sub arsita iubirii evelyn rogers

Sub arsiţa iubirii, de Evelyn Rogers-historical romance – recenzie

Sub arsiţa iubirii

Evelyn Rogers

Editura: Nova -2001

Traducere: Olga Gheorghe

Număr pagini: 351

Gen: Historical Romance

   Sub arsiţa iubirii de Evelyn Rogers roman de dragoste.

El-un tânăr scoţian, căpitan de vas, ambiţios şi hotărât, în viaţa căruia femeile nu reprezintă decăt trecătoare clipe de iubire.

Ea-o tânără americancă bogată, fragilă şi pură, dar încăpăţânată ţi orgolioasă, decisă să-şi găsească fratele dispărut şi să nu se căsătorească cu bărbatul impus de familie.

Două personalităţi puternice care se înfruntă violent şi sfărsesc prin…

   Să începem cu întâlnirea dintre Jayna Worthinton, o tânăra serioasă, și președintele Statelor Unite, James Madison. Această tânăra își caută fratele pierdut în naufragiul vasului Philadelphia, lângă malurile orașului Tripoli.
Deși toată lumea îl crede mort, Jayne tot îl caută, ajungând la președinte pentru a-i cere o favoare. Vrea o scrisoare de recomandare către paşa din Tripoli, crudul și nemilosul Yusuf Karamanli, pentru a se interesa de soarta fratelui său.
Au fost eliberați o parte din naufragiaţi, alți au fost gășiți morți, dar un singur pasager lipsea de pe navă și acela era Josh.

   După întrevederea nefructuoasă cu președintele, Jayna vrea să urmeze altă cale. Caută în port un căpitan curajos și nava lui. ÎI este recomandat Andrew, un tânăr scoțian, ambițios și hotărât, un adevărat lup de mare. Întâlnirea dintre cei doi are loc într-o tavernă din port, așa că, impresiile nu sunt tocmai favorabile de nicio parte.
Andrew, un bărbat care consideră femeile ca pe câteva clipe de iubire trecătoare, când o observă pe subțirica Jayne, nu îl atrage decât ochii și mândria ei. Refuzul lui de a o duce cu nava sa nu o descurajează pe tânăra fată.

   Deși au loc o serie de evenimente la care Jayne ia parte, inclusiv logodna sa forțată cu un nepot al tatălui său vitreg, șoaptele care apar în urma întâlniri dintre fată și căpitanul scoțian o va face să pornească separat pe mare în căutarea fratelui dispărut.
Andrew va porni și el după marfă cu nava sa. În mintea fiecăruia stăruiesc amintiri care nu vor să treacă.
Întrevederea cu paşa nu îi aduce niciun rezultat despre fratele său dispărut. Doar că, cineva cu o cicatrice pe obraz va încerca să o omoare de mai multe ori pe parcursul acestei călătorii.

   Căpitanul și Jayne se reîntâlnesc, atracția dintre ei este explozivă, la fel și urmările.
Fata are de gând să meargă mai departe în căutările sale, iar pași o duc spre șeicul Hammoda, care neagă că ar ști ceva despre fratele său, dar adevărul este undeva la mijloc. Jayne este informată de către un băiat al străzii, crede ea, că s-ar afla în Sahara o oază, un oraș ZIZA, unde fratele ei ar fi un sclav. Așa că împreună cu o caravană, cu Andrew, vor porni prin deșert pentru a afla adevărul despre acest oraș și despre fratele ei.

   Nu vă mai prezint greutățile pe care le întâmpină prin deșert sau nopțile pline de pasiune dintre cei doi sau tentativa care era cât pe ce să o ucidă pe Jayne, prezint direct orașul Ziza, unde străzile sale amintesc de un oraș european, curat și civilizat condus de Sid Ali. Întrevederea cu acest conducător îi aduce o bucurie nesperată: fratele ei se află în fața sa.

Oare de ce scrisorile de ambele părți nu au ajuns la destinație?

De ce Hammoda a mințit, când fiica sa Melina este căsătorită cu Josh? Ce se întâmplă aici?

  Mahomed, copilul străzii, este unul dintre copii lui Hammoda, dar ceva nu este în regulă. De ce copilul a fugit cu Jayne la sora lui în deșert? De ce este speriat de ceea ce se întâmplă?

   Ce se va întâmpla cu Jayne și Josh sau mai bine spus Sid Ali, cine este cel care vrea moartea fetii și stabilirea permanentă a fratelui în deșert veţi afla citind cartea.

   Veți descoperi și ce se va întâmplă cu povestea de dragoste dintre Jayne și Andrew, dar şi toate peripeţiile călătoriei în deşert.

O lectură antrenantă şi tulburătoare, o carte care nu se uită!

Recenzii cărţi

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libriselefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

7 COMMENTS

  1. Vreau si eu cartea asta. Nu stiam de ea si imi pare extrem de interesanta cu un subiect pe gustul meu.

  2. Am citit cartea cu ani in urma si mi-a placut. Doar scrisul marunt mi-a cam dat batai de cap. Romanul Raven, de aceeasi autoare, mi se pare si mai fain!
    Felicitari, Nicol!

  3. Am cartea pe lista de nu stiu cat timp, nici pana azi nu am citit-o. Mereu am amanat, dar voi recupera.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.