Top cărți historical romance cu scoțieni

Top cărți historical romance cu scoțieni

    Întotdeauna am fost fascinate de temperamentul scoțian și am devorat aproape fiecare carte ce ne-a ajuns pe mână. De data aceasta am reunit pasiunea noastră într-un top cărți historical romance cu scoțieni ce merită citite. Sunt titluri care ne-au făcut să ne enervăm, să îi adorăm și să le recitim. Dacă și voi preferați să fiți surprinși de secrete, minciuni și focul pasiunii atunci nu mai ezitați, pentru că este imposibil să nu vă cucerească sufletul … cel puțin o carte.

Zâmbetul iubirii – Johanna Lindsey

Zambetul iubirii -Johanna Lindsey - Top cărți historical romance cu scoțieni

Oare a mai existat vreodată în Londra o tânără care să participe cu mai puțin entuziasm la debutul ei în înalta societate ca Sabrina? Din fericire pentru ea, cea mai apreciată lady din oraș a fost de acord să o îndrume pe această încântătoare tânără de la țară printre pericolele și capcanele primului ei sezon la Londra. Chipeșul scoțian Duncan MacTavish este chiar și mai puțin entuziasmat să se afle în capitală. Dar nu are ce face, pentru că de curând a aflat că este unicul moștenitor al unui marchiz englez și trebuie să-și asume responsabilitatea pentru titlul și domeniul bunicului său – și să se însoare cu tulburătoarea, dar afurisita protectoare a Sabrinei, cea care a fost auzită declarând public ce crede despre „barbarul scoțian“ care trebuie să-i devină soț.

Însă partea bună este că Duncan o cunoaște astfel pe fermecătoarea Sabrina, un spirit înrudit, care exercită o atracție căreia îi este imposibil să se opună. Dar datoria, poziția socială și un secret din trecut le interzic celor doi să fie împreună – asta dacă dragostea adevărată nu poate găsi, în mod miraculos, o cale de a transforma acest vis în realitate.

„Johanna Lindsey reușește să creeze personaje și întâmplări memorabile în fiecare roman pe care îl scrie.“ Chicago Sun-Times

Ispita – Christina Dodd

Ispita - Christina Dodd - Colectia Iubiri de poveste - Editura Alma

Seria GuvernantelorGoverness Brides #6

Un soț care nu-și mai amintește nimic.

O soție care vrea să uite cât mai repede.

O pasiune imposibil de înțeles.

Enid MacLean duce, în sfârșit, o existență liniștită ca soră medicală. Până în ziua în care primește vestea că soțul ei, care o abandonase în urmă cu opt ani, a fost grav rănit de o explozie și are nevoie de îngrijirile ei. Deși amintirea scurtei lor conviețuiri o umple încă de furie și de amărăciune, Enid este de acord în cele din urmă să-l revadă. Și totuși, afară de ochii lui verzi, imposibil de uitat, nimic nu pare să mai fie la fel la omul pe care reușește să-l readucă la viață. Top cărți historical romance cu scoțieni

Stephen MacLean nu-și amintește nimic din trecut, dar simte o atracție irezistibilă pentru femeia care îl îngrijește cu devotament și despre care crede la început că-i e soție. Iar Enid descoperă curând că pasiunea lui îndrăzneață, cuvintele înflăcărate și acțiunile lui hotărâte o cuceresc împotriva propriei voințe. Dar cum se poate ca soțul ei să fi devenit bărbatul acesta pătimaș, obișnuit să comande, și totuși gata să-i pună inima lui la picioare? Și ce secrete ascunde memoria lui pierdută?

Demonul scoțian – Kerrigan Byrne

Demonul scoţian de Kerrigan Byrne-Colecţia Iubiri de poveste

Seria Rebeli victorieni

I se spune Demonul Scoțian. Temutul locotenent-colonel Liam Mackenzie este renumit pentru forța lui supraomenească, pentru prezența impunătoare și pentru înflăcărarea cu care se aruncă în luptă. Însă, odată cu venirea unei tinere și frumoase englezoaice pentru a fi guvernanta copiilor lui, neîmblânzitul războinic se vede nevoit să își înfrunte cel mai redutabil adversar, pe cel mai dificil câmp de luptă: cel al dragostei. Top cărți historical romance cu scoțieni

Domnișoara Philomena Lockhart nu este o fată bătrână cu aspect banal, ci o tânără extrem de frumoasă, cu forme voluptuoase și cu buze ademenitoare, a cărei apariție reușește să îi ia pe toți prin surprindere și să zdruncine din temelii lumea lui Liam. Fără a se lăsa intimidată de manierele sălbatice ale angajatorului ei, încăpățânata Mena reușește să-i îmblânzească nu doar pe copiii temutului moșier, ci și pe demonul care sălășluiește în sufletul acestuia. Cu fiecare zi care trece, Liam devine tot mai atașat de Mena și tot mai bănuitor. Oare ce secrete se ascund în spatele acelor fascinanți ochi de smarald? Ce lucruri întunecate au făcut-o să caute refugiul la castelul lui? Și cum va putea să cucerească inima acestei femei fascinante fără să o cedeze pe a lui?

