Donează sânge! Salvează o viaţă!

Nu cred că există cineva care să nu ştie deja despre tragedia ce a avut loc vineri seara în clubul Colectiv. Nu există cuvinte pentru a descrie cele întâmplate, dar, deşi nu se mai poate face nimic pentru vieţile pierdute, încă putem ajută zecile de supravieţuitori din spitalele din întreg Bucureştiul. Probabil majoritatea au fost informaţi în legătură cu nevoia de sânge şi, probabil, o mare parte dintre voi deja aţi fost la centrele de transfuzie. E timpul să facem ceva, pentru că aceşti tineri nu au nevoie de ajutor doar astăzi şi mâine, vor avea nevoie de ajutor o lungă perioadă de acum încolo. Acum deja sunt foarte mulţi oameni dornici să doneze, dar nu trebuie să uităm că cei spitalizaţi vor avea nevoie de sânge şi săptămâna viitoare şi peste două săptămâni. Orice mic ajutor, de orice fel poate ajuta la salvarea unei vieţi. E timpul ca oamenii să se unească în faţă acestei tragedii, să dea o şansă tinerilor care se lupta acum pentru vieţile lor.

Centrele de donare sunt :

• Centrul de Transfuzie al Municipiului Bucureşti:  Str. Constantin Caracas nr. 2, Bucureşti, Sector 1 – aici sunt cei mai mulţi donatori, vă rugăm să mergeţi şi către spitale:
• Spitalul Floreasca
• Spitalul Fundeni – programul zilele următoare va fi între 8:30 şi 13:30. Nu acceptă persoane sub 55 Kg.
• Spitalul Municipal (Universitar) – programul este între 8:00 şi 12:30

Uber şi Black Cab oferă transportul gratuit donatorilor. În cazul Uber se va folosi codul HELPCOLECTIV în aplicaţie( transportul este valabil pentru cursele care pleacă de la CTMJB), iar în cazul Black Cab pentru orice cursă către şi de la centrele de transfuzie din Bucureşti, trimite email pe info@blackcab.ro cu detaliile necesare rezervarii (nume, număr de telefon, ora şi adresa de preluare, respectiv de destinaţie) şi cursa va fi gratuită.

Pentru cei dornici să doneze bani, Fundaţiei Estuar coordonează eforturile în acest sens:
„Cei care doresc şi pot să ajute şi financiar, pot acum să facă acest lucru prin intermediul contului deschis de către Fundaţia Estuar – RO45RNCB0064004896460001 deschis la Banca Comercială Română Sector 5.
Persoanele care donează sunt rugate să precizeze şi către ce familie/persoană (victime care mai sunt sau nu în viaţă) doresc să meargă donaţia lor. Astfel, vom putea redirecţiona banii direct către ei. Banii persoanelor care nu precizează familia pentru care fac donaţia vor fi direcţionaţi către restul familiilor îndoliate care au nevoie urgenţă de sprijin financiar.”   https://web.facebook.com/Fundaţia-Estuar-332024717001234/

Aici puteţi vedea toate cerinţele necesare pentru a putea dona sânge

De asemenea aici există un document updatat continuu cu nevoile spitalelor, fundaţiile către care se pot dona bani, condiţiile de donare.

De luni se vor pune urne de donare în Facultatea de Medicină “Carol Davila” (facultatea este la Eroilor, imediat lângă Spitalul Universitar), nu ştiu dacă vor există urne de donare şi în alte instituţii/facultăţi, dar oricine este binevenit să doneze aici. Sumele strânse vor fi folosite pentru cumpărarea medicamentelor şi a altor resurse necesare. Spitalele deja încep să epuizeze stocurile. Se discuta şi despre o viitoare colaborare cu Crucea Roşie.

Haideţi să nu rămânem indiferenţi faţă de această tragedie şi să încercăm să ajutăm atât cât putem. Orice iniţiativa, oricât de mică, poate face diferenţa.

Va puteţi pune la curent cu noutăţile prin intermediul site-ului http://colectiv.info/

Review overview
5

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.