E uşor să te iubesc de Tammara Webber

E ușor să te iubesc de Tammara Webber – recenzie

E uşor să te iubesc

 Tammara Webber

Titlul în engleză: Easy

Număr pagini: 352

Editura Epica

Traducere: Cristina Jinga

Anul 2013

Seria Contours of the Heart: E ușor să te iubesc (Easy – 2012), E ușor să mă rănești (Breakable – 2014), Sweet – 2015

   E uşor să te iubesc de Tammara Webber roman de dragoste

  O temă des întâlnită în literatură, adolescența și problemele ei, celebrele împăcări și despărțiri, distracții până dimineața cu băutură, specifice tinerilor. Pe parcursul lecturii mi-am dat seama că este mult mai mult decât speram.

Autoarea a atras atenția asupra unei probleme frecvente „violul” și implicațiile acesteia.  Păstrarea tăcerii nu e o soluție, multe femei pot fi salvate dacă victima are curaj să discute cu cineva și să se ia măsuri. Aici sunt afișate cele două fețe ale unei decizii și consecințele privite din punctul de vedere al victimei. Ar trebui să existe și în instituțiile noastre cursuri gratuite de autoapărare pentru tineri, în mod special în școli. De multe ori aceste tehnici pot salva viața dacă sunt folosite corect.

Am fost impresionată de povestea lui Jaqueline și Lucas, doi tineri care sunt suflete pereche. La început pare doar atracție, dar ei au ceva care îi face speciali, sunt meniți să fie împreună.

Lucas este un băiat retras, rebel și plin de tatuaje, dar aparențele sunt atât de înșelătoare încât nici nu m-am gândit cât de profunde îi sunt suferințele și cât de dureroase îi sunt amintirile din spatele acelor mesaje de pe corpul său.

Jaqueline este tânără dulce, timidă ce nu dorește să iasă în evidență, dar ceea ce i se întâmplă o face reticentă. Apariția lui Lucas o salvează de la multă suferință, dar chiar și asa ea are o teamă. Preferă să ascundă adevărul pentru a nu ajunge de râsul prietenilor, dar decizia ei îl va face pe Buck să persevereze, să se laude la cei din jur că îi place să fie abordată. Poate fi considerată norocoasă pentru că a avut sprijin moral pe Lucas arătându-i astfel că nu toți bărbații sunt la fel.

Erin este prietena care a crezut-o necondiționat atunci când a aflat și s-a luptat pentru a o ajuta să depășească această traumă.

Jaqueline Wallace este atacată în parcare de Buck, un coleg  de frăție cu Kennedy, fostul ei iubit. A profitat de faptul că ieșise neînsoțită de la petrecere noaptea târziu și vrea să o violeze. Își dă seama de intențiile lui, îl roagă să se oprească, dar este indiferent. Pe neașteptate apare un străin care o salvează. La început este reticentă când îl vede cu părul puțin mai lung, piercing în buza de jos și ochii limpezi, dar își dă seama că vrea doar să o ajute conducând-o până la cămin. Rămasă singură relizează că nu știe absolut nimic despre salvatorul ei, nici măcar nu-l cunoaște.

Evenimentele se țin lanț și Jaqueline îl vede pe salvatorul la cursul de economie al dr. Heller, inclusiv la cafenea. Își dorise să fie alături de Kennedy și optase pentru această materie, dar despărțirea în urmă cu două săptămâni de acesta o întristează și îi creează probleme.A lipsit de la ore și trebuie să recupereze materia împreună cu preparatorul Landon Maxfield.

Întâlnirile frecvente și discrete cu salvatorul ei îi dau anumite indicii, află că se numește Lucas și crede că e doar un tânăr ce pierde timpul la ore desenând, fără să dea importanță celor din jur.

Erin, colega de cameră a lui Jaqueline consideră că are nevoie de o schimbare pentru a-l uita pe Kennedy și declanșează operațiunea Faza Băiat Rău pentru a-l cuceri pe Lucas. Prietenele ei nu știu ce i-a întâmplat cu Buck și nici cât de bun fusese Lucas cu ea. Acest proiect OFBR îi apropie, firea protectoare a lui, dorința de a-i fi alături la nevoie o fac pe Jaqueline să se întrebe dacă trebuie să îndrăznească mai mult.

Jaqueline este nehotărâtă, e atrasă de Lucas, dar apropierea din ultimul timp de Landon, preparatorului de la economie îi dau bătăi de cap. Pe Lucas l-a văzut, îl place, dar în același timp e atrasă și de Landon.