Șoaptele trandafirilorTeresa Medeiros

Șoaptele trandafirilor - Teresa Medeiros - Colecția Iubiri de poveste

Capitularea în fața iubirii poate fi mai dulce decât orice victorie… Născută într-o familie bogată și iubitoare, Sabrina, fetița de șase ani considerată „prințesa“ clanului Cameron, nu a cunoscut niciodată pe cineva care să n-o adore și să n-o răsfețe… asta până când îl întâlnește pe Morgan MacDonnell, fiul adversarului de-o viață al tatălui ei. Dar puștiul care o chinuise în copilărie ajunge să se transforme peste ani într-un bărbat chipeș, care însă se va dovedi infinit mai periculos decât băiatul care odinioară o privise cu dispreț. Căci acum Morgan MacDonnell vine la Cameron Glen sperând în încheierea unui armistițiu, în pofida dușmăniei profunde care le-a despărțit clanurile ani nenumărați.

Se pare că singura modalitate de a evita baia de sânge dintre cele două familii este să se însoare cu fiica inamicului. Însă chiar dacă Morgan o duce pe Sabrina în fortăreața lui impunătoare, bătălia este departe de a fi câștigată. Top cărți historical romance cu scoțieni

Pentru că această fată delicată ca un trandafir va porni neînfricată în propria luptă… iar ca pradă de război nu se va mulțumi cu nimic altceva decât cu inima aproape imposibil de cucerit a unui MacDonnell.

Aproape… dar nu imposibil.

Cucerirea scoțianului – Arlette Geneve

Cucerirea scoțianului - Arlette Geneve - Top cărți historical romance cu scoțieni

  Seria Penword-Velasco

   Brandon McGregor a jurat că nu va mai avea încredere niciodată în femei.

   Marina – o tânără frumoasă de vită nobilă, se confruntă cu o decizie grea pe care trebuie să o ia. Cel mai bun prieten va fi spânzurat, iar ea încearcă cu disperare să găsească o soluție să îl elibereze. Disperată, apelează la singura persoană care îi poate oferi ajutorul – lordul scoțian Brandon McGregor. Un bărbat arogant, posesiv și fără nicio speranță în dragoste. Brandon nu mai crede de multă vreme în așa ceva. Nu are încredere în femei, îi plac, dar nu dezvoltă sentimente profunde față de ele.

   Chiar dacă este arogant și posesiv, scoțianul este un bărbat amuzant, plin de spiritualitate, dar aceste calități nu le vede oricine. Este impresionantă și mărimea lui, un tip foarte înalt, masiv, care emană putere și care, parcă numai cu un deget te poate sfărâma. Și totuși, în ciuda mărimii este extrem de agil și tandru. Îl mai caracterizează și personalitatea aceea puternică de scoțian: aprig, vulcanic, impulsiv, mândru, neinteresat de ce spune lumea. Nu numai atât, nu se lasă manipulat și nu crede în intrigă.

   Pe Marina o consideră nedemnă de încredere, și cu toate astea este tentat să o ajute în a-l salva pe prietenul ei (pe care îl bănuia a fi iubitul ei), dar ea va trebui să plătească un preț ales de el și să-și trădeze prietenul.

   Alegerea este dificilă, mai ales dacă Marina vrea să își elibereze prietenul, va trebui să plătească un preț impus de Lordul scoțian.

Seria Highlands’ Lairds Julie Garwood – farmec medieval

1. The Secret (1992)-Secretul

2. Ransom (1999)-Răscumpărarea

3. Shadow Music (2007)-Muzica umbrei 

  Seria Highlands’ Lairds ne prezintă poveştile a trei lorzi scoţieni puternici, duri, ucigători, trei prieteni, fiecare cu personalitatea lui, trei bărbaţi ce au în comun onoarea, loialitatea. Toţi trei dispreţuiesc englezii, şi aici intervine frumuseţea poveştilor. Toţi trei vor întâlni femei englezoaice cu care se vor căsători. Toate cele trei căsătorii sunt întâmplătoare, sau aranjate, deci cu atât mai fascinant, pentru că nu ştii cum vor reacţiona niciunul dintre personaje-atât domniţele cât şi lorzii barbari. Veţi face cunoştinţă şi cu trei domniţe englezoaice, care va vor fascina cu puterea frumuseţii şi minţii lor.

