Aparitii Editura DataGroup

Aparitii Editura DataGroup

Apariţii editoriale Editura DataGroup

1.Flori în păr de Iulia IonitaFlori in Par

Noi suntem acei copii care fumează iarbă. Acei copii care nu beau „o bere” într-un restaurant de fițe, ci care se duc unii la alții acasă ca să bage pastile până uită de realitate și uită cine sunt. Suntem acei copii care nu își fac temele. Care pleacă de la ore ca să compună un cântec. Suntem copiii care, dacă nu te suportă, îți scriu numele pe o țigară și te fumează. Și devii spulberat. Noi suntem copiii fără regrete. Pentru că știm că, atunci când am făcut-o, am fost fericiți.

2. In (decizii) de Cristina ZarioiuIn(Decizii)

„Mi s-a cerut o biografie, dar dacă citiți cartea o veți descoperi singuri. În schimb, o să vă spun biografia cărții. (IN)DECIZII s-a născut într-o zi agitată de iulie. Am fost la două interviuri pentru joburi, dar am plecat indecisă de la ambele. M-am dus acasă și m-am aventurat între file rătăcite de jurnal, conversații întortocheate pe rețele de socializare și amintiri jucate pe o scenă de teatru cu păpuși. Și m-am trezit scriind o carte pe care inițial am pus-o cuminte în sertar. Dar cartea a fost nărăvașă, cerându-și dreptul la tipar și la coperte frumoase. Se pare că vrea cu tot dinadinsul să vă spună ea însăşi o poveste despre viață!”

Cristina Zarioiu

3. Vampirul din strada Sforii de Sergiu Someşan

O serie de crime bizare zguduie din temelii liniştea Braşovului. Una după alta, trei tinere fete sunt ucise în centrul oraşului, pe Strada Sforii, cea mai îngustă stradelă din estul Europei. Tovampirul-Somesanate au fost omorâte în acelaşi fel: muşcate de gât şi abandonate pe stradă.Cât erau în viaţă, pe cele trei fete le lega un singur punct comun: toate fuseseră virgine. Să fie vorba de un vampir? Sau este mâna unui ucigaş cu sânge rece care se ascunde sub masca unui vampir pentru a încurca urmele ce duc spre el? Criminaliştii din Braşov, ajutaţi de un ciudat trio de detectivi veniţi din Bucureşti, vor încerca din răsputeri să dea de capătul acestor întâmplări misterioase. Dacă vor izbuti sau nu, veţi afla citind una dintre cele mai complexe naraţiuni poliţiste scrise la noi în ultimele decenii!

4. Diva-Romanul unei vieţi de Liliana ArdeleanDIVA

Este povestea vieţii unei mari balerine, cunoscută nu numai în ţară, ci în întreaga lume, Rodica Murgu, dar este un roman, NU o biografie. Desigur că personajul principal este Rodica, celelalte personaje gravitând în jurul personalităţii ei marcante. Viaţa ei nu a însemnat doar carieră, deşi aceasta ocupa una dintre poziţiile prioritare. Rodica, mamă, soţie, gospodină, fiică, profesoară. O viaţă extrem de complexă. (Viaţa de scenă, viaţa de familie – copilărie, părinţi, soţi, copii, nepoţi – şi viaţa socială.) Complexă, adesea splendidă, dar, de multe ori, nu uşoară şi cu hopuri de trecut, cu bucurii, realizări, dar şi dureri şi neîmpliniri. O viaţă cu încrengături multiple. Viaţa Rodicăi a fost construită nu numai pe coordonatele unei mari balerine, ale unei vedete însemnate în lumea noastră culturală, ci şi pe celelalte faţete ale personalităţii ei. Gândurile şi sentimentele, frământările şi îndoielile, bucuriile şi durerile, dezamăgirile şi împlinirile, ştiute numai de ea, fac parte din complexitatea uluitoare a ceea ce înseamnă existenţa cotidiană a Divei. Romanul acesta este scena pe care evoluează o primadonă, având toate caracteristicile unei primadone universale.

5. Singur printre părinţi de Sorin PantelimonPantelimon Singur printre parinit

Singur printre părinţi este un experiment, o cameră video cu obiectivul apropriat. Ataşată de capul unui băiat, această cameră (ochiul cititorului) a fost setată să vadă nu atât exteriorul, cât cele mai profunde transformări interioare în procesul devenirii întru bărbat. Şi mai bine spus, este procesul de metamorfozare a unui cetăţean în om (dacă nu la potenţialul maxim, atunci măcar mediu – oricum însă mult peste cel posibil de imaginat).

Principalul inamic de confruntat rămâne frica noastră cea de toate zilele, familiară oamenilor de la geneză încoace, mai familiară câteodată chiar decât dragostea. Firul narativ este o axă experimentală care promite dezbaterea unor subiecte îngropate şi abandonate în cavernele subconştientului, dar propune şi un rezultat final ce-i poate oferi cititorului răbdător un sfat preţios. S-a încercat dacă nu o definitivare a identităţii, atunci măcar construirea unei filosofii de viaţă care să menţină spiritul puternic în călătoria lui prin tunelele haosului.

