Fantoma de pe lac de Monica Ramirez

Fantoma de pe lac, de Monica Ramirez

Fantoma de pe lac

Monica Ramirez

Editura Tritonic

Nr. pagini: 290

Anul apariţiei: 2013

   Fantoma de pe lac de Monica Ramirez roman politist.

Ashley White, scriitoare de romane de dragoste, istorice ori contemporane, de spionaj, ori cu iz fantasy, se instalează în noua ei cabană din orașelul Spearmint Lake, statul Michigan, cu intenția de-a termina la timp romanul la care lucrează. Dar noptile îi sunt tulburate de un misterios sunet al apei, ce provine dintr-o sursă invizibilă, iar cimitirul din apropiere este bântuit de fantoma lui Frank Stanton, un polițist local ucis în urma cu douăzeci și cinci de ani.

O crimă rămasă încă neelucidată. Misterele se înmulțesc cu rapiditate, la fel și secretele întunecate și prietenii noi care spun adevărul doar pe jumătate. Urmărită de o fantomă care cere tot mai insistent să i se facă dreptate și un criminal a cărui mască începe să alunece, Ashley are toate motivele să se teamă ca nu va reuși sa supraviețuiască până la sfârșitul verii.

Monica Ramirez creează ambianța perfectă pentru a captiva atenția fără să te simți sufocat de detalii. Acțiunea este bine structurată astfel încât paginile trec cu ușurință, iar personajele se contopesc cu aerul fierbinte din luna august.
Fantoma de pe lac este o carte polițistă, dar presărată cu o doză de romantism. Misterul este la tot pasul și elementele lipsă se întregesc puțin câte puțin.

Mi se par adorabile poveștile care transmit acea stare de autenticitate si fără să vrei te transformi în martor teleportându-te direct în centrul acțiunii, să simți suspansul, adrenalina sau teama.
Ashley White este un fel de Sherlock Holmes, dar cu aer feminin. Alege să se refugieze în Spearmint Lake împreună cu cățelușa ei, Neda pentru a termina un roman. Termenul limită și inima frântă din cauza unei despărțiri îi dau bătăi de cap, dar este o femeie puternică ce știe să trăiască fiecare clipă și își păstrează sângele rece în orice moment.
De la bun început se simte atmosfera încărcată, suspansul, totul pare să vină în întâmpinarea evenimentelor, iar starea de așteptare ne pune pe jar. Chiar dacă are probleme pe drum cu doi tineri dornici să facă slalom pe șosele, Ashley are puterea de a se gândi la orice aspect preferând să-i ignore și să nu riște inutil.

imagine (4)Cabana situată pe malul unui lac, plimbările zilnice, tabieturile și tensiunea din aer o determină pe Ashley să socializeze, dar indiciile sunt la tot pasul și o cheamă. Află de la localnici că fantoma lui Frank Stanton își caută liniștea. Moartea violentă a polițistului local în urmă cu un sfert de secol încă planează ca o pată neagră asupra orașului. Deși era adorat de toată lumea a avut neșansa de a muri împușcat chiar în pădurea de lângă lac. Ashley este pasionată de fantome, scrie despre ele, dar de data aceasta totul vine ca un magnet în jurul ei și o îndeamnă să caute adevărul. Numai că indiciile sau întrebările nedorite pot stârni valuri și oamenii preferă să-i ofere răspunsuri parțiale.
Neliniștea ajunge să fie ca a doua ei piele, propria casă este plină de mister, apa se aude curgând din senin deși totul este oprit, coșmarurile și starea ei sufletească o determină să evadeze și să se bucure de aer curat sau de florile de pe câmpii.

imagine 1Chiar dacă este o femeie curajoasă și nu se lasă mai prejos, apreciază când poliția locală este mereu la datorie. Așa ajunge să-l cunoască pe Michael Kenneth, un bărbat provocator ce se face remarcat din prima clipă.
Am deschis geamul, observând că natura fusese extrem de darnică cu polițistul care acum își scosese ochelarii de soare și mă privea de parcă ar fi încercat să citească prin mine. Mușchii bine definiți se conturau prin cămașa udă, părul castaniu și decolorat de soare era presărat pe ici pe colo cu câteva fire gri, scoțând parcă și mai mult în evidență ochii de un verde curat și pielea bronzată. Putea fi un bărbat extrem de atrăgător dacă ar fi renunțat la expresia aceea exagerat de serioasă, degajând un aer de om al legii perfect, poate chiar pe jumătate robotizat, eficient și fără discuții inutile, gata oricând de luptă. În momentul acela însă, se uda până la piele, într-un mod cu totul și cu totul ineficient.
Investigațiile sale și situațiile neplăcute o vor aduce de multe ori alături de acest bărbat misterios ce îi pune sângele în mișcare și o atrage precum un magnet. Ashley face pe detectivul, salvează de la moarte o femeie, își face prieteni, dușmani, dar continuă să fie de neoprit, simte că are o datorie față de cineva nevăzut și trebuie să descopere criminalul misterios.

Am apreciat cartea și m-am delectat cu investigațiile lui Ashley, m-au ținut cu sufletul la gură și chiar dacă aveam alte cărți de lecturat tot evadam puțin prin Spearmint Lake pentru o plimbare relaxantă cu Neda sau să mă bucur de un prânz delicios împreună cu Michael. 🙂 Spiritul meu inovator în căutare continuă de povești siropoase a așteptat cu nerăbdare sfârșitul fericit pentru a vedea ce se întâmplă cu cei doi.
Mi-a placut că Ashley este un personaj complex, menit să joace la dublu: rol principal și narator,  așa că fără să vreau am trăit cu ea totul.

Chiar dacă este o carte complexă, am simțit că îi lipsește ceva, probabil m-ar fi încântat ca Michael să fie mai mult prezent. Ar fi avut  un  farmec aparte dacă relația celor doi s-ar fi materializat și eu, aș fi fost martoră la dragostea lor, nu doar la perioada de tatonare. Dar, ce vreti, asta-i nebunia mea, asa mi-as fi dorit eu 🙂

Recenzii cărţi

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: , cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

 
Review overview
5
Drăgan Milica (Mili) - Membru Fondator / PR / Editor coordonator - Admin. grup Facebook - Literatura pe tocuri

3 COMMENTS

  1. MULTUMESC MILI,FOARTE BUNA RECENZIA,MA ATRAS!ACUM SA VAD DE UNDE FAC ROST DE CARTE!!! locco_smiley_28

  2. Am citit cartea anul trecut si recunosc ca eram cam sceptica,dar… A fost o reala placere sa descopar o poveste fantasy – paranormal destul de reusita. O recomand tutror iubitorilor de paranormal.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.