Răzbunarea unui scoțianSabrina Jeffries

Răzbunarea unui scoţian - Sabrina Jeffries
SERIA „ȘCOALA PENTRU MOȘTENITOARE“

Vizita frumoasei Lady Venetia Campbell în ținuturile natale din Scoția ia o turnură neașteptată când este răpită de dușmanul tatălui ei, un tâlhar de temut. Însă Năpastă Scoțiană, bărbatul care o ține prizonieră, se dovedește a fi Lachlan Ross – prietenul și vecinul ei din copilărie, cel care a făcut-o să simtă primii fiori ai dragostei, acum un bărbat pe cât de periculos, pe atât de chipeș și de fermecător.

După ce a așteptat mulți ani ca Lord Duncannon să-i plătească o datorie mai veche, Lachlan se hotărăște să-i răpească fiica pentru a-l obliga să-i înapoieze banii cuveniți. Dar lucrurile nu merg chiar așa cum a plănuit și, deși încearcă să fie neiertător și să o trateze cu răceală pe atrăgătoarea Venetia, săruturile sălbatice pe care i le fură spun cu totul altceva.

În ciuda planului de a o folosi drept armă împotriva tatălui ei, setea de răzbunare începe să pălească în fața unei dorințe mai puternice. Iar când, în sfârșit, își atinge scopul, își dă seama că în viață există ceva mult mai de preț – iubirea.

„În cel mai recent volum al seriei, doi protagoniști la fel de încăpățânați se înfruntă în inteligență și spirit, rezultatul fiind un adevărat foc de artificii plin de pasiune.“ Booklist

Iubire de catifea (Velvet Love) – Jude Deveraux

jude deveraux iubire de catifea

   Seria Velvet Montgomery 

  Bronwyn McArran, o scoţiancă mândră, iar Stephen Montgomery este unul dintre englezii pe care-i urăşte. Top cărți historical romance cu scoțieni

   Cei doi sunt obligaţi de regele Henry să se căsătorească. Întârzierea lui Stephen la nunta sa îi amplifică lui Brownyn ura faţă de englezi.

,,-Te aşteptai să te primesc cu braţele deschise? Am stat îmbrăcată în rochia de mireasă şase ore aşteptându-te să vii. Mi-am văzut toată familia măcelărită de englezi, după ce mi s-a spus că trebuie să mă mărit cu unul din ei. Am fost neglijată, ca şi cum n-aş fi existat. Şi acum nici nu-ţi ceri scuze, ci mă întrebi de ce sînt ostilă.”

    Totuşi, întâlnirea dintre cei doi aduce şi păreri favorabile. Câştigarea duelului dintre Stephen şi Roger, asupra mâinii lui Bronwyn, îi aduce acestuia respectul clanului McArran. Roger un oportunist care visa pământurile McArran, ca şi ale sale, este alungat, iar Stephen este decis să îşi câştige frumoasa soţie. Va reuşi Stephen cel frumos, hotărât şi puternic să câştige inima soţiei sale? Între cei doi soţii au loc o bătălie a voinţelor, fiecare voia să fie recunoscut ca şi şef al clanului. Cine va câştiga, ce se va alege de relaţia celor doi? Veți afla citind această carte cu iz de catifea.

Aproape de cer – Judith McNaught

Aproape de cer de Judith McNaught

Seria Sequels

„Judith McNaught este una dintre cele mai puternice voci în domeniul romanelor de dragoste… care, cu o inteligență inegalabilă se joacă cu toată gama de emoții și atinge toate inimile.“ – Romantic Times

Aproape de cer este cartea mea preferată. Mi-a plăcut atât de mult încât autoarea Judith McNaught m-a transformat într-o cititoare împătimită şi am decis să fac noaptea zi, doar pentru a descoperi cum se termină povestea de dragoste dintre Elizabeth şi Ian. Ştiti şi voi acea senzaţie când îţi spui în gând… mai citesc puţin, doar o pagină şi încă o pagină, doar pentru a afla ce se petrece şi mai ales cum se termină. Acţiunea diversificată, încăpăţânarea lor şi plasarea evenimentelor în Scoţia şi Anglia a fost mai mult decât suficient pentru a mă cuceri iremediabil.