6. Darcula”s Kitchen-Primele taine de Vlad B.PopaDracula Kitchen

În sfârşit, o epopee magică românească, totodată palpitant roman de mistere şi de aventuri brodat pe o textură literară ce îmbină magistral rama unui clasic Bildungsroman cu însemnările romantice de călătorie, cu notele picareşti şi cele horror. Nu veţi întâlni nici hobbiţi, nici mici vrăjitori şcoliţi ca Harry Potter la Hogwarts, însă veţi intra în lumea legendară a Transilvaniei medievale unde marile mituri terifiante ale lumii, cu iele şi vampiri, cu moroi, ştime şi vârcolaci s-au plămădit.

Dracula’s Kitchen – Primele taine, este o carte superb caligrafiată, seducătoare, fascinantă şi savuroasă precum felurile alese pe care bucătăria moldovenilor, valahilor şi ardelenilor dintotdeauna le-a dăruit lumii, iar autorul bogatei construcţii le reaşează în conştiinţa modernă prin reţetarul final de referinţă, prin fotografiile minunate şi prin antrenantul text ce le depăşeşte pe toate ca pregnanţă, acurateţe stilistică şi farmec inubliabil.

7. Urme în memoria timpului…Confesiuni de Felicia Maria StancoviciStancovici

Pianistă şi cadru didactic universitar, Felicia Maria Stancovici s-a născut în Timişoara. A început studiul pianului în oraşul natal, sub îndrumarea profesoarei Ella Philipp şi l-a continuat la Conservatorul de Muzică „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, la clasa profesoarei Florica Musicescu.

După absolvirea facultăţii, s-a reîntors pe meleagurile natale, unde a fost profesoară de pian la Liceul de Muzică „Ion Vidu”. La scurt timp, publicul timişorean a avut bucuria de a o revedea şi asculta în concertele Filarmonicii „Banatul”, interpretând, ca solistă, lucrări de referinţă din literatura pianistică.

Anii formării ca pianistă, dar şi activitatea concertistică susţinută i-au prilejuit întâlniri cu personalităţi marcante, precum Miron Şoarec, Ion Românu, Vasile Ijac, Cella Delavrancea, Dumitru Bughici, Remus Georgescu şi mulţi alţii, care au lăsat semnul trecerii lor în destinul autoarei.

Alternând profesional între învăţământul muzical preuniversitar şi cel universitar, în 1990 Felicia Stancovici a fost unul dintre muzicienii care au luptat cu îndârjire pentru reînfiinţarea Facultăţii de Muzică din Timişoara, fiind ulterior aleasă de comunitatea academică în funcţia de Decan pentru două mandate consecutive – 2000-2004 şi 2004-2008. În răstimpul îndelungatei sale cariere pedagogice, a format numeroşi tineri care au dus mai departe, peste hotare, şcoala pianistică însuşită de la maestra lor.

Cartea Urme în memoria timpului… Confesiuni este un gest de restituire pentru memoria posterităţii a unor perioade şi nume de muzicieni, fără de care istoria învăţământului muzical din Banat ar fi cel puţin incompletă. Rândurile autoarei, cu accente personale fine, discrete, asemenea tonurilor evanescente ale lui Debussy – de a cărui muzică se simte profund legată sufleteşte – celebrează, în fond, o viaţă întreagă dăruită artei sunetelor!

8. Calvarul învingătorului de Titus SuciuSuciu-Calvarul invingatorului

Conflictul dintre două armate e pe sfîrșite, relația dintre doi reprezentanți ale acestora devine o confruntare dură, inutilă, în care de o parte se găsesc omenia, înțelegerea, de cealaltă aroganța, spiritul cazon-militarist.

Pentru a evita sacrificii inutile, iraționale, dintr-un avion urmau să fie lansați fluturași în care era prezentată situația reală de pe front, propuneri pentru încetarea ostilităților.

Deși avionul e avariat de inamic, pilotul reușește să evite catastrofa, numai că în manevră copilotul este grav rănit. După ce ies din aeronavă, pilotul improvizează o targă și cei doi apucă, prin deșert, spre casă.

Generalul armatei adverse sesizează situația și pornește în urmărirea lor, calvarul celor doi începînd din momentul în care militarul îi ajunge din urmă. Merg în paralel, generalul în mașină, pilotul trăgînd targa, în acest timp militarul provocîndu-l pe pilot, ajungînd să-i promită salvarea, dacă pilotul își va împușca subalternul. Pilotul refuză, provocările continuă, în cele din urmă generalul îl împușcă pe rănit, cu toate astea pilotul nu-și abandonează prietenul. De acum pilotul are altă motivație, își continuă drumul pentru a-și duce camaradul în țară, pentru a-l preda familiei!

Copleșit de atitudinea pilotului, generalul îl somează cu revolverul în mînă, pilotul își continuă drumul, generalul trage, pilotul își continuă drumul, din spate se aude claxonul mașinii – declanșat de corpul generalului căzut peste volan.

Sursa: DataGroup

Coman Iasmina (Elis Iasmy) - Fondator site/Editor coordonator/PR/Admin. grup Facebook-Literatura pe tocuri

9 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.