Corupt de Penelope Douglas - Editura Epica

Corupt, de Penelope Douglas – Editura Epica – recenzie

 Corupt

Autor: Penelope Douglas

Editura: Editura Epica

Data apariției: 2020

Număr de pagini: 494

   Penelope Douglas este o extrem de bine cunoscută autoare americană de bestselleruri New York Times, USA Today și Wall Street Journal. Romanele ei au fost publicate în peste douăzeci de țări și au un succes imens. Penelope Douglas a absolvit Administrație Publică la Universitatea Northern Iowa, apoi a urmat un Master în Științele Educației la Loyola University. A profesat foarte puțin în acest domeniu, apoi s-a dedicat scrisului. Romanul ei de debut, Intimidare, a fost începutul unei serii extrem de iubire. Pe lângă aceasta, însă, și-a pus amprenta și semnătura pe numeroase alte titluri și serii. Una din ele e Noaptea Diavolului, din care face parte și romanul Corupt.

  Nu știu de ce, încă de când am înțeles despre ce este vorba în această carte, ca și personaj principal, Michael, l-am văzut instantaneu pe Tom Ellis, tipul care-l joacă pe Lucifer în serialul cu același nume. Chit că am cam depășit categoria de vârstă încadrată în Corupt, cred că s-ar fi potrivit foarte bine. Sunt sigură că și alte cititoare vor fi de acord.

  De data asta, finally, nu mai vorbim de clișeul celebru – fată săracă, băiat bogat. Ambii sunt bogați, doar că fiecare duce în spate niște semne din copilărie. Erika îi este promisă lui Trevor Crist. Doar că fratele acestuia, Michael, își bagă coadă. Cei doi simt o atracție inexplicabilă, ba chiar la un moment dat, Erika este oarecum integrată în grupului lui Michael, Cei Patru Călăreți, dar brusc, ceva se schimbă. E vina ei că trei dintre ei au intrat la închisoare. E vina ei că au pierdut câțiva ani buni din viață, astfel că acum e vremea răzbunării.

  Da, Corupt depășește un pic granițele clișeului. Devine un pic diferit. Chiar dacă lucrurile descrise în carte nu prea s-ar potrivi într-o societate normală, indiferent de cât de libertină e ea. Sunt un pic forțate. Dar ideea cărții e tare faină și te cam ține pe jar. La fel și tachinările dintre Michael și Erika. Își merită recomandarea de 18+! Uneori am impresia că mai am multe de învățat!

”Am deschis gura, gata să protestez, însă am încremenit când i-am simțit strânsoarea întețindu-se pe mijlocu meu. Răsuflarea sa îmi atingea ceafa, deasupra cicatricei. Aproape că nu mai respiram. Am închis ochii. Pielea îmi ardea și eram amețită de plăcere. Își îngropase fața și buzele în pielea mea. Mă ținea captivă între el și perete, fără să schițeze vreun alt gest. Nu mă săruta, nu mă mângâia – doar mă ținea în brațe, încălzindu-mi pielea cu răsuflarea lui.

– Vrei să știi de ce ai venit aici? Pentru că ești la fel ca mine, Rika. Ești aici pentru că mulți încearcă să ne dicteze ce avem de făcut și să ne țină închiși într-o cutie.”

  Michael m-a derutat de la bun început, dar mi-am dat seama că în interior nu e băiat rău. Doar teribilist. Și fiind mai mare decât Erika și Trevor, din altă generație, face o mulțime de lucruri pentru a le câștiga admirația celorlalți. Totuși, atracția pe care o simte față de Erika este inexplicabilă și trebuie să jongleze foarte bine cu prietenii săi și cu această fată. Nu de alta, dar ea e persoana non-grata în ochii tuturor. Ea este de vină pentru condamnarea celor trei și va plăti. Doar că Michael, chiar dacă știe că ea a greșit, încă o vrea. Destul de ciudat și de complicat să jongleze și să aleagă între dragoste și prietenie.

  Erika, în schimb, e genul de persoană, elevă cuminte, dar care tânjește după ceva secret. Deși Trevor este iubitul ei, ea știe că niciodată nu îl va dori ca pe Michael. Ce joc periculos… Nu știe ce e pasiunea până nu este alături de fratele mai mare. Da, puteți să o judecați cât vreți, însă și eu sunt de acord că inima poate să ceară altceva decât creierul… Și de cele mai multe ori are dreptate. Dar atâta timp cât sta departe de grupul de băieți, e în regulă. În momentul în care se apropie… lucrurile se precipită rapid.

”-Tu n-aveai ce să cauți cu noi, a ripostat el, pironindu-mă încruntat. Fetele complică totdeauna lucrurile. Michael nu-și mai putea lua ochii de la tine, iar Kai începuse și el să te remarce.

Lângă mine, Kai și-a îndreptat spinarea și a început să se foiască, stânjenit.

– Era doar o chestiune de timp până să ne destrami grupul, s-a stropșit Damon. Ești doar o păsărică. Nimic mai mult.”

  Orice femeie ce intervine într-un grup de băieți nu face decât să împingă limitele. Prietenie dintre femei și bărbați există, dar e o limită foarte fină între ea și dorința arzătoare. Iar Erika a avut ghinionul să fie prinsă la mijloc și acuzată de perturbarea atenției. Întrebarea e cum se va descurca Michael în această situație și cine va câștiga – prietenia sau iubirea? Corupt e o carte delicioasă, care în mod sigur m-a ținut pe jar și m-a făcut extrem de curioasă și de soarta celorlalți Călăreți, care este descrisă în celelalte volume ale serie.

Carte disponibilă pe site-ul Editura Epica

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

Recenzii cărți young adult

Recenzii cărți de dragoste

***Gabriela Bratu***Mămică de beagle, devoratoare de cărți, curioasă din fire. Sunt o tipă sociabilă, loială celor dragi, iubitoare de animale, dar și de oameni. Îmi place să cred că fiecare din noi are ceva frumos în interior. La fel, îmi place să cred că oricine poate să citească, trebuie doar să vrea! Poate că ingineria nu se pupă extraordinar cu literatura, dar cititul și scrisul sunt viața mea. Am răbdare, însă fără să mă calce cineva pe coadă. O dată ce sunt stârnită, chiar îmi pun ambiția să fac un lucru. Și mai ales, să-l fac bine!

3 COMMENTS

  1. Multumesc pentru impresii, Gabriela! Am si eu cartea, dar sa vad cand gasesc timp pentru ea.

  2. Am citit cartea acum ceva timp si ma tot gandesc la ce am simtit pe parcurs. Continutul nu imi este necunoscut, dar nu stiu de ce, tocmai acea limita care s-a depasit intre ea si baieti, teribilismul lor dus la extrem, m-au facut sa nu imi doresc sa citesc continuarea acestei serii. Efectiv nu mi se potriveste si nu datorita faptului ca autoarea se intrece pe sine cu acest prim volum, ci datorita mie, ca si cititor.

  3. Am înțeles ca aceasta carte are multe păreri negative, ma întreb… de ce??? Pentru ca suntem plini de prejudecăți? Suntem prea limitați ca sa ne dezvoltam si sa scăpăm de porcăriile care ne-au fost inoculare încă din fașă? Limitele noastre sunt exact la înălțimea nasului nostru? Păcat…
    Penelope a creat povestea perfectă … citește-o si depășește-ti limitele exact ca Michael si Erika. Cine spune ce este tabu si ce nu este? Cine are nevoie sa gândească altcineva pentru el? Eu nu!!!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.