– Şi ce părere ai tu despre îndatoririle ce-ţi revin? O tachinase el.
– Dar e foarte simplu. Este datoria femeii să fie soţie, adică un bun, o proprietate a soţului din toate punctele de vedere. Este datoria bărbatului să facă tot ce doreşte, cînd doreşte, atîta vreme cît este pregătit să-şi apere ţara dacă apare o asemenea ocazie în timpul vieţii lui, ceea ce nu prea se întîmplă. Bărbaţii, îl informase ea mai departe, cîştigă onoarea sacrificîndu-se pe cîmpul de luptă, în timp ce noi ne sacrificăm pe altarul căsniciei.
El începuse să rîdă în hohote, iar Elizabeth continuase cu satisfacţie:
– Ceea ce, dacă stai să te gândeşti bine, dovedeşte limpede că sacrificiul nostru este mult mai mare şi mai nobil.
– Cum aşa? O întrebase el cu lacrimi în ochi după atîta rîs.
– Dar este evident. Bătăliile durează în general cîteva zile, săptămîni, cel mult cîteva luni. În timp ce căsnicia ţine o viaţă întreagă! Ceea ce-mi aminteşte de o altă întrebare pe care mi-am pus-o mereu, continuase ea veselă.
– Care anume? O îmboldise el, privind-o ca şi cum şi-ar fi dorit să nu se mai oprească niciodată din vorbă.
– De ce oare tocmai noi am fost numite sexul slab? Rîseră împreună, dar apoi Elizabeth realizase că unele remarci fuseseră absolut scandaloase.”

Un scoțian la Londra – Sarah MacLean

UN SCOȚIAN LA LONDRA - A Scot in the Dark-Colecţia Iubiri de poveste-Editura Litera-Alma

Seria Scandaluri și ticăloși 

Domnișoara Lillian Hargrove a trăit cea mai mare parte din viață într-o colivie aurită, singură și tânjind după dragoste și companie. Așa că, atunci când un renumit pictor londonez îi șoptește promisiuni frumoase și o imploră să pozeze pentru un nud scandalos care va rămâne secretul lor, Lily nu ezită… doar ca să constate, șocată, că tabloul va fi expus în cadrul unei expoziții celebre, iar cuvintele frumoase nu au fost decât vorbe în vânt. Având în față perspectiva compromiterii totale, Lily nu are de ales decât să accepte ajutorul singurului bărbat care ar putea-o salva.

Proaspătul duce de Warnick urăște tot ce este englezesc și disprețuiește din tot sufletul înalta societate londoneză. Pentru impozantul scoțian nu are importanță că a moștenit unul dintre cele mai mari ducate din Anglia – el nu vrea să aibă nimic de-a face cu asta, și cu atât mai mult când află că titlul nedorit vine la pachet cu o pupilă dificilă, care nu este deloc o copilă… și care este mult prea frumoasă. Warnick sosește la Londra cu un singur scop: să o mărite pe Lily pentru ca aceasta să devină bătaia de cap a altcuiva, apoi să se întoarcă la viața lui liniștită din Scoția. Este un plan perfect – până când Lily declară că se va mărita doar din dragoste, iar scoțianul descoperă că, până la urmă, există ceva în Anglia care îl poate face să-și piardă inima.

Cavalerul scoțianHannah Howell

Cavalerul scoţian de Hannah Howell

Liam Cameron este convins că a murit și a ajuns în rai când deschide ochii și vede un înger în fața lui. Dar durerea care îi sfâșie trupul este o dovadă că se află încă pe pământ. Keira Murray MacKail i-a salvat viața – și Liam și-ar dori să-i mulțumească în câteva feluri extrem de ademenitoare.

Curând, dorința se transformă într-un sentiment mult mai profund pentru această femeie ale cărei bătălii Liam vrea să le poarte – deși se teme că lupta cea mai grea va fi pentru inima ei…

După ce îl smulge din ghearele morții în urma unei bătăi sălbatice, Keira se apropie suficient de Liam încât să îi mărturisească visul ei: să se întoarcă acasă și să-și salveze oamenii de tiranul Rauf Moubray.

Liam este gata să îi răsplătească bunătatea ajutând-o să lupte împotriva lui Rauf. Dar recucerirea unei fortărețe scoțiene pare o încercare mai puțin provocatoare decât cucerirea încrederii și inimii femeii dorite.

