Bolile karmice de Daniel Meurois-Givaudan – Editura For You - recenzie

Bolile karmice, de Daniel Meurois-Givaudan – Editura For You – recenzie

Titlu: Bolile karmice

Autori: Daniel Meurois-Givaudan

Editura: For You

Număr pagini: 157

Data apariției: 2018

Traducător: Monica Vișan

  De ceva ani încoace, își tot fac loc în biblioteca mea cărți de la editura For You. Sunt cărți menite să poarte emblema unui vădit sprijin în călătoria spre propria ființă. Așa se face că am citit Bruce Lipton, Gregg Braden, Elisabeth Kubler-Ross, Augusto Curi, dar și alți autori ale căror cărți deschid apetitul spre lumea spirituală, spre eterna căutare a răspunsurilor despre ceea ce suntem cu adevărat.

  Despre cartea „Bolile karmice” pot să vă spun că de la copertă până la conținut și mesajul pe care îl transmite, totul este o poveste explicativă, o modalitate subtilă prin care autorul subliniază importanța trăirii în prezent, în armonie cu sinele și cu mediul. Cuvântul „boală” redă, prin natura înțelesului său, un dezechilibru… iar atunci când capătă atributul „karmică”, trasăm cauza dincolo de limitele existenței prezente.

  Am întâlnit până acum, numeroși oameni dornici să meargă la ședințe de hipnoză regresivă, doar pentru a afla elemente picante din viața anterioară. A devenit aproape un trend… acela de a săpa în istoricul existențelor, pentru a descoperi dacă nu cumva o mare personalitate a locuit în aceeași ființă… poate că Napoleon însuși sau Regina Elisabeta… sau poate că cine știe ce om remarcabil. Dincolo de această superficială și hrănitoare de ego mentalitate, există cărți prin care cunoașterea se redă ca o modalitate de dobândire a echilibrului, nu de alimentare a unui ego care umbrește adevărata esență.

  Cartea scrisă de Daniel Meurois-Givaudan este una din acele cărți care explică, oferind o pleiadă de exemple, importanța descoperirii anumitor aspecte din trecutul de peste vieți, în scopul vindecării vieții actuale. Astfel, cazurile prezentate în carte explică persistența anumitor afecțiuni actuale, prin evenimente frapante din punct de vedere emoțional al unor vieți trecute, puternice și imprimate adânc în viața prezentă.

  Iată câteva cuvinte despre autor: „Deschizător de drumuri în domeniul fascinant și prea puțin cercetat al bolilor karmice, ne invită într-o călătorie vindecătoare în viețile trecute, pe parcursul căreia putem identifica evenimentele semnificative ale căror consecințe ne tulbură și în prezent.

  Parcurgând firul călăuzitor al întâmplărilor dinaintea nașterii, avem posibilitatea unei mai bune înțelegeri și chiar a vindecării acelor afecțiuni pe care medicina și știința convenționale nu le pot explica și trata până la capăt. Dincolo de caracterul deosebit de util al acestui demers, o bună înțelegere a evenimentelor amintite constituie și piatra de temelie a reconstrucției și a desăvârșirii sinelui, a elevării spirituale și a menținerii unei stări optime de sănătate.

  Cu o experiență de peste 25 de ani în citirea aurei, Daniel Meurois-Givaudan ne invită în cartea de față să-i fim alături chiar în laboratorul său de lucru, punându-ne la dispoziție metoda prin care investighează cea mai sofisticată și mai misterioasă dimensiune a omului, viața spirituală, din perspectiva bagajului „istoric“ pe care aceasta îl presupune.”

  Daniel Meurois împreună cu Anne Givaudan au oferit cititorilor din întreaga lume, timp de peste 20 de ani, o mărturie în afara obişnuitului despre pluralitatea lumilor şi despre cercetarea unei cunoaşteri noi. Cărțile lor au fost traduse în 20 de limbi, cele 12 cărţi pe care le-au semnat împreună au devenit rapid bestselleruri de nivel mondial.

  Cartea „Boli karmice” este o abordare neconvenţională a unor afecțiuni fizice, făcând apel la amintirile din existenţele anterioare. Astfel, se pot obține răspunsuri, se pot înțelege lucrurile dintr-o amplă perspectivă și, conștientizându-se faptul că esența noastră nu se rezumă doar la corpul fizic plasat în circumstanțele actuale, se pot remedia problemele.

  Bogată în informaţii, dar scrisă într-un limbaj accesibil tuturor, cartea are menirea de a ne ajuta să percepem altfel anumite boli sau anumite dezechilibre, pătrunzând în mistere ale unor zone mai puțin explorate în mod convențional. Procesul de detectare şi conștientizare a tulburărilor karmice originale reprezintă  inițierea unei adevărate evoluţii interioare care va avea ca rezultat o echilibrare a trupului și a sufletului.

