Redecorez locuința și caut canapea pentru lenevit

     De-a lungul anilor am schimbat mai multe apartamente sperând ca într-o zi să am casa mea de vis, să pot muta mobila prin casă fără să o deteriorez, să scap de stresul că poate vine proprietarul și mă întreabă de obiectele necunoscute din jur. Dorința mi s-a împlinit, dar, nu în totalitate. La început îți dorești zidurile fără să îți pese dacă ai ce să adaugi între ele. Așa am fost și eu, însă m-am considerat norocoasă, lingura ne-a oferit-o părinții, celelalte achiziţii le-am făcut împreună pe parcurs. Mobila n-a fost de calitate și perdelele nu erau din revistele de lifestyle, dar, zâmbetul nostru era de zile mari: ne simțeam acasă. În sfârșit puteam să respirăm ușurați, plăteam rate pe zeci de ani însă locuința era doar a noastră, aștepta să fie personalizată.

   Redecorarea a fost îndelungată, reparații la tot pasul, lucrurile minuscule erau costisitoare, nu se mai punea problema că ne permiteam obiectele de calitate, aveam nevoie să mobilăm în linii mari apartamentul, să închidem balconul să nu plouă printre gratiile ruginite și într-un final să terminăm cu praful.

   Aceste mici picanterii ne dădeau elan, ne învârteam printre cutii și ne primeam cu drag familia, prietenii, erau lucrurile noastre și dacă se spărgea ceva știam că nu era un dezastru. Până să ne luăm strictul necesar împărțeam câteva scaune și râdeam că nu erau suficiente. Acesta a fost începutul nostru timid în ale redecorării.

    În timp am conștientizat că opțiunile au fost neinspirate, dar cu bani puțini nu puteam schimba prea multe, doar amânam momentul până găseam mobila ideală. După aproape zece ani de așteptări și compromisuri am decis că este cazul să ne riscăm și să redecorăm, să schimbăm culoarea pereților și să alegem mobilier pe comandă, să fim atenți la texturi și obiectele să fie practice. Mobilierul să fie deschis, luminos și să dea senzația de căldură.

   Cât de frumos este să te poți implica sufletește, să te motiveze rezultatul și să pornești cu drag căutările. Primele opțiuni sunt magazinele de profil, însă orașele mari sunt cele care oferă oportunități și expoziții de mobilă, nici vorbă de așa ceva în provincie. Singura alternativă este să iei metrul, colinzi prin casă și măsori de zeci de ori în funcție de ce găsești pe google. Din aproape în aproape cuvintele magice m-au dus pe favi.ro. Căutam canapele extensibile, practice, să le pot muta singură dacă îmi vin idei în miez de noapte, însă la nevoie să le plasez în anumite colțuri ale apartamentului. Primul gând era să îmi pot crea un colț doar al meu (în sfârșit), să pot sta liniștită cu laptopul alături în timp ce urmăresc notificările din timpul zilei sau să citesc relaxată câteva rânduri dintr-o carte. Dacă acum câțiva ani preferam să transform balconul în atelier handmade, acum m-am reprofilat, de peste patru ani cărțile și Literatură pe tocuri ocupă un loc important și le voi pune la loc de cinste.

Îmi declar independența, amenajez loc de citit.

Canapea extensibila Karup Beat Black

   Răspunsul la dorințele mele a fost canapeaua Karup Beat Black, un obiect indispensabil de mobilier, un compromis care răspundea dorințelor mele. Condițiile de bază: să fie în limite normale, extensibilă, comodă și practică. În felul acesta pot sta liniștită fără să deranjez pe cei din jur când îmi întind cărțile alături sau obiectele de inspirație și când obosesc, să-mi pot odihni ochișorii fără să mă doară gâtul. Am adormit de atât de multe ori pe canapea până spre dimineață, şi acum știu ce s-ar potrivi dorințelor mele.

  Și cum nu pot sta liniștită, pot face planuri pe următorii zece ani în timp ce sincronizez culorile la mobilierul din sufragerie. Sunt înnebunită după acele perne decorative în nuanțe florale, ceva care să însenineze privirea și după o zi intensă la job să simt că am aterizat în locul potrivit. Pentru unele persoane detaliile sunt lipsite de importanță, însă pe mine mă inspiră, mă trimit direct către colțul de scris. Pot lua laptopul și să scriu ce-mi trece prin minte.

  Dacă simțiți nevoia să evadați, îndrăzniți și creați-vă propriul loc, personalizați-l și lumea vi se va deschide.

  Următorul pas va fi o altă bibliotecă cu multe compartimente fără ca televizorul soțului să se simtă în minoritate (nu că n-ar fi 🙂 ) sau să se simtă sufocat de cărți. Probabil că nu se mai poartă cantitățile mari de romane, însă ele sunt o mică parte din personalitatea mea și prefer să le am prin jur.decoratiuni locuinta

    La colțişorul de vis adaug plante decorative, perne pufoase sau colorate și un covor verde care să mă ducă cu gândul la iarba plină de rouă în diminețile de vară. De pereți nu mă pot atinge deocamdată pentru că sunt proaspăt zugrăviți, însă când voi adăuga canapeaua extensibilă îmi voi da seama ce elemente ar fi necesare. Plaja de produse este variată și printre postări, cu certitudine voi rezerva timp pentru restul căutărilor ce lipsesc din peisaj.

   O primă bătălie a fost câștigată. Soțul a rămas cu televizorul blocat pe știrile sportive, iar eu cu minunăția de canapeaua amplasată în colțul preferat de lectură. Tot ce-mi rămâne de făcut este că comand o nouă serie de cărți și să sărbătoresc evenimentul. 🙂 Răzbunarea perfectă pentru un cititor pasionat.Redecorez locuința și caut canapea pentru lenevit

Lifestyle

9 COMMENTS

    • Daca ai stii de cand fac planuri?Cel mai greu mi s-a parut sa eliberez locul pentru noul coltisor. Norocul meu ca am planul B, ce nu-mi convine donez sau trimit la tara.

    • Sorina, poate tu vei da lovitura prima. Pe oriunde ma uit sunt minuscule sau nepotrivite pentru suprafata pe care o am. In viitorul apropiat, cine stie, revolutionez si schimb mai multe.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.