Cuceritorul – Hannah Howell

Cuceritorul de Hannah Howell-Cărţi Romantice-prezentare

Seria CLANUL CAMERON

Lady Jolene Gerard nu mai are timp – cu fiecare moment în care mai zăbovește între zidurile castelului Drumwich viața ei este în pericol. Singura șansă de scăpare este prizonierul înlănțuit în temnițele castelului, un scoțian care, în schimbul eliberării alături de tovarășii lui, este de acord să o ajute pe Jolene și pe micul ei nepot să evadeze din cursa mortală întinsă de criminalul ei văr. Urmărită de dușmanii deciși să nu îi cruțe viața, Jolene este pregătită să lupte pentru a se apăra. Dar nu este pregătită să își piardă inima în brațele lui Sigimor Cameron, un bărbat dur ca o stâncă.

Sigimor a ajuns prea târziu să îl salveze pe englezul față de care avea o datorie de sânge – dar nu prea târziu să îi fie de ajutor încântătoarei lui surori. Șocat de dorința pe care o simte pentru această englezoaică neînfricată, atât de diferită de idealul lui de frumusețe feminină, Sigimor face tot posibilul să îi aducă pe toți în siguranța propriului castel.

În timp ce dorința crește tot mai mult între ei, secretul pe care tânjesc să îl împărtășească rămâne ascuns într-o încleștare a mândriei și a încăpățânării. Când însă salvarea lui Jolene nu îi lasă lui Sigimor altă opțiune decât să o ia de soție, acest târg născut din pasiune nu poate fi sigilat decât de pecetea iubirii adevărate. Top cărți historical romance cu scoțieni

Prins în furtunile vieții Christina Courtenay

PRINS IN FURTUNILE VIETII de Christina Courtenay

Christina Courtenay, renumită scriitoare care ne-a încântat cu romanul Când suflă alizeul, continuă seria Kinross Saga cu o captivantă poveste, plină de pasiune și suspans, derulată în mirificul decor scoțian.  Top cărți historical romance cu scoțieni

Brice Kinross, trădat de fratele său și dezamăgit de iubirea din copilărie, are nevoie de un nou început. Părăsește Suedia pentru ținuturile muntoase ale Scoției, unde se află un domeniu al familiei, Rosyth. Dar la Rosyth Bruce nu este bine primit și constată că domeniul este aproape în ruină. Descoperă însă un aliat în roșcată Marsaili Buchanan, frumoasă administratoare a domeniului, dar poate să se încreadă în ea? Marsaili e hotărâtă să își construiască o viață bună, muncește din greu la conac și, deși evită bărbații, se trezește irezistibil atrasă de Brice, noul șef al clanului Kinross. Dar în umbră există un dușman care nu se oprește de la nimic pentru a obține averea familiei. Va reuși Brice să păstreze ceea ce este al său, inclusiv iubirea?

Pasiune și mândrieHannah Howell

Pasiune şi mândrie de Hannah Howell

Seria CLANUL MacENROY 

Disperată să scape de un pețitor obsedat, Fiona MacEnroy fuge fără să țină cont de pericole spre cea mai sălbatică zonă din Scoția și este capturată de o hoardă de bărbați bine înarmați. Dar în loc să se lupte pentru a-și salva viața, Fiona descoperă că este vrăjită de străinul plin de forță care o ia prizonieră și o duce spre castelul amenințător care îi este cămin.

În mod ciudat, aici la Scarglas, un loc înconjurat de mister și de reputația înspăimântătoare a clanului MacFingal, Fiona este cuprinsă de un sentiment ciudat și liniștitor de siguranță… și de o pasiune mistuitoare pentru acest bărbat neînduplecat.

Vrăjit de frumusețea Fionei și totuși hotărât să lupte din răsputeri împotriva dorinței pe care ea i-o trezește, Ewan MacFingal pune la cale un plan pentru a o înapoia familiei. Întrucât a jurat să-și apere excentricul clan împotriva oricăror posibile atacuri, Ewan refuză să se lase pradă farmecului unei femei care se dovedește cu fiecare clipă tot ce inima lui își dorește.

