2014 „Bridget Jones, topita dupa el” de Helen Fielding-Editura Polirom

2014 „Bridget Jones, topita dupa el” de Helen Fielding-Editura Polirom

La Editura Polirom a aparut cartea „Bridget Jones, topita dupa el” de Helen Fielding.bridgetjones-topitadupael-5503

Scurta descriere :

La mai bine de douazeci de ani de cind, tinara, umplea salile cinematografelor cu istoria unui amor, Bridget Jones revine cu o noua poveste. Prea multe nu s-au schimbat: Bridget are la fel de multa grija de trupul ei, nici obsesia cu consumul de alcool si gumele cu nicotina n-a disparut. Au mai aparut intre timp comen­tariile postate pe Facebook, mesajele pe Twitter, injec­tiile cu Botox si listele cu lucruri pe care le vrea cu tot dinadinsul de la ea. Bridget este acum mama a doi copii si au trecut patru ani de cind Mark Darcy a lasat-o singura, cazind victima intr-un atac cu bomba in Sudan. In situatia neasteptata de a-si cauta un barbat, nesi­gura in fata atitor posibilitati de comunicare, care in anii ’90 erau rupte din filmele SF, Bridget isi pierde uzul ratiunii, se fisticeste, intra in situatii teribile, amuzante. Considerind ca adevarata iubire nu este neaparat pe viata, Bridget Jones este acum imaginea femeii romantice, care atrage nu prin siguranta cu care traieste, ci prin nevoia de ajutor, prin nevoia de a-l avea aproape pe el, barbatul.

„Si iata ca s-a intors! Celebra eroina revine dupa mai bine de un deceniu, cu doi copii care-i indulcesc viata, cu o gasca de barbati pe cale sa-i devina amanti, cu dudui casatorite care-o bat la cap sa-si puna pirostriile, cu tot felul de gadgeturi si-un cont de Twitter care nu mai tace.” (Vogue)

„Cu trei ani inainte ca Sex and the City sa creeze stereotipul femeii destepte, bagacioase si fara obligatii, Helen Fielding a creat-o pe Bridget Jones, modelul femeii cosmopolite la treizeci de ani, cu studii, cu ochii-n patru la celulita si innebunita ca-si va sfirsi zilele in neagra singuratate. Aproape douazeci de ani mai tirziu, prin Bridget Jones, topita dupa el, Helen Fielding revine cu o Bridget Jones la jumatatea vietii, in cautarea iubirii pierdute.” (Los Angeles Times)

Sursa Editura Polirom 

2 COMMENTS

  1. Chiar daca nu am citit cele 2 carti de Fielding ,am vizionat cele doua ecranizari din 2001 si 2004 .Oricat de mult il indragesc pe Colin Firth,marturisec ca in Bridget Jones am tinut cu Hugh Grant – Daniel.Nu am rezistat si am tras cu ochiul pe goodreads ca sa aflu cat mai multe impresii despre cartea de fata.Nu stiu cat de mult succes a avut ,dar cotatia e de 3,3.Stau in cumpana daca merita sa o cumpar. 🙂

  2. Cred ca m-ar tenta sa o cumpar numai pentru a vedea cum se descurca Bridget Jones fara Mark Darcy.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.