Un an și o zi de Pascal Bruckner – Editura Trei – prezentare

Un an și o zi de Pascal Bruckner – Editura Trei – prezentare

Un an și o zi de Pascal Bruckner

Un an și o zi, de Pascal Bruckner – Editura Trei – prezentare

Un an și o zi

Pascal Bruckner

Titlul original: Un an et un jour

Limba originală: franceză

Traducere de: Nadine Vlădescu

Editura Trei

Număr pagini: 240

Anul apariţiei: 2019

   Un an și o zi de Pascal Bruckner un univers bizar şi neliniştitor.

  Birourile de obiecte pierdute din Franța păstrează un an şi o zi lucrurile care le sunt încredințate. Dar dacă ce ai pierdut e un an din viața ta, îl mai poți recupera vreodată?

   Jézabel Thevenaz vrea să îndeplinească ultima dorință a tatălui său, rostită pe patul de moarte: să ducă un ceas conceput de el unui bun prieten din Montréal. Este vorba de un mecanism unic, a cărui menire e cu totul alta decât să indice ora.
În timp ce survolează Groenlanda, avionul lui Jézabel e prins într-o furtună cumplită şi aterizează forţat pe un aeroport anonim din nordul Statelor Unite. Jézabel se adăposteşte la Plazza, un hotel dărăpănat și labirintic, unde închiriază o cameră pentru o noapte.
Dar, când se trezeşte, începe coşmarul: află de la recepţie că nu este cazată acolo de o zi, ci de… un an! Să fie oare o farsă sinistră?

  Un an şi o zi îşi proiectează cititorii într-un univers bizar şi neliniştitor, făcându-i să se simtă la fel de dezorientaţi precum eroina romanului.

„Timpul care nu trece este timpul visului, al inconştientului, al dorinţelor. Un an şi o zi vorbește despre un ceas — adică despre percepţia timpului — și despre un ceasornicar al cărui ţel e să repare lumea şi să-l ajute pe Dumnezeu.” – Pascal Bruckner

O carte străbătută în filigran de obsesia lui Bruckner pentru trecerea timpului.” – Le Figaro

Decorul halucinant al romanului este un personaj în sine: un hotel tentacular, o metaforă pentru labirintul vieții. Cu această poveste necruţătoare, Bruckner își confirmă pasiunea pentru literatura fantastică.” – Midi Libre

Un roman insolit în care Pascal Bruckner îşi reglează conturile cu America lui Donald Trump.” – La Presse

   Născut la Paris în 1948, Pascal Bruckner este romancier şi eseist, o figură emblematică a intelectualităţii franceze. La Editura Trei au apărut toate romanele sale: Fiul cel bun, Casa îngerilor, Luni de fiere, Hoţii de frumuseţe, Care dintre noi doi l-a născocit pe celălalt?, Iubirea faţă de aproapele, Căpcăunii anonimi, Copilul divin, Palatul chelfănelii, Iubito, eu mă micşorez!…, Păzea, se-ntoarce Moş Crăciun! şi Paria, volumul de teatru Ce dorește domnul?, precum şi eseurile Noua dezordine amoroasă, Fanaticii apocalipsei, Paradoxul iubirii, Căsătoria din dragoste, Euforia perpetuă, Mizeria prosperităţii, Tirania penitenţei. Eseu despre masochismul occidental, Înțelepciunea banilor și Un rasism imaginar.

Editura Trei

Noutăţi Editoriale

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: , cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

Coman Iasmina (Elis Iasmy) - Fondator site/Editor coordonator/PR/Admin. grup Facebook-Literatura pe tocuri

1 COMMENT

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.