Acum, în vreme ce pasiunea și mândria duc o luptă aprigă în sufletul lui, un pericol sinistru și secrete periculoase îi vor obliga să aibă încredere în ceea ce încă nu a fost mărturisit – puterea de nezdruncinat a unei iubiri nemuritoare. Top cărți historical romance cu scoțieni

Legământul dragosteiHannah Howell

Legământul dragostei de Hannah Howell-Cărţi Romantice-prezentare

Seria CLANUL MacENROY

Sir Diarmot MacEnroy decide să se căsătorească, întrucât copiii lui au nevoie de o mamă, iar lui îi trebuie o soție potrivită. Astfel, ajunge în fața altarului alături de o mireasă blândă și tăcută, care, speră el, este prea timidă și retrasă pentru a-i frânge iar inima sau pentru a-i tulbura viața cu care era obișnuit. Dar ceremonia religioasă este întreruptă de apariția unei femei frumoase, care afirmă cu îndrăzneală că este soția lui Sir Diarmot și mama fiilor lui gemeni. Însoțită și susținută de șapte frați mai mari, Ilsa Campbell MacEnroy își cere drepturile legale și refuză să lase ceremonia să continue.

După ce a așteptat un an întreg întoarcerea bărbatului care a cucerit-o, apoi a plecat și nu a mai dat nici un semn de viață, Ilsa se hotărăște să-și găsească soțul de care este îndrăgostită nebunește. Devastată că el și-a ales altă mireasă și nu vrea să o recunoască drept soție, crede că totul este în zadar. Dar, în clipa în care află că Diarmot și-a pierdut memoria după ce a fost atacat și lăsat aproape mort, Ilsa decide să recapete iubirea soțului ei. Însă cum poate recâștiga un bărbat care refuză să-și asculte îndemnul inimii? Top cărți historical romance cu scoțieni

Atingerea magică a unei femei îndrăgostite poate face minuni…

Parfum de iasomieJude Deveraux

Parfum de iasomie - Jude Deveraux

 

Cay, o fiică a aristocrației din Sud, se pregătește să meargă la bal. Țintuit la pat din cauza că și-a rupt piciorul, nașul ei, la care ea este în vizită, o roagă să-l ajute într-o situație disperată și să-i ducă un cal și provizii fiului unui prieten care evadase din închisoare. Cay este de acord cu planul, dar nimic nu merge bine și este nevoită să gonească alături de fugarul scoțian. Deși ar trebui să se teamă de ucigașul care își omorâse soția și acum evadase, Cay se simte extrem de atrasă de Alex și începe să creadă în povestea lui de nevinovăție și despre o eroare judiciară. Străbătând ținuturi necunoscute, se îndrăgostesc unul de altul și își riscă viața pentru marea lor iubire.

Mireasă pentru un scoțian – Vanessa Kelly

Mireasă pentru scoțian de Vanessa Kelly-prezentare - Top cărți historical romance cu scoțieni

Toată lumea se așteaptă ca fiica ilegitimă a prințului regent să își aleagă o profesie obișnuită pentru statutul ei nu foarte onorabil: actriță, model pentru pictori sau poate chiar curtezană. Însă Victoria Knight a ales să devină guvernantă. O întâmplare nefericită petrecută la ultimul loc de muncă o forțează să se ascundă o vreme de ochii lumii, așa că se duce în Scoția, pentru a se ocupa de noii săi elevi: frații lui Nicholas Kendrick, conte de Arnprior – care de fapt nu sunt deloc minori, ci bărbați puternici și rebeli, în ciuda comportamentului copilăresc și total nepotrivit rangului lor. Iar contele este chipeș, protector și mult prea atrăgător… mai ales pentru o femeie care ascunde un secret teribil.

Nick are nevoie de o profesoară bine pregătită, care să-i educe pe frații lui sălbatici și greu de stăpânit, și de o soție pătimașă pentru el. Domnișoara Knight pare să corespundă în toate privințele. Dar Victoria este mult mai complexă decât pare la prima vedere. Nu este vorba doar despre obârșiile ei notorii sau despre pericolul care o urmărește până în Scoția, ci și despre loialitatea de neclintit de dincolo de aparența calmă. Iar aceasta, adevărata Victoria, este femeia pe care Nick începe să o dorească disperat. Iar când un conte își pune ceva în minte, va folosi toate mijloacele de seducție disponibile pentru a obține ceea ce-și dorește…

