Când Lyra va fi răpită chiar de către cel care îi trimite orhideele şi este obligată să îl ducă la valoroasele, dar periculoasele piramide de ametist pe care ea le-a descoperit în junglă, stăm cu sufletul la gură!

Comoara de ametist de Jayne Ann Krentz (Amanda Quick)-Editura Orizonturi

Comoara de ametist de Jayne Ann Krentz (Amanda Quick)-Editura Orizonturi

Titlul original: Obsidian Prey
Traducere: Nicoleta Ştefănescu Popescu Inoteşti
Editura Orizonturi
Anul 2009
Nr. pagini: 282

Seria Vânătorii de fantome/Harmony World

0.5 Bridal Jitters(2005) 

  1. After Dark(2000)-Oraşul de cuarţ (Editura Orizonturi)

  2. After Glow (2004)-Săptămâna pierdută (Editura Orizonturi)

  3. Ghost Hunter (2006)-Înfruntând fantomele  (Editura Orizonturi)

  4. Silver Master(2007)-Piatra viselor (Editura Orizonturi)

  5. Dark Light (2008) – Pe urmele vânătorilor (Editura Orizonturi)

  6. Obsidian Prey (2009)-Comoara de ametist  (Editura Orizonturi)

  7.  Midnight Crystal (2010)

  8.  Canyons of Night (2011)

Cărţi scrise de Amanda Quick

 RECENZIE CITITOR

Rezumat carte

Comoara de ametist este ultima carte din această serie. Acţiunea cărţii se petrece în oraşul Frecvenţa, de pe planeta Harmony. Aici avem de-a face cu rămăşiţele oraşelor extraterestre, iar oamenii trăiesc, muncesc, iubesc şi ucid în aceste oraşe. Aş putea să le numesc oraşe verzi, deoarece lumina verde este tot timpul persistentă de la cuarţul verde din zidurile care înconjoară oraşele.

În aceste timpuri și locuri imaginate în carte avem de-a face cu abilitatea oamenilor de a rezona chilimbarul. La început era o abilitate obişnuită, dar, când cortina de energie s-a închis şi coloniştii au rămas blocaţi pe Harmony, chilimbarul a rămas singurul lucru care stătea între colonişti şi dezastru.

Avem de- a face cu o societate care era a doua ca putere după Ghilda din Frecvenţa, și anume CHIHLIMBAR INC. SECURITY, care se ocupă cu protecţia artefractelor, a relicvelor cu pontențial periculos. Dar, surpriză!! cea care conduce această societate e nimeni alta decât familia Sweetwater, pe care o găsim cu câteva sute de ani înainte pe pământ, în Grădinile de Cristal!!

Puterea lor s-a tot mărit, iar talentele lor au venit odată cu membrii Societătii Secrete de pe Pământ. Actualul șef al clanului este Cruz Sweetwater. Din volumele anterioare, știm foarte bine cum aceşti para-rezonatori îşi găsesc mireasa.

Mireasa aleasă de această dată este o domnişoară încăpăţânată din alt clan, Lyra Dore. Acesta a avut o relaţie de scurtă durata cu Cruz, dar, după ce eroina noastră – o puternică acordoare de chilimbar – a descoperit o ruină de ametist foarte rară şi foarte periculoasă, cei doi s-au despărţit. Lyra a dat firma lui Cruz în judecată, deoarece i-a furat drepturile de concesionare asupra ruinei.

Când după trei luni apare Cruz şi o roagă să îi salveze cinci oameni blocaţi în ruină, ea va fi de acord. Deşi cei doi se iubesc, încăpăţânarea este mare, iar Lyra nu are de gând să îl ierte uşor.

Aflăm că ar fi nevoie de talentul ei unic de a rezona cu ametistul la laboratoarele Chihlimbar. Inc. Oare Cruz s-a întors doar pentru asta?! Cine este misterioasa persoană care îi trimite orhidee violet, foarte scumpe, de două ori pe săptămână timp de o lună și jumătate? Este vorba de un admirator secret, sau un plan mârşav pus la cale?!

Avem de-a face cu tentative de omor asupra celor doi eroi, iar aşa aflăm ce putere mai posedă Cruz: el poate induce paralizia, coşmarurile, cu ajutorul chilimbarului. Când la a doua tentativă de omor şi răpire a lui Lyra, Cruz este în pericol de ardere totală, talentul ei de a lucra cu ametistul îi salvează acestuia minţile.

Am uitat să vă menţionez o personj importantant, pe Vincent, cel cu băscuţa lui roşie pe o ureche şi cu talent la pictură, adică iepuraşul de praf al Lyrei. El devine faimos după ce îi sunt vândute câteva pânze pe bani buni.

Avem de- a face şi cu câteva piramide de ametist, mai exact trei la număr, care au fost sustrase de Lyra din ruine. Ea le consideră înzestrate cu o energie foarte periculoasă pentru oameni.

Cine va încerca să facă afaceri cu obiecte valoroase? Este clar când apar cadavre şi Lyra este legată indirect de ele, că cineva îi vrea răul!

Cruz o va lua sub aripa protectoare a sa şi a familiei sale. El încearcă să descopere misterele, dar încearcă în același timp să îi arate persoanei iubite că ea este aleasa, un lucru cam greu de înfăptuit după părerea mea, deoarece exista o veche ranchiună între bunicii lor, ceea ce face lucrurile să pară mai complicate.

Aş vrea să vă prezint puţin jungla subterană în care totul pare ireal, dar şi înşelător de periculos: ,,Lumina solară verde se filtra prin bolta de frunze. Magnifice flori de verde peridot înfloreau pretutindeni. Cortine vaste de liane presărate cu orhidee verzi de toate mărimile şi formele atârnau din copaci. Ici-colo, şopârle mici şi verzi alergau sub tufişuri că să evite paşii oamenilor. Fluturii de un verde smarald, cu aripi imposibil de lungi şi irizate, zburau din floare în floare”.

Când Lyra va fi răpită chiar de către cel care îi trimite orhideele şi este obligată să îl ducă la valoroasele, dar periculoasele piramide de ametist pe care ea le-a descoperit în junglă, stăm cu sufletul la gură! Oare va reuşi să scape de nebun, dar să nu fie atinsă de puterea piramidelor de ametist activate?

Vincent şi Cruz vor veni pe urmele ei, dar vor ajunge la timp?

Am o curiozitate a mea proprie, legată de această serie. Cine a citit sau va citi cărţile, îşi va da seama despre ce vorbesc când este descrisă prima scenă de dragoste dintre eroii din fiecare volum al seriei. Mi se pare mie sau devine identică scena? Până acum, la alte cărţi nu am remarcat…

Ei, dar vă las să aflaţi singuri deznodământul acestei povești din lumea nouă din viitor.

Nota mea pentru această carte este 9,8-10.

Recenzie cititor: autor Nicol

Recenzii cărţi Amanda Quick

Verifică disponibilitatea cărţiilor apărute la Editura Orizonturi în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

4 COMMENTS

  1. Nicol, felicitari si multumesc pentru ca ai ales sa prezinti aceasta serie! Eu am descoperit-o datorita tie, am citit-o si mi-a placut mult! locco_smiley_21 locco_smiley_37

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.