O altfel de poveste în oglindă

O altfel de poveste în oglindă

   Aşa cum v-am obişnuit, o altă poveste adevărată, de data asta petrecută într-un oraş mare, cu mulţi ani în urmă, ani în care o orientare sexuală diferită era un lucru considerat ruşinos şi condamnabil, care aflat de organele de atunci avea repercursiuni dure, aşa că era ascuns din toate puterile. Şi totuşi …

   Homosexualii existau şi atunci, doar că se ascundeau, unii se cunoşteau între ei, se mai întâlneau sub diferite pretexte, unii, cum erau şi protagoniştii noştri, erau membrii unui club de biliard (după cum spuneau ei). Era motivul lor de a dispărea câteva ore de acasă, de-a se întâlni fără a fi prea vizibili, mulţi dintre ei având funcţii de răspundere şi majoritatea fiind căsătoriţi.

  Dan şi Victor erau prieteni buni încă din şcoală (nu erau parteneri-fiecare având alt prieten), făceau afaceri împreună şi se mai întâlneau cu familiile.
Dan avea multe certuri cu soţia lui Nela, care avea o fire cam dificilă, pe când Victor cu Diana aveau o căsnicie frumoasă şi liniştită şi fiecare familie avea câte un copil- o fetiţă.
Dar poveştile lor de viaţă erau total diferite….

   Dan presat de părinţi şi de rigorile societăţii şi familiei s-a căsătorit cu Nela, care umbla după el şi după banii lui. La început lucrurile au mers relativ bine, Dan lucra mult, Nela umbla cu prietenele pe la sport, spa, coctailuri şi-i cheltuia banii. Familiile lor întrebau mereu de ce nu fac un copil, dar Nela nu voia să-şi strice silueta, iar Dan evita la limită viaţa sexuală cu nevasta, găsind tot felul de pretexte (evitând adevărul). S-au hotărât şi au înfiat fetiţa unei rude, părinţii muriseră într-un accident. Lucrurile mergeau destul de bine, Dan îşi iubea mult copilul, a aflat că Nela avea un amant, dar pentru că ea era discretă s-a făcut că nu ştie. Din păcate Nela l-a surprins într-o ipostază mai tandră cu un prieten şi şi-a dat seama ce se întâmplă. De acolo viaţa lui a devenit un coşmar, Nela se purta firesc, dar cum îndrăznea Dan să-i refuze o dorinţa îl ameninţă că-l reclamă la partid, că dezvăluie lumii realitatea. Copilul a fost cel care l-a menţinut pe Dan. Au trecut aşa ani buni, copilul a crescut, a plecat la facultate şi spre norocul lui Dan ultimul amant al Nelei a vrut-o de nevasta (e drept că avea dublul vârstei ei), aşa că au divorţat liniştiţi, civilizaţi, ea s-a căsătorit curând şi a plecat departe cu noul soţ. Dan a rămas cu copila (pe care oricum Nela nu o prea luase în seamă) care a terminat facultatea şi şi-a întemeiat familia ei, dar era şi acum bântuit de ameninţările şi răutăţile Nelei. A rămas singur bucurându-se de prietenii lui, de fiica lui şi familia ei.

   Pe de altă parte viaţa lui Victor a decurs cu totul altfel. Victor şi Diana erau prieteni buni încă din copilărie, familiile lor prietene, ei tot timpul împreună, sigur că toată lumea îi vedea căsătoriţi. Tinerii erau ca fraţii, îşi povesteau toate isprăvile, aventurile, prostiile făcute (sigur Victor evita să-i explice realitatea). Victor îi ţinea spatele când cunoştea vreun tip şi avea întâlnire.
Au plecat la facultate, dar erau aceeaşi prieteni buni, nedespărţiţi, care se iubeau şi se respectau reciproc, şi aveau o încredere nemărginită unul în altul, Victor povestindu-i până la urmă şi secretul său. Dar Diana îl acceptase aşa cum era. În anul doi de facultate Diana a avut o relaţie cu un asistent de la facultate şi a rămas gravidă. Crezând că şi el o iubeşte i-a spus, dar tipul nu avea de gând să se lege la cap şi i-a cerut să avorteze, oferindu-se s-o ajute financiar, dar încheind în acelaşi timp relaţia. Diana a suferit enorm, dar ajutorul lui Victor a fost nepreţuit. Sarcina avansa şi ea nu ştia ce să facă, un avort era un risc uriaş în acele vremuri. Victor a venit cu ideea salvatoare, i-a propus să se căsătorească, să considere copilul ca al lui, dacă ea poate accepta că el este diferit. I-a mai spus că dacă mai târziu Diana va întâlni pe cineva care să merite şi va dori vor putea divorţa.
Diana s-a gândit bine, şi-a dat seama că părinţii lor vor fi de acord, aşa îi liniştea şi pe ai lui Victor, era soluţia perfectă. Şi s-au căsătorit….

   Normal părinţii au fost fericiţi, iar naşterea nepoate i(care culmea semăna cu Victor destul de bine) a cimentat şi mai mult legătura lor. Lucrau amândoi,a veau o viaţă de familie aproape normală şi trăiau frumos. Dacă de-a lungul timpului Diana a avut sau nu pe cineva Victor n-a aflat niciodată (reciproca fiind valabilă), dar amândoi au preferat liniştea, înţelegerea, respectul reciproc, încrederea pe care o aveau unul în altul şi dragostea pentru copilul lor, decât riscul unei alte relaţii.

Două vieţi diferite, două destine diferite…

Întâmplări adevărate

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

8 COMMENTS

  1. WoW! Frumoasa dar trista povestea. Spun frumoasa (desi as putea fi contrazisa) pentru ca eu vad si latura buna si anume dragostea care poate fi intre doua persoane, chiar si de sexe diferite, sinceritate, toleranta, prietenie adevarata. Da, homosexualitatea exista si atunci. Mai grav , chiar si printre cei care o atacaui foarte dur 🙁

  2. O poveste de viata realista,dar,nu avem ce face,fiecare cu orientarea sa.Eu nu cred ca iti alegi cum sa te nasti,asa este sa fie!

  3. Arci… ce poveste de viață! Nu degeaba se spune că fiecare familie are povestea ei! Cunosc și eu un caz asemănător, cu o fată care a rămas însărcinată și a fost părăsită de tatăl copilului, apoi s-a căsătorit cu prietenul ei cel mai bun (homosexual) ca să evite scandalurile părinților. Dar povestea e mai recentă.

  4. Desi nu prea sunt o sustinatoare a orientarilor sexuale diferite, povestea mi s-a parut frumoasa. Adevarul este ca nu toti suntem la fel, iar sa ai puterea sa ii accepti pe cei de langa tine asa cum sunt, este un lucru deosebit. Oricum, povestea este una emotionanta, trista pentru Dan, dar minunata pentru Victor.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.