Nu-mi plac clişeele. Dar cred în legăturile puternice dintre oameni.

Flash Interview-Corina Ozon-13 întrebări în 5 minute

1.Care a fost cartea ta de debut?

Corina Ozon: Romanul “Zilele amanţilor”.

2.Cine a fost primul cititor al scrierilor tale?

Corina Ozon: De pe blog, unde a fost urcat primul text din carte, e imposibil de aflat. Dar manuscrisul a fost citit prima oară de editorul Herg Benet, Alexandru Voicescu.

3.Care dintre romanele tale este “cartea ta de suflet”?

Corina Ozon: Toate cărţile scrise de mine sunt bucăţi din sufletul meu.

4.Cu care dintre  personajele tale te identifici?

Corina Ozon: Sunt creatorul personajelor, nu autobiograf. Aşadar, cu toate şi cu niciunul.

5.Care roman al tău ai vrea să fie ecranizat?

Corina Ozon: “Tentaţii”, care apare în această toamnă. Dar şi oricare din povestirile din volumul “Până când mă voi vindeca de tine”.Pana cand ma voi vindeca de tine

6.Ce actor ai vedea în rolul principal?

Corina Ozon: Este treaba regizorului. Dar ştii că vorbim de o chestie greu spre imposibil de realizat, da?  Intru în jocul tau doar.

7.Cât timp îţi ia scrierea unei cărţi?

Corina Ozon: Depinde de timp. La mine scrisul e o chestiune de energie în lupta cu timpul. S-a întâmplat să încep o carte şi să o continui după doi ani, dar între timp am scris cărţi şi în jumătate de an sau în trei luni. Nu există o regulă referitor la perioada optimă de scriere. Totul ţine de inspiraţie şi disciplină.

8.Cum treci de momentele de “blocaj ale scriitorului”?

Corina Ozon: Nu am avut momente de blocaj, doar de oboseală. Pur şi simplu nu am scris. Dacă nu am în minte ideea şi construcţia, nici nu mă apuc de scris.

9.Ce autor preferat ai?

Corina Ozon: Am mai multi autori preferaţi şi nu sunt aceiaşi, pe masură ce descopăr alţii. Acum o plac mult pe Elif Shafak. Nu a detronat-o pe Muriel Burbery, e doar din alt registru.

 

10.Cînd ai fost prima dată la un târg de carte şi la care?

Corina Ozon: Cand lucram în presă, înainte de anul 2000, la un târg găzduit de Teatrul Naţional, am fost ca să filmez.

11.Cu ce edituri colaborezi?

Corina Ozon:  Doar cu Herg Benet.

12.Ce gen de muzică preferi?Ai o piesă favorită?

Corina Ozon: Depinde de stare. Îmi place muzica rock, pop-rock, alternativ. Am multe piese favorite, dar cea care mă mişcă la fel de câte ori o ascult este “With or whitout You” a trupei irlandeze U2.

13.Ai un motto după care te ghidezi în viaţă?

Corina Ozon: Nu-mi plac clişeele. Dar cred în legăturile puternice dintre oameni.

Mulţumesc, Corina! Arci!

Mulţumim şi noi, Mili şi Iasmy! Succes!

Lansare de carte şi lectură alături de Corina Ozon: 23.09.2016 la Tucano Coffee Arad, ora 19.00
lansare-de-carteLansare de carte Corina Ozon la Oradea-24 .09.2016 la Kosher Art Wine Coffee Jazz, ora 19.00.lansare-corina
Review overview
5
***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

14 COMMENTS

  1. Felicitari pentru interviu 🙂
    Am citit doar seria Amantii si mi-a placut foarte mult. Are un stil de a scrie direct, haios. Vreau sa citesc si altceva de Corina Ozon si sper sa o fac cat de curand 🙂

    • cartea”pana cand ma voi vindeca de tine”este despre povesti adevarate,alt stil decat amantii dar la fel de buna.abia astept noua carte si intalnirea cu corina la lansare ,vineri

  2. Felicitari pentru interviu! locco_smiley_10 Mult succes la lansare si mult succes in continuare! 😉

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.