De dincolo de timp – Mihaela Anghel – Editura Petale Scrise - recenzie

De dincolo de timp – Mihaela Anghel – Editura Petale Scrise – recenzie

De dincolo de timp 

Mihaela Anghel

Editura: Petale Scrise

An aparitie: 2021

Nr. de pagini: 272

Gen: romance, paranormal romance, romantic mistic

   Vi s-a întâmplat vreodată ca o anumită carte să vă influențeze modul în care percepeți dragostea, dar și lumea înconjurătoare, sau, dimpotrivă, să vă susțină convingerile și chiar să le întărească? Vi s-a întâmplat vreodată să citiți un roman de dragoste atât de intens și atât de dătător de speranță, încât să nu vă puteți stăpâni lacrimile de bucurie? Ei bine, toate aceste simțăminte le-am experimentat în timp ce parcurgeam romanul de debut al Mihaelei Anghel.

  ,,Puterea minții nu trebuie niciodată subestimată, căci poate, efectiv, să mute munții din loc! Și să convertească în realitate chiar și cele mai îndrăznețe dorințe! Este suficient doar să crezi!”

  M-am simțit atrasă de cartea ,,De dincolo de timp” din prima clipă în care am văzut-o în online. Atât coperta, cât și descrierea, m-au făcut să reacționez precum un copilaș care pătrunde pentru prima dată într-o cofetărie. Asta pentru că îmi plac enorm de mult cărțile care tratează tema reîncarnării.

  Adevărul e că am crezut și cred cu tărie în ideea potrivit căreia fiecare persoană are un suflet pereche și sunt absolut convinsă că există iubire predestinată. Cred în posibilitatea unor vieți anterioare pe această planetă, chiar daca oamenii de știință nu au putut demonstra acest lucru. Nu-mi este rușine să recunosc faptul că am uneori o senzație de déjà vu atunci când mă întâlnesc cu o anumită persoană, că o/îl cunosc de undeva și că am mai purtat același dialog cândva. Mi s-a întâmplat să simt o durere sufletească – sau o senzație de dor – la o primă întălnire sau la o primă vizualizare. Îi dau perfectă dreptate autoarei, care prin intermediul protagonistei, afirmă: ,,procesul Creației n-are cum să fie atât de limitativ și să se rezume la o singură experiență de viață, într-o existență și aşa extrem de scurtă”.

 

„Chiar era posibil ca omul să treacă pe acest Pământ prin experiențe succesive, iar unele dintre acestea să aibă legătură una cu alta? Chiar era adevărată povestea cu familia de suflete despre care citise cândva, în treacăt? Să te tot reîntâlnești cu unele ființe, în diverse roluri, pentru o misiune individuală sau colectivă, pentru a-ți însuși anumite lecții sau pentru a termina lucruri lăsate neterminate din varii motive?”

   Deși aflată la debut, autoarea Mihaela Anghel are un talent aparte de a transmite emoție și de a prezenta atât de realist natura umană, încât îți vine foarte ușor să empatizezi cu personajele și să te transpui lejer în pielea lor. De altfel, Anna și Johnny Luck/Ian Hora sunt atât de veridic construiți, încât simți profund întregul lor zbucium sufletesc și îți dorești cu ardoare ca dragostea lor transtemporală să iasă învingătoare.

    ,,De dincolo de timp” este un paranormal romance cu o încărcătură emoțională foarte mare. Este o poveste care ne vorbește despre regăsirea sufletelor pereche, dar și despre iubirea ce poate spulbera bariera timpului.

  ,,Persoanele menite să se întâlnească se vor întâlni întâmplător, dar exact când trebuie… Nici timpul şi spațiul, nici – persoanele, circumstanțele sau cele mai dificile obstacole nu vor fi în stare să împiedice această întâlnire.”

  Anne-Marie Popescu este un psiholog la început de carieră, extrem de dedicat profesiei sale. Este o femeie de 27 ani cu un farmec personal aparte, în special în relațiile cu copiii, însă pentru bărbați este o prezență misterioasă, deloc ușor abordabilă. Nu este conștientă de senzualitatea ei, iar potențialii pretendenți au nevoie de multă tenacitate pentru a trece de zidul aproape impenetrabil pe care ea și-l ridicase în jurul său, ca o măsură de protecție împotriva superficialității și a perfidiei. Cu toate că își dorește o relație serioasă, simte că încă nu l-a găsit pe el, pe bărbatul care s-o accepte cu bune și cu rele pentru viața întreagă. De altfel, ea este ferm convinsă că o să simtă când o să-l întâlnească pe cel după care sufletul ei tânjește.

