Asasinul din Tokio.Trădarea, de Barry Eisler-prezentare

Editura: Meteor Publising
Nr. pagini: 336
An apariţie: 2017

   Cine era Delilah? În ce fel prezenţa ei avea să-mi afecteze operaţiunea? Aceleași întrebări, bineînţeles, pe care și le punea și ea despre mine. După felul cum se comportase, știam că era antrenată. De aceea, era mai probabil să lucreze cu o organizaţie, decât să fi acţionat într-o misiune privată. Și că, în ciuda apariţiilor publice, nu era prietena lui Belghazi. Îl însoţea deoarece voia ceva de la el, ceva care se afla în posesia bărbatului sau despre care credea că s-ar fi aflat în posesia lui, dar pe care nu izbutise să-l obţină deocamdată.

   ,,CIA mă angajase să-l „retrag” pe Belghazi, nu să-l protejez. Așa că dacă lucrurile nu mergeau bine, următorul lor candidat pentru o retragere aveam să fiu probabil chiar eu. Însă după cum vedeam situaţia, salvarea lui Belghazi de individul pe care îl poreclisem „Karate” i-ar fi făcut o favoare Unchiului Sam. La urma urmelor, poate că Karate nu reușea să simuleze un deces natural, ori era prins, ori făcea ceva de mântuială și atunci ar fi apărut neînţelegeri, suspiciuni și acuzaţii – exact genul de probleme pentru evitarea cărora mă angajase CIA.
La astea se adăuga desigur problema plătirii mele. Dacă Karate ajungea primul la Belghazi și eu nu-mi puteam atribui reușita, era posibil să rămân fără un cec, iar asta n-ar fi fost foarte corect, nu?
Îl poreclisem Karate, fiindcă suspiciunile mele legate de el începuseră să se coaguleze când îl văzusem executând kata, „forme”, de karate în sala de fitness a hotelului Mandarin Oriental din Macao, unde stăteam amândoi și unde Belghazi urma să sosească în curând. Evitând hăţișul de mașini Lifecycles și Cybex, el preferase să se concentreze asupra unei serii de punciuri, blocaje și lovituri cu piciorul în aer, care ar fi putut semăna pentru neiniţiaţi cu o rutină de dans marţial. De fapt, mișcările lui erau bune – fluide, exersate și
puternice. Arfi fost impresionante la orice ins de douăzeci de ani, dar bărbatul acesta părea să aibă minimum patruzeci….”

 În aceeaşi serie:

ASASINUL DIN TOKIO – ŢINTELE

ASASINUL DIN TOKIO – RĂZBUNAREA

Sursa; Editura: Meteor Publising 

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, elefant, cartepedia şi cărtureşti

2 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.