La Femme

Ziua bună nu se cunoaște de dimineață… Devine pe parcurs…

   Of, în sfârșit! Credeam că nu mai ajung! Ce trafic, parcă au înnebunit cu toții! Sper să nu fie toată ziua așa cum a început!
   Intru grăbită în clădire, îmi folosesc cartela de acces și mă îndrept spre biroul meu, sperând să nu observe multă lume cât am întârziat. Chiar când sunt cu mâna pe clanță, aud vocea Mădălinei, colega de la Recepție:
  – Adina, bine că ai ajuns! Șeful a întrebat de tine de două ori. Mi-a spus să-ți transmit că te așteaptă la el în birou.
„Fir-ar! Precis a avut nevoie de mine, nu m-a găsit și acum să te ții!”
   Șeful e un om tipicar, ce ține mult la punctualitate. Repetând în gând scuzele aferente („E un trafic infernal”) și prevăzând răspunsul șefului („Eu cum am ajuns la timp? Dar colegii tăi?”), m-am îndreptat spre biroul acestuia și am bătut timid la ușă.
  – Intră!
  – Bună ziua, îmi cer scuze pentru întârziere…
  – Lasă, lasă, Adina, avem lucruri mai importante de discutat! Ia loc, te rog!
   Avea tonul obișnuit, protocolar, lipsit de inflexiuni, care nu te ajută deloc să-ți dai seama ce urmează.
   Ce a urmat… Nici acum nu-mi vine să cred. Mi-a spus că e foarte mulțumit de munca mea (când a început să vorbească așa, am crezut că este introducerea pentru a mă da afară), că tratativele duse de mine cu ultimul client au fost un succes și că… mă promovează! Credeam că am auzit eu prost, dar nu! Ce înseamnă această promovare? Că eu mă voi ocupa de tratativele cu cei mai importanți clienți ai firmei! De asemenea, voi reprezenta firma la evenimente, cocktail-uri și așa mai departe.
   Suna ireal! Intrasem în birou convinsă că voi avea parte de o muștruluială pe cinste și când colo…
După ce au trecut primele faze ale euforiei, mi-am dat seama că voi avea nevoie și de o garderobă nouă. Nu pot merge la întâlnirile cu acei clienți importanți și la evenimentele la care voi reprezenta firma îmbrăcată oricum! În ultimul timp, am muncit prea mult și nu am acordat importanță vestimentației. Și ca să fiu sinceră, nu mai am timpul și dispoziția de altădată de a colinda mall-urile.
   Voi recurge la cumpărăturile online, chiar știu un magazin foarte bun, cu o denumire sugestivă, La Femme. Ajunsă acasă, deschid calculatorul și caut rochii La Femme. Văd foarte multe rochii de ocazii, așa că nu-mi fac griji de garderobă pentru evenimente. Iar dacă unele evenimente vor avea loc în cluburi, e bine, pe site sunt mai multe categorii de rochii: de club, de ocazie specială, de seară, de zi… Nu mi-ar strica niște rochii de zi, ce pot fi purtate și la birou. Profit de inspectarea ofertelor și achiziționez și câteva ținute pentru petreceri în general.
   Rochia aceasta neagră este perfectă atât pentru un eveniment, cât și pentru o zi la birou. Este elegantă, decentă, are clasă. Pe cea albă, din dantelă, o pot îmbrăca într-o zi călduroasă de vară, la un picnic cu prietenii. Pentru ocazie, îmi mai place și cea albă cu dantelă neagră, iar pentru activitatea de zi cu zi îmi face cu ochiul cea cu flori și dungi imprimate. Și mă opresc aici, că le cumpăr tot magazinul!
Gata cu rochiile, o virez spre bluze elegante . Pentru birou, dar și pentru ieșirile cu prietenii, voi alege câteva. Deja o bluză bej, cu volane, care lasă umerii la vedere, mă îmbie s-o pun în coș. N-arată rău nici cea bordo sau cea cu imprimeuri geometrice…
   La „La Femme” găsești cam de toate: rochii, bluze, fuste, pantaloni, pulovere, accesorii, geci, sacouri… Totul pentru femei!
   Hai că am făcut și shopping! Se pare că ziua bună nu se cunoaște întotdeauna de dimineață… Devine pe parcurs…

7 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.