  Dacă vă întrebați care este rolul unei astfel de cărți în lumea modernă, în care metodele de vindecare fizică sunt atât de avansate… ei bine, paradoxul lumii actuale pare să fie tocmai multitudinea de afecțiuni imposibil de remediat, într-o lume în care progresul tehnologic medical a ajuns la cote atât de ridicate. Se pare că – așa cum precizează și Elisabeth Kubler Ross în cărțile sale, tocmai accentul atât de pregnant pus doar pe boala fizica, ca dezechilibru al corpului, duce la o îndepărtare tot mai mare de îngrijirea sufletului. De aici reiese și rezistența unor afecțiuni fizice la tot ceea ce medicina modernă oferă.

  Cu alte cuvinte, Meurois ne învață prin această carte să ne uităm mai atent la suflet, să îl îngrijim, să îi oferim ceea ce contează cu adevărat.

  Cazurile pe care Meurois le prezintă în carte reliefează rezolvarea unor afecțiuni fizice care au drept cauză uragane de emoții atât de puternice, încât au escaladat până în următoarele vieți.

  Cartea este structurată în zece capitole și o anexă, pe parcursul cărora autorul descrie traiectoria ascendentă a bagajului emoțional transcendent de la o existență la alta. Plecând de la ideea potrivit căreia ființa umană este, înainte de toate, memorie, autorul analizează natura energetică a ființei și modalitatatea prin care anumite traume își transportă întreaga cantitate de emoție în viețile următoare, cauzând afecțiuni imposibil de remediat cu ajutorul medicinei moderne, deoarece aceasta nu reușește să detecteze adevărata cauză. Astfel, tratarea simptomelor nu presupune înlăturarea cauzei, iar omul se trezește în situația de a nu-și putea explica ce i se întâmplă și de ce i se întâmplă.

  Primul caz pe care Meurois îl prezintă în carte este cel al unei femei în vârstă de 40 de ani care, de la vârsta de 20 de ani suferea de crize de astm. După ce a apelat la medicina modernă și la tot ceea ce i s-a oferit pentru a remedia medicamentos această problemă, femeia a apelat la Meurois. Citind în aura pacientei, Meurois observă că în viața trecută a acesteia s-a petrecut un eveniment halucinant. Pe atunci, în viața trecută, la vârsta de 20 de ani, fusese gazată. Fără îndoială, trauma emoțională a morții prin gazare a trecut dincolo de granițele corpului fizic și emoțional de atunci, imprimându-se în noul corp. După ședințele la Meurois, femeia a avut câteva episoade de eliberare emoțională prin plâns, apoi crizele de astm au dispărut. Meurois subliniază astfel cum un abces emoțional ascuns poate cauza adevărate dezechilibre.

  E adevărat… fenomenul de citire a aurei mai este încă și astăzi privit cu scepticism, însă asta nu schimbă cu nimic faptul că este posibil și că poate ajuta la remedierea unor probleme de sănătate și la redobândirea echilibrului.

  Citind cartea veți afla și despre mecanismele memoriei, despre fobii, blocaje la nivel de conștiință, derapaje, karmă, consolare și vindecare.

  În biblioteca mea, cartea are un loc special, întrucât sunt fascinată de acest subiect, așadar recomand cartea celor care sunt și ei pasionați de acest subiect.

Iată câteva citate:

„Tot ceea ce reprimăm înăuntrul nostru se întoarce într-o bună zi împotriva noastră.”

  „Ce anume determină ca un anumit eveniment, mai degrabă decât un altul, să-și lase amprenta asupra conștiinței, apoi asupra corpului, astfel încât să se transmită de la o viață la alta?

  La modul general, aș răspunde că este vorba despre încărcătura sa emoțională. Emoția trăirii unei anumite situații este cea care are un impact mai mult sau mai puțin profund asupra sufletului.”

Carte disponibilă pe site-ul Fou You

Verifică disponibilitatea cărții în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Recenzii cărți

***Rodica Pușcașu***Sunt o visătoare și așa am de gând să rămân. Cititul e un privilegiu pe care l-am descoperit pentru a evada în alte lumi, pentru a descoperi poveștile unor oameni pe care nu i-ai cunoscut niciodată. Cărțile sunt lumi fascinante, care te fac să râzi, să plângi, să trăiești. Nu-mi imaginez lumea fără cărți... pentru că nu ar exista. În viața reală sunt un om simplu, care se bucură de aroma cafelei în diminețile de vară, sunt o mamă preocupată (uneori excesiv) de copilul meu și o soție iubită care mai arde din când în când mâncarea... pentru că timpul de preparare nu coincide cu timpul poveștii pe care o citesc. Vedeți voi, în cazul meu, totul se reduce iremediabil la citit... O altă pasiune de-a mea este scrisul. Scriu și ajung să-mi iubesc personajele atât de mult, încât mi le consider prieteni. În 2010 am publicat cartea de povești pentru copii „Maria și fulgii de nea”, iar în 2016 a ieșit de sub tiparul editurii PIM, cartea „Povestea secretă a Cezarei”... și nu mă voi opri aici.

3 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.