Dezbatere despre Sorin Stoica şi „Dincolo de frontiere. Opere” la Librăria Humanitas Kretzulescu

Editura Casa de pariuri literare și Librăria Humanitas Kretzulescu vă invită luni, 21 septembrie, de la ora 19:00, la o dezbatere despre scriitorul Sorin Stoica și volumul său de scrieri complete, „Dincolo de frontiere. Opere”. La întâlnire vor fi prezenți criticii literari Andreea Răsuceanu, Bogdan-Alexandru Stănescu și Cosmin Ciotloș. Acesta din urmă va fi și moderatorul discuției.

 Sorin StoicaSorin Stoica (1978-2006) și-a încheiat studiile de licență la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A absolvit un master în Comunicare în cadrul FJSC și altul în Antropologie, la SNSPA. A fost preparator asociat la catedra de Antropologie Culturală a Facultății de Jurnalism.

A colaborat cu proză și publicistică la Vatra, Dilema Veche, Deci, Formula As, Ultimul Atu, Cultura, Suplimentul de cultură.

A publicat următoarele volume: Povestiri cu înjurături, Editura Paralela 45, 2000; Dincolo de frontiere, Editura Paralela 45, 2002; Istorie la firul ierbii. Documente sociale orale, coordonată cu Zoltan Rostas, Editura Tritonic, 2003; Povestiri mici și mijlocii, co-autor împreună cu Cosmin Manolache, Călin Torsan și Ciprian Voicilă, Editura Curtea Veche, 2004; O limbă comună, Editura Polirom, 2005; Televizorul în micul infern, volum de etnografie mass-media, coordonat cu Zoltan Rostas, Editura Tritonic, 2005; Cartea cu euri, volum colectiv de proză scurtă scris împreună cu Călin Torsan, Cosmin Manolache, Roxana Morosanu, Ciprian Voicilă, Editura Curtea Veche, 2005; Jurnal, Editura Polirom, 2006.

A fost membru al Asociației Scriitorilor Profesioniști din România.  

Afis Dezbatere Sorin Stoica Humanitas Kretzulescu mare„Dincolo de frontiere. Opere”

Editura Casa de pariuri literare

autor: Sorin Stoica

tabel cronologic: Cosmin Manolache

studiu introductiv: Cosmin Ciotloș

postfață: Marius Chivu

ilustrații: Laurențiu Midvichi

seria: opere

colecția: reeditări

2015

1178 p.

ediție publicată și în format digital

Dincolo de frontiere copertaTrebuie spus că, deși dispărut mult prea devreme, înainte de a împlini treizeci de ani, Sorin Stoica a scris și a publicat relativ mult. (Fără a fi, cumva, prin asta, industrios). Spre surpriza tuturor, inclusiv a editorilor, volumul acesta, conținând numai literatura (adică nu și cercetările academice adiacente, din sfera antropologiei culturale) se apropie, cantitativ, de o mie de pagini. Povestiri, romane, publicistică, jurnal, corespondență (electronică), note disparate (extrase din cele câteva agende). Singura excepție o reprezintă, aici, prezența disertației de masterat, realizată sub îndrumarea profesorilor Șerban Anghelescu și Vintilă Mihăilescu. Excepție doar parțială, căci tema e mult prea pasionantă pentru ca lucrarea să fie tratată ca o simplă formalitate universitară. Spun doar că se numește Mitul poetului bețiv, că e foarte bine informată și sub raport teoretic, și în ceea ce privește exemplele, și că ultimul capitol vizează nici mai mult, nici mai puțin decât „conflictul optzecisto-fracturist dintr-o perspectivă ritual simbolică“.

(…) Nu e nimic omagial în ideea publicării acestei ediții. Doar o strict (dar strict) necesară restituire. (Cosmin Ciotloș)

 Citiți câteva fragmente din volum aici.

Vă așteptăm, cu drag, luni, 21 septembrie, de la ora 19:00, la Librăria Humanitas Kretzulescu (Calea Victoriei, nr. 45), la o discuție amplă despre volumul de opere complete „Dincolo de frontiere”, de Sorin Stoica.

Evenimentul de Facebook este de găsit aici.

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.