Un targ neobisnuit de Mary Jo Putney-Colectia “Carti Romantice”

Un targ neobisnuit de Mary Jo Putney-Colectia “Carti Romantice”

Un targ neobisnuit de Mary Jo Putney

Titlul original: The Bartered BrideUn targ neobisnuit

Seria The Bride Trilogy: 1. Copilul salbatic (The Wild Child-1998) 2. Mireasa din China (The China Bride-2000) 3.Un targ neobisnuit (The Bartered Bride-2002)

Cotatie Goodreads: 3.68

O aventura romantica care incepe cu un act indraznet de curaj.

In prima jumatate actiunea cartii se petrece in Indonezia.

Gavin Elliot, nascut in Scotia si crescut in America, devine unul dintre cei mai bogati comercianti dupa ce isi costruieste un imperiu prin marile si pericolele Chinei. Acum, este hotarat sa se reintoarca in Anglia, unde vrea sa se stabileasca. Acolo unde societatea i-a fortat familia sa plece in dizgratie atunci cand era doar un copil.

Dar in drumul lui se opreste pe o insula din Indiile de Est si este intrigat de un targ de sclavi. Va incerca sa salveze o femeie europeana care era scoasa la licitatia de sclavi.

Alexandra Warren ( Fiica indraznetei Chaterine Kenyon) este o proaspata vaduva si se intorcea din Austalia impreuna cu fiica ei Katie de 12 ani catre Anglia. Calatoria lor este intrerupta atunci cand sunt rapite de pirati. Marea drama urmeaza abia acum, Alexandra a fost brutalizata si violata de rapitorii ei, iar acum scoasa la vanzare si despartita de fiica ei pe care o adora.

Ceva il face pe Gavin sa vrea sa salveze aceasta femeie pe care nu o cunostea, dar el se aruna cu capul inainte intr-un joc din care nu se stie daca va iesi castigator.

Ca sa o salveze si sa-i redea libertatea el va trebui sa treaca printr-o confruntare cu sultanul Kasan care isi dorea femeia si a vazut si o oportunitate de al folosi pe Gavin in avantajul lui ca si o deschidere catre piata europeana.

Cei doi vor face un pariu-premiul fiind Alexandra. Daca, Gavin va reusi sa treaca si sa castige toate provocarile si confruntarile cu Kasan atunci va castiga libertatea femeii si va face ce vrea cu ea. Daca in schimb nu va reusi sa castige atunci va trebui sa lucreze pentru sultanul Kasan timp de 10 ani.

Alexandra vede in Gavin un om bun si generos si ceva din ea ii spune sa aiba incredere in el.

Una dintre provocari o are pe Alexandra intr-o cusca, amplasata in camera lui si va asista la confruntarile herculiene dintre cei doi. Ultima provocare in schimb este una dintre cele mai grele: Gavin va trebui sa intretina raporturi sexuale cu aceasta femeie deja abuzata si traumatizata. Tot acest joc si aceste provocari vor fi trecute si castigate de Gavin, chiar si ultima pe care o considera ceva cu mult mai mult. Onoarea lui ca si barbat il face sa o ceara in casatorie.

Impreuna acum si liberi o vor gasi pe fiica Aelxandrei si isi vor incepe calatorie catre Anglia. Intre cei doi protagonisti se infiria acel ceva indefinit, care ii poate duce catre o relatie cu mult mai stabila. Dar Alex, oare va putea sa isi depaseasca traumele? Gavin poate avea sentimente mai profunde pentru noua lui sotie?

Crescut in America, Gavin are vederi destul de republicane si un dispret total pentru aristocratia europeana.

Ajunsi aici vor trebui sa infrunte o societate care nu vede cu ochi buni femeile care au un trecut sexual zbuciumat. Gavin va incerca sa isi recapete statutul social si va trebui pe langa toate acestea sa lupte cu dragostea pe care o simte pentru proaspata lui sotie.

Intoarcerea lor va dezvalui multe, mai ales ca, vor descoperi amandoi ca au legaturi stranse cu nobilimea.

Si pe langa toate aceste hopuri, dusmanii stau la panda, iar crima nu va inceta sa isi faca aparitia.

Cum va decurge aceasta poveste si ce intamplari mai sunt de descoperit vom afla citind cartea.

Parerile asupra acestei carti sunt destul de impartite: multi spun ca, exista multe neconcordante (printre care se face referire la numele lui Alex), ca sunt lucruri si situatii trase de par si ridicole, ca Alex chiar daca a fost traumatizata trece usor peste si se arunca intr-o relatie. Altii spun ca, totul este fascinant si o aplauda pe Alex si se indragostesc de Gavin, genul eroului. Vom afla care cum si cat de pertinente sunt toate aceste pareri cand vom citi cartea: „Un targ neobisnuit”-Mary Jo Putney ce apare in colectia „Carti Romantice”-Libertatea pentru femei din data de 17.10.2014.

Autor: Iasmy

14 COMMENTS

  1. Iasmy,multumim mult de tot pentru prezentare.Cartea am sa o cumpar,dar atat de in urma sunt cu Putney…doar 2 carti citite de ea…

  2. buna ziua,de fiecare data cand incep o carte scrisa de mary jo putney nu o las pana nu o termin,are un stil care face fiecare serie ca si trilogia matasii sa te tina lipita de carte si sa le citesti una dupa lata( ma refer la trilogii) ca sa nu uiti de pe

    your comment locco_smiley_10

  3. Foarte interesanta prezentare, Iasmy! locco_smiley_10 Abia astept sa citesc cartea, imi place foarte mult cum scrie aceasta autoare, iar cartile a caror actiune se petrece in locuri inedite, exotice, sunt printre preferatele mele! Cartile scrise de Mary Jo Putney sunt nu doar deosebite, ci si bine documentate!

  4. Mie imi place autoarea asa ca fara indoiala voi cumpara cartea…multumesc pt recenzie… locco_smiley_10

  5. Cam tristă povestea Alexandrei! 🙁 Aştept cartea pentru a vedea evoluţia poveştii ei 😀 Deci, vineri voi cumpăra cartea.Mulţumim pentru info, Iasmy! :*

  6. Multumim de prezentare, Iasmy! 🙂 Pare interesanta cartea, desi povestea Alexandrei incepe destul de trist. Mi-ar placea sa o citesc!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.