Confesiunea unui preot de Sierra Simone
Literaturapetocuri.ro Recenzii Romance Carti erotice

Confesiunea unui preot, de Sierra Simone – Editura Bookzone – recenzie

Confesiunea unui preot

Priest

Sierra Simone

Editura Bookzone

Numar pagini: 349

Priest Series: 1. Priest – Confesiunea unui preot, 1.5 Midnight Mass, 2. Sinner

recenzie

Gen: erotic, romance

   Confesiunea unui preot de Sierra Simone roman erotic.

   Sierra Simone unul dintre cei mai vânduţi autori din SUA. Cea mai bine vândută fostă bibliotecară din America (care a petrecut prea mult timp citind romance la biroul de informații). Îi place să scrie despre cele mai tabu şi murdare lucruri care îi trec prin minte. Şi-a petrecut majoritatea vieţii în credinţa catolică. A renunţat la credinţă, dar mai are încă respect şi afecţiune pentru Biserica Catolică. Locuiește împreună cu soțul, cei doi copii, doi câini şi două pisici în Kansas City.

   Avertisment: Dacă sunteți foarte pioși (bisericoşi, credincioşi profunzi), această carte va fi o mică blasfemie. Veți citi și veți face penitență cu trei Ave Maria. Amin! Dacă sunteți fani ai genului erotic, al poveștilor de dragoste tabu, atunci ați descoperit raiul. Să fie primit! Dacă sunteți cititori de alte genuri literare, această carte va fi o provocare și nu aveți decât două opțiuni: ori o să vă placă, ori nu o să vă placă, nu există cale de mijloc. Dumnezeu să ne ajute! Dacă sunteți cititori de romance clasic, clar, o să roşiţi citind-o. Dacă îți place o poveste tabu de dragoste și vrei o lectură incitantă îți recomand cartea, dar pregătește-te sufletește.

   Citiți această carte acasă, nu în public. Lectura ei duce la înroşirea feţei, ochi de melc, scuipat în sân, și aveți nevoie urgentă de consultație specializată, de preferabil soț/soție, iubit/iubită sau sunați un prieten(ă). Iar dacă sunteți într-atât de îndrăzneți să o citiți în public, înveliți-o într-un ziar pe care nu îl citește nimeni sau o copertă foarte urâtă,  pentru că titlul asta ,,Confesiunea unui preot” va atrage toate privirile publicului și vor deveni curioși să arunce o ocheadă. În niciun caz nu înveliţi cartea în Gazeta Sporturilor, pentru că domnii vor vrea să vadă scorul meciului dintre Steaua-Dinamo şi vor da cu ochii de alt meci. Sau Libertatea pentru femei, pentru că doamnele, domnişoarele vor vrea să vadă fugitiv o nouă reţetă de slăbit sau remedii naturiste. Şi… atenţie la mimica feţei!

   Dacă la suprafaţă pare o poveste erotică, în profunzime este o poveste de dragoste, adevărat, interzisă și murdară, dar este o călătorie a descoperirii unor oameni, unde întâlnim iertare, devotament, lupta cu ispita, suferință, controlul sentimentelor. Un studiu interesant al complexităţii dragostei şi dorinţei, al credinţei şi păcatului.

   Uite… eu nu sunt o pioșenie, sunt o păcătoasă cititoare de cărți erotice (pe lângă alte genuri prioritare/thriller, romance, istorice), dar chiar și eu, am avut momente când am roșit și m-am simțit stânjenită.

   Vei iubi sau vei urî stilul de scriere al Sierrei: liric-îndrăzneț, efervescent, detaliat în special la unele elemente textuale, asumat, frumos de murdar.

   Autoarea își expune opiniile cu privire la răscrucea dintre sex și spiritualitate. Romanul este o ficțiune-divertisment, o poveste creată de autoare, produsul imaginației ei și nu are scopul de a ofensa sau a provoca reacții virulente privind credința catolică. Așa că citiţi acest roman ca atare.

     Tyler Anselm Bell are 29 de ani, o diplomă de licență în limbi clasice și un masterat în teologie. Preot de trei ani. Un preot fermecător și sexy, căruia îi place să ascute Britney Spears atunci când aleargă prin parc, dar care nu s-a gândit niciodată că va încălca jurământul de castitate, asta până când Poppy intră în mica lui bisericuță, unde nu se întâmpla foarte multe, în confesionalul lui, (acolo unde nu venea decât un enoriaş, din toată parohia, la spovedanie) să se confeseze și începe să își expună fanteziile carnale, sub formă de confesiune. Fată rea!

,, – Eu, ă… am văzut biserica în timp ce mă aflăm în localul de peste drum. Și voiam să… ei bine, există câteva lucruri care mă apasă. Nu am fost niciodată deosebit de credincioasă, dar mă gândeam că poate…

 – Lucrurile care mă apasă, nici măcar nu sunt convinsă că ar trebui să le spun cuiva. Cu atât mai puțin ție…

 – Nu e din cauză că ești bărbat… Din cauză că ești preot 〈…〉

 – Carnală, a repetat. Sună ca un eufemism.”