 

,,Dar, în adâncul sufletului său, știa că, într-o zi, va apărea si bărbatul ei. Şi mai știa că îl va recunoaște instant. Şi în mijlocul unei mulțimi imense de oameni de s-ar afla, l-ar repera tot instant. Cum știa asta? Nu era în stare să răspundă, dar știa…“

  Însă viața ei perfect organizată este dată peste cap într-o seară. Pe când își punea ordine în documentele contabile, ceva anume a făcut-o să-și îndrepte atenția spre televizor. O mulțime de puștoaice din Statele Unite era în extaz la apariția, în cadrul unui eveniment, a celui mai în vogă actor american, Johnny Luck. În momentul în care îl zărește, Anna simte cum i se taie respirația și are un sentiment intens, aproape dureros de deja-vu, pe care nu reușeste să-l înțeleagă. Practic, are senzația că îl cunoaște pe Johnny Luck dintr-un alt timp.

 

,,- Chestia e că mi-a tăiat răsuflarea, la propriu. Camerele au surprins un prim-plan larg şi, la vederea chipului său, preț de un sfert de secundă am avut un flash cu el în fața mea, pe picior de plecare… ca și cum si-ar lua rămas bun de la mine… Problema e că am simțit o durere profundă, inexplicabilă, nu doar în suflet, ci și în tot corpul. Un fel de nelinişte teribilă în fața unei pierderi iremediabile, a vieții cu totul…”

  Se spune că totul în viață se întâmplă cu un scop și că viitorul își are planurile lui, însă rămâne la alegerea noastră dacă vrem să evităm să vedem semnele. Ei bine, Anna nu le-a evitat, ba mai mult, a căutat o explicație logică, plauzibilă, a ceea ce a experimentat în acea seară. Pentru început a citit și urmărit toate materialele despre Johnny Luck, i-a vizionat filmele, și cu cât îl privea mai mult cu atât sentimentul că erau suflete pereche care transcend timpul devenea tot mai profund. În timp, această idee a devenit omniprezentă în mintea ei și, pentru a se linişti, a recurs la o şedință de hipnoză regresivă, adică o incursiune în viețile anterioare. Hipnoza a revelat faptul că în viața anterioară ea a avut o relație cu Johnny Luck/Ian Hora și că l-a iubit foarte mult, dar războiul i l-a răpit.

 

,,Îl iubea cu fiecare fibră a corpului ei. Simțea în interiorul său o flacără mistuitoare, ce stătea să erupă, precum un vulcan. Intensitatea acelei ultime clipe a trecut bariera timpului și a pus, din nou, stăpânire pe corpul și pe sufletul ei. Oare cum o fi depășit atunci acea pierdere? Căci acum era groaznic să trăiască cu o asemenea durere! Şi cel mai tare o înspăimânta faptul că şansele de a se întâlni, în această viață, erau infime!”

  Cu toate că Anna se gândește că e foarte puțin probabil să-l întâlnească pe Johnny în această viață, cineva, acolo sus, le aranjează pe toate perfect, astfel încât cei doi să ajungă față în față.

  Vestea că celebrul actor american de origine cehă va veni, în curând, la București ca să-și promoveze cel mai recent film al său, o ia prin surprinde pe Anna. În sfârșit, apare șansa să-și întâlnească sufletul pereche, dar nu știe cum să procedeze, ce să facă ca să-i atragă atenția. Va putea ea să-l ajute să înțeleagă iubirea lor atipică, transtemporală? Nu cumva o va considera vreo fană disperată, capabilă de orice nebunie pentru a-i atrage atenția? Nu vă rămâne decât să descoperiți singuri ce se întâmplă mai departe.

„- Deci, noi doi ne-am întâlnit cumva?
Anna intuia că urmează un moment delicat. Trebuia să îl depășească la fel de delicat.
(…)
– Tu să-mi spui! Mi-ai scris că m-am întors… De unde?
Anna lăsă câteva secunde să treacă.
– De dincolo de timp? riscă ea, apelând la un truc feminin: ridică la el ochii săi mari și, cu un aer voit nevinovat, clipi din genele-i lungi.”

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libriselefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Recenzii cărți

 

 

 

***Alina Geambaşu (Alina)***Simplă și complicată în același timp, prudentă și încăpățânată. Compar nevoia de a ști, cu desfășurarea unui mecanism și refacerea lui piuliță cu piuliță pentru a vedea cum funcționează. Când ceva mă depășește, mă simț ca David înainte de întâlnirea cu Goliath, când constată că a uitat să-și aducă praștia. Marea mea pasiune este literatura fantasy, romance și thriller. Posesoare a unei imaginații debordante, reușesc cu ușurință să mă transpun în pielea personajelor din cărți. Din postură de vrăjitoare mai am de lucru cu vrăjile.

10 COMMENTS

    • Ai dreptate, Dana! Dragostea e punctul central, liantul care le uneste pe toate.
      Conteaza foarte mult parerea ta, sustinerea… Multumesc!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.