Chiar dacă au purtat conversații doar prin e-mail, printre sfaturile legate de învățarea materiei se legase o prietenie, îi placea că era nostim și uneori autoritar când trebuia să studieze. Din cauza locului de muncă ce-l avea, Jaqueline nu apucase să îl cunoască pe misteriosul preparator.

Deciziile sunt greu de luat, iar Jaqueline își va da seama că aparențele înseală.

   Cine este Landon? Cum va reacționa Jaqueline când va afla? Ce se ascunde în spatele lui Lucas? Ce i s-a întâmplat de are această fire protectoare? Jaqueline va reuși să scape de Buck? Cum va reacționa când nu va fi nimeni în preajmă să o salveze? Va avea curaj Jaqueline să spună și altei persoane ce i s-a întâmplat în acea seară?

„Dragostea nu e lipsa logicii
ci logica examinată și recalculată
încălzită și pliată să se potrivească
pe contururile dinlăuntrul inimii.”

   Detalii suplimentare despre continuarea acestei povești de dragoste vor fi în Breakable și puteți găsi pe site-ul oficial al autoarei: www.tammarawebber.blogspot.ro

Recenzii cărţi

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libriselefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

18 COMMENTS

   • 10 puncte, mi-a placut mult de tot finetea si punctele cheie a acestei povesti , stiu dragoste de studenti dar este o poveste atat de gingasa, maturitatea si gingasia lui London/Lucas, sensibilitatea si seriozitatea Jaquelinei. Tema abordata de a-ti invinge jena si teama de a recunoaste ca ai fost la un pas de a fii violata, unitatea fetelor.
    Tammara Webber este o scriitoare tanara dar foarte talentata .
    Mi-a placut foarte mult 🙂

    • Da, a stiut sa puncteze. M-am simtit de parca as fi fost eu in pielea lui Jaqueline, iar Luca cand a recunoscut ca o urmarea demult a fost asa ca o cireasa de pe tort. Sa tot fie sa barbati ca Lucas. Ne-am simti adorate si protejate tot timpul.

 1. Am citit si eu cartea,toate au fost in regula,dar aceasta carte mi-sa parut un jurnal de scoala,dar aceasta este doar parerea mea.Pentru recenzia frumoasa 10puncte pentru carte 8puncte.

  • Nicol pentru mine a fost cu impact, iar cand am notat-o am vrut sa sparg gheata si sa acord maxim pentru ca m-a emotionat foarte mult. Nu ma asteptam la asa suferinta din partea unui om

 2. O carte care mi-a placut. Stiti vorba aceea: ,,Aparentele inseala”, cred ca se aplica la aceasta carte, mai ales pt. Lucas. Cand vezi un tip care arata ca el, cu tatuaje si cercei in buze este de multe ori catalogat ca un mic ticalos. Nimeni nu stie ce se poate ascunde in sufletul unui om, si care ii sunt adevaratele valori. Nu voi comenta prea multe, deoarece a facut-o Mili, suficient. Dar recomand aceasta carte, care este plina de emotie si suferinta. 9,5 puncte.

 3. In sfârșit săptămâna trecută mi-am făcut timp– Pt ca n-am avut net — si am citit aceasta carte. Eu ii dau 9,8 ca punctaj. Super emotionanta , mi-a plăcut. Doar finalul a fost cam ciudat. Parca erau idei principale scoase dintr-o lectura cum făceam cand eram in gimnaziu. In rest cartea mi-a plăcut. Personaje super conturate!

 4. Wow! 10 din 10 puncte. Înseamnă ca merita sa fie citita cartea! Am trecut cu vederea de multe ori pe langa cartea aceasta. Eram cumva la mijocul ratiunii, adica imi doream nespus de mult cartea asta, dar nimic nu-mi dadea de inteles ca intre copertile sale se ascunde cu adevarat o poveste de dragoste superba. Imi place mult felul in care cei doi ajung sa se cunoasca. El salvatorul ei. Ce poate fi mai minunat decat asta? Sunt curioasa in privinta intregii povesti. Sunt profund curioasa! 🙂

  • Raluca unele povesti sunt speciale, sensibile, unice. Da, pentru mine este de zece, datorita continutului, dar si a unor detalii care sunt dezvaluite in carte. Daca vei avea curaj, va merita sa o citesti, dar tine cont ca exista si volumul 2.

 5. Nu am citit cartea. Desi am tot auzit de ea am amanat-o mereu. Este trecuta totusi pe lista.

 6. Am mai auzit de aceasta scriitoare! Are niste carti superbe! Daca tot i-ai dat nota 10, Mili, inseamna ca merita citita! Felicitari pentru recenzie! 😀

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.