Fecioara din Siena de Marina FioratoFecioara din Siena

Titlul original: The Daughter of Siena
Cotaţie Goodreads: 3.7

DETALII CARTE

O poveste istorică romanţată!

Mistere și idile fierbinți în Italia secolului al VIII-lea.

Anul 1723. O faimoasă şi periculoasă cursă de cai din Siena-Palio. Oraşul este obsedat de această cursă. Un an de planificare, zece călăreţi, trei circuite – toate într-un singur moment. Dar, în acest an- 1723, pentru două femei această cursă poate să le schimbe viaţa.
Pentru Pia Tolomei, cea mai frumoasă femeie din Siena, Palio este ultima speranţă de a scapa de o căsătorie violentă. Fiica liderului Contrada, a fost logodită cu violentul şi crudul Vincenzo Caprimulgo. Siena era împărţită în câteva puteri, puterea guvernamentală şi aceşti lideri Contrada. Căsătoria ei era bazată pe aliantă şi intrigi politice. Atunci când Vincenzo moare într-un accident de călărie, Pia răsuflă uşurată pe moment, crezând că a scăpat. Dar tatăl ei a promis-o deja fratelui fostului ei logodnic, un bărbat şi mai violent şi mai sadic decât fratele lui. Totul nu este decât o alianţă care face parte dintr-un sistem de răsturnare a puterii. Pia este un pion în acest joc. Dar venirea unui călăreţ frumos şi misterios cu un trecut secret, va face inima frumoasei Pia să bată cu putere. Riccardo Bruni, este bărbatul de care se îndrăgosteşte. Vor reuşi ei să distrugă comploturile? Va fi sacrificată Pia?

Pentru Violante de Medici, această perioadă marchează începutul a ceea ce duşmanii ei intenţionează să fie o lună trecută ca guvernare a oraşului. Izolată în palatul ei, înconjurată de conspiratori, ea trebuie să îşi găsească curajul de a descoperi un complot care ameninţă însăşi existenţa ei. Trâmbiţele sună! Şi în piazza un călăreţ necunoscut, îmbrăcat în culorile Tower Contrada îşi face apariţia. Ceea ce face în timpul cursei nu se va schimba numai viaţa Piei şi Violantei, dar schimbă cursul dinastiei Medici în sine …
Plină de detalii istorice, Fecioara din Siena este o poveste de trădare, curaj şi puterea iubirii.

Cartea Fecioara din Siena, apare în colecţia „Iubiri de poveste”Libertatea, în data de 11.07.2015.

Autor: Iasmy

5 COMMENTS

  1. MIE UNA IMI ESTE EXTREM DE CUNOSCUT SUBIECTUL CARTI!TREBUIE SA CAUT CARTEA CARE ARE ACELASI SUBIECT.STIU CA SUNT 2POVESTI IN CARTE,UNA DIN PREZENT,UNA DIN TRECUT.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.