Sper că am venit în ajutorul celor care nu ştiu ce carte să înceapă în aceste zile toride de vară.

Cărţile lunii iulie-O carte citită la temperaturi extreme

    Păi, dacă tot am fost în concediu, evident la mare, am stat la prăjit, la propriu ca un rac, vreau să vă spun ce cărţi am selectat pentru luna aceasta. Evident vin cu cele mai bune din cele bune!
     Primul loc îl discută 2 cărţi- ZECE RESPIRAŢII SCURTE ŞI DUFF

           1. Zece respiratii scurter, de K.A.TukerZece respiratii scurte Ten Tiny Breaths de K. A. Tucker

    O carte care mi-a mers la suflet. Ştiu că a apărut de ceva vreme, dar abia în această lună am citit-o, evident nu am putut să o las din mână.
     Cu patru ani în urmă, viaţa lui Kacey Cleary a fost distrusă atunci când maşina în care se afla a fost lovită în plin de un şofer beat, omorându-i părinţii, pe iubitul ei şi pe cea mai bună prietenă a sa. Încă mai este bântuită de amintirea momentului în care a rămas prizonieră între fiarele contorsionate ale autoturismului, ascultând-o pe mama ei cum îşi dădea ultima suflare. Acum, Kacey vrea să îşi lase trecutul în urmă. Înarmată cu două bilete de autobuz, Kacey şi sora ei în vârstă de cinsprezece ani, Livie, fug din Grand Rapids, Michigan, pentru a începe o viaţă nouă în Miami. La început fetele se zbat să o scoată la capăt, dar Kacey nu este deloc îngrijorată. Ea poate face faţă oricui, în orice situaţie, cu excepţia vecinului său misterios din apartamentul 1D.
      Trent Emerson are nişte ochi albaştri în care arde un foc mocnit, gropiţe adânci şi pare să se menţină într-un echilibru perfect între a fi un tip simpatic şi unul dur. Călită fiind de trecutul ei tragic, Kacey este hotărâtă să ţină pe toată lumea la distanţă, dar atracţia lor este de netăgăduit, iar Trent caută cu disperare şi neîncetat o cale spre inima împietrită a lui Kacey, chiar dacă asta înseamnă că oricând poate să iasă la iveală un secret exploziv care va zgudui din temelii ambele lor lumi. Nota 10 pentru carte.

           Pe acelaşi loc 1 se situează-Duff, de Kody KeplingerDUFF Desemnata Uratica si DoloFana din gasca Fetelor de KODY KEPLINGER

    Bianca Piper are şaptesprezece ani, este o fire cinică, dar o prietenă loială, şi nu se crede deloc cea mai frumuşică din grupul ei de amice. Deşi prietenele sale sunt superbe, fiecare are complexele ei, iar prietenia şi îngrijorarea pentru Bianca, m-au făcut să le dau un 10 pe linie.
    Deşi este isteaţă, nu se lasă atrasă de şarmul fustangiului Wesley Rush, vedeta liceului. După ce o porecleşte DUFF-Desemnată Urâţica şi Dolofana din gaşca fetelor, Bianca îi răstoarnă un pahar de Cola direct în cap.
      Lucrurile nu stau aşa bine în familia Biancăi, iar ea caută cu disperare ceva care să o distragă. Aşa că îl sărută pe Wesley. Mai mult de atât, îi place. Dornică de evadare, Bianca începe cu el o relaţie secretă de tipul inamici cu beneficii.
    Dar apoi situaţia se schimbă. Wesley nu e deloc un tip superficial, iar viaţa lui e la fel de încâlcită ca a ei. Dintr-odată, îngrozită, Bianca îşi dă seama că e pe punctul de a se îndrăgosti de tipul pe care credea că îl urăşte cel mai mult. Dacă doriţi să aflaţi finalul cărţi, vă recomand să o citiţi. Evident are un 10 de la mine.

Locul 2 este ocupat de Magonia-Maria Dahvana Headleymagonia

    Încă de mică Aza suferă de o boală misterioasă de plămâni, din cauza căreia îi este tot mai greu să respire, să vorbească, să trăiască. Tot ce pot doctorii să facă e să îi dea medicamente şi să spere să reuşească să o ţină în viaţă. Mama sa, care este cercetător, a reuşit cumva să salveze câţiva ani în plus de şansa dată de doctori.
     Când Aza vede o corabie în cer, familia ei consideră că e vorba de un efect secundar al medicamentelor. Dar Aza nu e sigură că nu e o halucinaţie. Poate să audă pe cineva de pe vas strigându-i numele.
      Doar cel mai bun prieten al ei, Jason o crede. Jason, care întotdeauna a fost alături de ea. Jason pentru care ar putea avea nişte sentimente mai mult decât prieteneşti. Dar înainte ca Aza să se gândească mai bine la asta, ceva groaznic se întâmplă. Boala o doboară. Aza pleacă din această lume şi ajunge în alta.
     Deasupra norilor, pe un tărâm al corăbiilor, Aza nu mai este făptura slabă, pe moarte, de dinainte.
    În Magonia, ea poate respira pentru prima dată, are o putere imensă pentru a schimba lumea. Când Magonia şi Pământul sunt în pragul războiului, Aza poate schimba asta.
     Ce se va întâmpla cu băiatul pe care îl iubeşte? Vă las să aflaţi voi toate detaliile din carte. Nota mea este 10.