Nunta unui scoțian – Vanessa Kelly

Nunta unui scoţian de Vanessa Kelly

Seria PRINȚII RENEGAȚI

La vârsta de 16 ani, Alasdair Gilbride, moștenitorul unui titlu de conte scoțian, fuge din țară și de logodna aranjată de unchiul său. Totuși, zece ani mai târziu, după înfrângerea lui Napoleon și încheierea îndatoririlor de spion în armată, Alasdair nu mai are scuze: trebuie să se întoarcă acasă și să-și onoreze obligațiile față de familie. Totul ar fi mult mai simplu pentru el dacă, pentru a face o favoare unui prieten, nu ar fi nevoit să o ducă în Scoția pe cea mai ispititoare femeie întâlnită vreodată…
După o escapadă cu un bărbat, Eden Whitney este obligată să părăsească Londra pentru a evita un imens scandal. Soluția cea mai potrivită pare retragerea ei în sălbatica Scoție, la sute de kilometri depărtare de orice tentație. Cu excepția, bineînțeles, a însoțitorului ei, chipeșul și seducătorul Alasdair. Bărbatul o exasperează însă atât de tare, încât are impresia că o să-l omoare încă înainte de a trece granița – numai că altcineva încearcă să facă asta înaintea ei. Acum Eden și Alasdair se implică într-o aventură scandaloasă, ce are ca miză viața lui și reputația ei – și inimile lor deja iremediabil pierdute…

„Vanessa Kelly reușește din nou să ofere o minunată poveste de dragoste, care vă va aduce lacrimi în ochi.“ The Reading Wrench

Dragoste și onoare – Julie Garwood

dragoste si onoare

De fiecare dată Julie Garwood ne poartă în trecut într-o lume plină de pasiune, onoare, intrigi bine țesute, inocență și mult umor. Are acea fantastică putere de a crea o imagine englezo-scoțiană bine definită, care face deliciul cititorilor. Îți încântă mintea, imaginația și ochii cu povești deosebit de plăcute.  O singură nemulțumire am – aceea că are prea puține cărți traduse la noi, și mi-aș dori mai mult. O autoare care se situează pe culmile cele mai înalte ale inimii mele.

Dragoste si onoare Julie Garwood

„Memorabil și convingător… O poveste de dragoste superbă.” ROMANTIC TIMES

Subjugarea unui scoțian – Maya Banks

Subjugarea unui scoţian de Maya Banks - Top cărți historical romance cu scoțieni

Seria PASIUNI SCOȚIENE

Eveline Armstrong este iubită și protejată de familie, dar mulți o consideră nebună, căci frumoasa fiică a căpeteniei clanului Armstrong nu vorbește și nu comunică în nici un fel cu ceilalți. Dar nimeni nu știe că tânăra, rămasă fără auz în urma unui accident, a învățat să citească vorbele de pe buzele celor din jur și preferă să rămână în lumea ei tăcută. Curând însă, un decret al regelui o obligă să devină soția lui Graeme Montgomery, căpetenia clanului rival, iar Eveline acceptă resemnată – neștiind ce schimbări încântătoare vor avea loc în viața ei. Top cărți historical romance cu scoțieni

Deși crede că obligația de a se căsători cu o femeie pe care nu o vrea îi va nărui toate planurile de viitor, Graeme este intrigat de misterioasa Eveline, ale cărei buze tăcute sunt atât de ispititoare și ai cărei ochi inteligenți pot vedea până în adâncul sufletului său. Dar când rivalitatea dintre clanuri amenință să le distrugă fericirea pe care nu credeau că o vor găsi vreodată, războinicul scoțian este gata să mute munții din loc pentru a o salva pe cea care i-a învățat inima să audă cântecul magic al iubirii.

Cel mai dorit scoțian – Maya Banks

Cel mai dorit scoțian de Maya Banks - Top cărți historical romance cu scoțieni

Seria PASIUNI SCOȚIENE

Genevieve McInnis este închisă în spatele zidurilor fortificate ale castelului McHugh de un bărbat nemilos, care o ține captivă doar pentru a-și satisface propriile plăceri. Când Bowen Montgomery ia cu asalt porțile castelului pentru a se răzbuna pe clanul rival, Genevieve își dă seama că spiritul i-a fost supus, dar nu înfrânt.

Totuși, calea spre libertate rămâne nesigură: pe de-o parte, nu suportă rușinea de a se întoarce la propria familie, care o crede moartă, pe de alta, dorește să rămână ca să-i apere pe oamenii clanului în fața noului stăpân. Însă Genevieve descoperă că senzualitatea lui Bowen, impunătorul bărbat care a pus stăpânire pe castel, stârnește în ea sentimente pe care nu credea că le va trăi vreodată, iar atingerile lui sunt deopotrivă blânde și ispititoare.
Bowen își duce la capăt planul de a-și îngenunchea dușmanul, dar nu se așteaptă ca o femeie tristă și singuratică să-i fure inima. Atras de hotărârea și de frumusețea ei neobișnuită, vrea să o cucerească, însă își dă seama că nu este de ajuns farmecul lui de seducător. Deși Genevieve i-a arătat adevăratul sens al iubirii, Bowen trebuie să-i redea libertatea care i-a fost furată – chiar dacă asta înseamnă să o piardă pentru totdeauna.