,,O parte fundamentală și groaznică din mine voia să audă confesiunea ei în continuare, dar nu ca să îi pot oferi consiliere și alinare, ci ca să știu exact pentru ce fel de de lucruri carnale simțea acea femeie să își ceară iertare. Îmi doream să o aud șoptind toate acele lucruri cu răsuflarea întretăiată.”

,,Nu, nu poți să o întrebi cum o cheamă.

Nu, nu poți să deschizi ușa ca să vezi cum arată.

Nu, nu poți să-i ceri să-ți povestească despre dorințele ei carnale.

Urmează scenariul, Tyler.”

,,Ce naiba era în neregulă cu mine? De trei ani nu-mi mai dorisem o femeie cu asemenea intensitate. Și nici măcar nu îi văzusem fața. Nici măcar nu îi știam numele.”

   Devenind o prezență constantă în mintea lui Tyler și nu numai, dorința lui pentru ea este împotriva obligației sale față de turma sa. Nu a trăit ca un sfânt înainte de preoție. Este un bărbat cu gusturi deosebite, intense. În urmă cu trei ani, un eveniment nefericit i-a schimbat viața și a depus jurământul preoțesc. Despre eveniment vom afla detalii treptat, pe parcursul narațiunii. La început acestă decizie l-a îndepărtat de familie, care nu a înțeles drumul lui, mai ales că frații, părinții s-au îndepărtat de biserică. Durerea mamei este prezentă în fiecare clipă.

   Poppy Danforth, masterand în administrarea afacerilor, este un personaj interesant, dar mi s-a părut mult prea îndrăzneață pentru gustul meu literar. O femeie cu o copilărie frumoasă, familie bogată, cu o educație de clasă, ocupată cu acțiunile de caritate, organizarea de strângeri de fonduri în scop politic, un accesoriu frumos în peisajul familiei bogate și influente. O lume în care nu se regăsește, pentru că în interiorul ei se ascunde ceva cu mult mai intens. Vrea altceva de la viață. Devine fugara atipică, fuge de o lume aparent în care i se oferea totul, și se ascunde în micul orășel Weston. Caută iertarea pentru ceea ce a făcut, dar care i-a plăcut. Iubea să danseze. Ajunge să lucreze într-un club de striptease, îi place când vede bărbații salivând, seduși de unduirile lascive ale corpului ei. Fanteziile ei ascunse o ajută, dar în acelaşi timp este și o femeie care vrea pasiune și dragoste, o familie, are suflet. Vrea să își găsească drumul.

   Bine, mi s-a părut puțin credibilă legătura dintre cei doi, pentru că am avut senzația că s-a întâmplat prea repede căderea în ispită, dar Poppy, personajul feminin, este o tipă îndrăzneață cu porniri carnale intense, iar autoarea a creat povestea aşa cum i-a dictat imaginaţia.

   Vor exista personaje din trecutul şi prezentul lor cu care se vor intersecta, povestea va deveni extrem de intensă și vor încerca să răzbească prin hățișul fierbinte, întunecat, care-i cuprinde. Nu va fi ușor, vor fi situații tensionate și cumva firul poveștii se va schimba, dar dorința intensă va rămâne, suferința este prezentă, iertarea va deveni din ce în ce mai grea, conștiința încărcată, iar împlinirea și drumul pe care îl vor urma va fi presărat cu gânduri și sentimente confuze.

  Cum vor gestiona toată situația, relația și evenimentele care vor apărea, este interesant de descoperit.

   O carte scrisă foarte bine din punct de vedere literar, asta dacă reușiți să treceți peste partea erotică (limbaj murdar) și să vedeți povestea în esența ei.

Si vis amari, ama! Dacă vrei să fii iubit, iubește! – Seneca

,,Mai ales, îmi pare rău  că nu îmi pare rău.” Priest

  P.S: Aştept Sinner, pentru ca Sean mi-a atras atenţia atunci când l-am întâlnit în capitolul cu vizita familială. Un adevărat păcătos! Sunt curioasă dacă este mai ceva decât fratele său –  preotul. 🙂

Recenzii cărţi

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: , cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

cărţi erotice

Cartea o găsiţi şi pe site-ul Bookzone.

Confesiunea unui preot de Sierra Simone recenzie, romance, erotic.

19 COMMENTS

  1. Iasmy, recenzia ta mi-a stranit curiozitatea la maxim. Am trecut cartea pe lista. Multumesc pentru recomandare!

  2. Felicitări pentru prezentarea cărții! M-ai facut curioasă! Acum vreau sa vad despre ce este vorba !

  3. Iasmy, te-ai jucat cu imaginația noastră! Recenzia ta e ca o reclamă bună la bere, într-o zi toridă de vară.

  4. Deci eu am.citit Sinner in engleza….este cu mult.peste Priest ….din punctul meu de vedere….are mai mult.din toate…..abia astept sa se traduca si atunci le cumpar….dar sunt de parere ca in engleza expirmarea este altfel….

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.