Locul 3 este obţinut de către Blestemul Câştigătorului-Marie Rutkoskiblestemul castigatorului

    Kestrel, fiica unui general are doar două posibilităţii: să se înroleze în armată sau să se căsătorească. Într-un imperiu care se desfată cu războaiele şi cu înrobirea celor învinşi, Kestrel face parte din clasa câştigătoare. Poporul înrobit este sclav, iar Arin este un fost nobil ajuns sclav. Timp de 10 ani Heranii i-au suportat pe Valorienii, dar o rezistenţă din ce în ce mai mare se formează.
     Când Kestrel îl achiziţionează pe Arin, planurile sunt date peste cap, Kestrel se îndrăgosteşte de Arin, îl consideră sufletul pereche.
    Arin este un strateg al sclavilor, ceea ce face este pentru alungarea valorienilor din căminele heranilor. Din sclav, Arin ajunge stăpân, Kestrel ajunge supusă. Oare va reuşi tatăl să elibereze oraşul şi fiica? Relaţia dintre cei doi va rezista? Întrebări şi răspunsuri, doar citind această carte de nota 10.

Locul 4-Surori secrete, de Amanda Quicksurori secrete

    Ei, în această săptămână m-am ,,virusat,, cu cărţile Amandey. O autoare care îmi place mult, iar în cărţile sale găseşti tot timpul o acţiune alertă, mister, suspans, crime, şi o poveste frumoasă de dragoste.
     Pe vremuri Madeline şi Daphne erau la fel de apropiate ca nişte surori, dar secretul care le-a despărţit în pragul adolescenţei le-ar putea aduce moartea. Ele cunosc numele bărbatului care a încercat să o violeze pe Madeline pe când avea doar doisprezece ani, în hotelul bunici sale. Ştia că bunica l-a ucis, dar servieta aflată asupra sa o va zidi în pereţii hotelului. Ce conţine ea?
   După moartea misterioasă a bunicii, Madeline s-a întors în statul Washington, însă ultimele cuvinte a unui muribund i-au transmis un avertisment îngrijorător: secretele pe care le credeau îngropate în pereţii hotelului au fost descoperite.
    Acum, după aproape două decenii, prietenia şi teama le readuc pe cele două femei împreună. Cum nu se poate bizui pe poliţia locală, Madeline va apela la Jack Rayner, expertul care se ocupă de securitatea lanţului ei hotelier. În profida misterelor care-l înconjoară, Jack este singurul om în care are încredere, şi pe care îl doreşte.
    După ce li se alătură şi fratele lui Jack, Abe, un magician al computerului, cei patru declanşează lupta împotriva unui ucigaş, sau ucigaşi care nu se vor da înapoi de la nimic pentru a ascunde adevărul. Nota mea pentru carte este 10.

Locul 5, deşi este greu să aleg doar 5 cărţi, dar încerc, este ocupat de-Parteneri perfecţi, de Amanda Quickparteneri perfecti

    Joel Blackstone a petrecut zece ani ca să transforme Thornquist Gear dintr-un mic magazin local, într-un jucător important pe piaţa echipamentelor sportive şi de camping. Recompensa pentru munca sa era promisiunea bătrânului Thornquist de a-i vinde afacerea în mai puţin de un an. Din păcate bătrânul moare, şi îşi lasă moştenirea imperiului, unei nepoate din Vestul Mijlociu, nimeni altă decât o bibliotecară.
     Joel consideră acest lucru doar o piedică minoră-se va oferi pur şi simplu să cumpere compania de la ea.
     Leticia Thornquist este profund îndurerată de moartea unchiului său, şi vede în moştenire ocazia perfectă de a-şi schimba radical viaţa, mai ales după ce îşi surprinde logodnicul într-o postură extrem de compromiţătoare. Drept pentru care se hotărăşte să îşi dea demisia, să se mute în Seattle şi să preia conducerea companiei. Curând însă îşi va da seama că un obstacol major îi stă în cale-Jacke Blackstone.
    Prin urmare, cei doi se înfruntă cu înflăcărare pentru supremaţia în companie, dar în celelalte privinţe sunt parteneri perfecţi. Nota pentru carte este 10.

    Sper că am venit în ajutorul celor care nu ştiu ce carte să înceapă în aceste zile toride de vară. Dacă le-aţi citit, mă bucur, dacă nu, vă invit să o faceţi, veţi avea parte de toate elementele unei cărţi bune, relaxante, cu acţiune la cote maxime, tocmai bună de uitat grijile de zi cu zi.

19 COMMENTS

  1. Frumos top, Nicol. Cele doua carti ale Amandei Quick le am si eu, dar inca nu le-am citit. Totusi, imi plac cartile scrise de ea, asa ca sunt sigura ca o sa-mi placa si acestea doua.

  2. Pe primele doua mi le doresc foarte mult dar nu am apucat sa le citesc pana acum. Oricum le am pe lista asa ca e vorba doar de timp 🙂

  3. frumos top nicol!duff o am dar necitita,cele din colectia romantice le-am citit si mi-au placut si mie.
    multumim pentru recomandari!

  4. Doar Magonia nu o am citita. In rest an bifat tot. Sper sa o citesc si pe asta acum ca tot m-ai tentat aici! 🙂

  5. Cartea „Zece respiratii scurte” se numara printre preferatele mele. Imi doresc tare mult „Duff”, „Magonia” si „Blestemul castigatorului”.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.