Fandom: Fantezie periculoasa de Anna Day-Editura Rao

Fandom: Fantezie periculoasă de Anna Day-Editura Rao-prezentare

Fandom-Fantezie periculoasă
Autor: Anna Day
Editura Rao
Număr pagini: 416
An apariţie 2018

   Până unde ai merge pentru a face parte din povestea preferată? Violet şi prietenii ei iubesc romanul Dansul pe eşafod, însă ajung să… îl trăiască pe propria piele, iar singura soluţie pentru a reveni acasă
este ca Violet să se sacrifice, jucând rolul care va permite poveştii să reintre pe făgaşul său normal. Oare merită să mori pentru o fantezie?

,,Prolog
   Peste exact o săptămână, voi atârna în ştreang.
Voi fi spânzurată pentru prietenii mei, familia mea și, mai presus de orice, pentru dragoste. Un gând care
oferă surprinzător de puţină alinare când mă gândesc la sfoara care se va strânge în jurul gâtului meu, la
picioarele care‑mi vor atârna căutând pământul solid, la mâinile mele zbătându‑se… dansând suspendate în aer.
Azi‑dimineaţă nu știam nimic. Azi‑dimineaţă eram la Comic Con, inhalând mirosul de hotdog, de
transpiraţie și de parfum, privind cu nesaţ costumele viu colorate, bliţurile aparatelor de fotografiat,
tobele și viorile. Iar ieri eram la școală, stresându‑mă cu niște tâmpenii de prezentări la engleză și dorindu‑mi să mă aflu în altă parte. Ai grijă ce‑ţi dorești, pentru că uneori realitatea chiar e nasoală.”

,,– Odată ca niciodată, trăia o specie cunoscută sub numele de oameni. Aceştia erau foarte inteligenţi și ambiţioși, dar erau și lacomi; sufereau de o lăcomie care ajungea până la obsesia continuă pentru perfecţiune – corpul perfect, mintea perfectă și viaţa perfectă. La sfârșitul secolului XX, obsesia aceasta a generat primul val de oameni îmbunătăţiţi genetic.
Mă opresc, ca să punctez dramatismul, și privesc spre clasă. Speram să îi găsesc captivaţi, privindu‑mă cu ochii măriţi de curiozitate; în schimb, ei par pe jumătate adormiţi.
– OIM. Oameni îmbunătăţiţi genetic. Înalţi, puternici, arătoși, având coeficientul de inteligenţă peste 130.
N‑a durat mult până când OIM‑ii s‑au mutat în zone frumoase de la ţară, numite Pășuni, zone în care nu existau boli și nici infracţionalitate.
Îmi mut greutatea de pe un picior pe altul, îmi dau părul de pe ochi și alung gândul ăla exasperant, dintr‑o parte întunecată și nefolosită a creierului meu, care îmi spune că mă fac de râs.
– Dar cum rămâne cu oamenii neîmbunătăţiţi genetic? Oamenii normali, ca mine și ca voi? Ei au ajuns să fie cunoscuţi sub denumirea de Imperfecţi. Imperfecţii, blocaţi în vechile orașe – Londra, Manchester, Paris, Moscova –, unde duceau o viaţă plină de boli și de infracţionalitate, închişi în spatele unor ziduri kilometrice, şerpuitoare, şi obligaţi să se supună, prin bombardamente neîncetate. Doar cei mai puternici și mai capabili Imperfecţi puteau pătrunde pe Pășuni, unde îi slujeau pe OIM‑i.”

Sursa Editura Rao

Verifică disponibilitatea cărţii ,,Fandom: Fantezie periculoasa” de Anna Day, în librăriile online: elefant, libris cartepedia, librărie.net şi cărtureştiDiverta

Recenzii cărţi Editura Rao

Fandom: Fantezie periculoasa de Anna Day-Editura Rao

5 COMMENTS

  1. imi aduce putin aminte de trilogia lui Blake Crouch, cu specia umana care se degradeaza. pare interesanta.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.