„Personajele provocatoare și povestea emoționantă din al doilea roman al seriei vor câștiga inimile cititoarelor de historical romance.“ Kirkus Reviews

Capcana inimii – Jennifer Blake

By Grace Possessed - Capcana inimii Jennifer Blake - Top cărți historical romance cu scoțieni

Seria Cele Trei Grații

Este una dintre Cele Trei Grații blestemate – dacă nu se căsătorește din dragoste, logodnicul ei își va găsi sfârșitul înainte de nuntă… Top cărți historical romance cu scoțieni

Regele Henric îi dă Lady Catherine Milton, englezoaica nobilă care a jurat să nu se mărite vreodată, una dintre cele mai neobișnuite porunci: să îl seducă pe scoțianul loialist Ross Dunbar. Această alianță ar fi foarte avantajoasă pentru rege, însă acesta nu-l poate forța să se însoare, așadar Cate trebuie să-l prindă în capcană. Cate își dorește să fie cerută în căsătorie ca să-și facă datoria și de dragul diplomației, dar tânjește să fie iubită cu adevărat. Iar Dunbar, deși este fermecat de Cate, nu se poate lega de Anglia și să-și abandoneze poporul. Top cărți historical romance cu scoțieni

Asta nu înseamnă că nu-și pot astâmpăra curiozități, nu-și pot împlini dorințe stârnite de pasiune, care îi lasă pe amândoi fără suflare… și plini de confuzie. Dar în momentul în care apare un nou pretendent la tron, stârnind o răscoală, alegerea este făcută pentru ei: pentru a întări alianțele, Ross și Cate trebuie neapărat să se căsătorească. și, brusc, moartea scoțianului pare iminentă – fie din pricina blestemului miresei sale, fie din cauza unui război în care a intrat fără voia sa.

Pasiune și tandrețe – Johanna Lindsey

Pasiune si tandrete - Johanna Lindsey -Top cărți historical romance cu scoțieni

Seria Malory-Anderson

Uneori un bărbat care pare nepotrivit din toate punctele de vedere se poate dovedi alegerea perfectă.

La moartea bunicului său, Roslynn Chadwick, o fermecătoare scoțiană, a moștenit o avere impresionantă. Acum însă trebuie cu orice chip să se căsătorească, pentru a se proteja împotriva vânătorilor de zestre, așa că vine la Londra să găsească un soț potrivit.

Anthony Malory este exact genul de bărbat chipeș de care a fost avertizată să se ferească, un burlac convins, celebru pentru cuceririle în rândul femeilor măritate din înalta societate. O privire aruncată lui Roslynn, și Anthony se hotărăște să o facă iubita lui… evident, după ce ea se mărită, așa că se oferă să-i fie sfătuitor în privința burlacilor eligibili. Curând însă Anthony începe să găsească tot felul de cusururi posibililor candidați, iar încercarea vărului lipsit de scrupule al lui Roslynn de a o răpi pentru a pune mâna pe averea ei îl determină pe Anthony să-și asume rolul de soț.

Roslynn își dorește cu ardoare să aibă îndrăzneala să se predea unui astfel de bărbat irezistibil, să se poată îndrăgosti și să urmeze visul fermecat, însă este conștientă că încrederea în promisiunile acestui crai șiret îi poate frânge inima. Dar refuzul de a-și asculta inima o poate îndepărta de o dragoste nemaiîntâlnită, mai fierbinte decât orice flacără și mai prețioasă decât cea mai rară bijuterie.

Seria Lairds’ BridesJulie Garwood 

1. Mireasă îndărătnică – The Bride (Căsătorie aranjată)

2. O nuntă de vis – The Wedding (Pentru totdeauna şi încă o zi/Soţie pentru altul)

   Seria Lairds’ Brides – o serie incredibilă în care poveştile de dragoste, personajele pătimaşe, peisajele mirifice din Scoţia şi încăpăţînarea par să meargă în tandem. Am absorbit fiecare pagină în căutarea adevărului, a tradiţiilor şi a acelei chimii care par să dăinuie peste timp. O îmbinare de personalităţi, în care Anglia şi Scoţia trebuie să încheie un pact prin alianţe, cele mai puternice find căsătoriile.

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Top 10 cărţi historical romance de neuitat

Top 10 cărți cu cele mai bune povești de dragoste din toate timpurile

Top 8 cărți erotice incitante

Top 10 cărți triste – poveşti impresionante, trăiri puternice

Mai multe topuri

1 COMMENT

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.