locotenentul Olivas, din cauza căruia a fost mutată în tura de noapte.

  Totul indică faptul că cineva din sistem este implicat, ceea ce mărește și mai mult miza. Ce se va întâmpla până la urmă? Va reuși Renée să-i descopere pe vinovați? Cu ce preț?

  Ce mi-a plăcut? Ritmul și faptul că am citit un thriller marca Michael Connelly. Totodată, am apreciat că autorul include și chiar pune accentul pe aspecte birocratice, nelipsite din munca de detectiv sau ofițer de poliție. Așa aflăm că atribuțiile lor nu constau doar în scenele spectaculoase de acțiune pe care le vedem în filme, ci și în redactarea de rapoarte (cea mai mare parte, chiar), proceduri de sigilare a probelor și alte sarcini plictisitoare.

  Ce  nu mi-a plăcut? Față de „Avocatul din limuzină”, parcă acestui roman i-a lipsit strălucirea, nu știu să explic de ce.

 Despre autor:

   Michael Connelly este autorul celebrului roman „Avocatul din limuzină”, ecranizat într-un film de succes. Este absolvent de jurnalism, specializarea scriere creativă și a lucrat în presă, axându-se pe crime. În 1986, a lucrat, împreună cu doi colegi, la un material nominalizat la Premiul Pulitzer.

Este cunoscut pentru seriile Harry Bosch, Michey Haller și mai nou, Renée Ballard.

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libriselefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

Recenzii cărţi thriller

Recenzii cărţi poliţiste

 

16 COMMENTS

  1. Recenzia ta e foarte frumoasa! Avocatul din limuzina nu prea mi-a plăcut,tocmai pt.detaliile birocratice din carte!Poate Tura de noapte e mai buna!

    • Daca nu ti-a placut avocatul, cu atat mai mult n-o sa-ti placa asta. Intr-adevar, are multe detalii birocratice, dar pana la urma, asa sunt thrillerele juridice si cam asa e in viata reala…

  2. Imi place Connelly foarte mult,de fapt am citit tot ce a aparut la noi.Abia astept sa citesc si „Tura de noapte”
    Multumim pentru recomandare Sorina

    • Da, e thriller, normal ca-i faina :)) Nici n-am vrut sa dau multe detalii, sa va las sa descoperiti pe parcurs 🙂

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.