“Viaţa nu depinde de ceea ce ai putea face, ci de ceea ce faci!”.

Flash Interview- Daniel Botea-13 întrebări în 5 minute

1.Care a fost cartea ta de debut?

Daniel Botea: Eu însumi mă consider, încă, un debutant în ale scrisului, aşa că, primul volum din serieeu-impotriva-mea-coperta este cartea mea de debut. Încă nu am terminat seria, aşa că sunt încă la debut.

2.Cine a fost primul cititor al scrierilor tale?

Daniel Botea:  Primul cititor a ceea ce am scris a fost un bun prieten de-al meu, pe care încercăm să îl conving să citească şi sperăm, prin a îi scrie eu un roman, să îl pot convinge.

3.Care dintre romanele tale este “cartea ta de suflet”?

Daniel Botea: “Cartea mea de suflet” este un roman nepublicat încă. Este primul roman la care am lucrat, dar al cărui manuscris l-am şters căci văzusem un film care dezbătea cam aceeaşi idee, aşa că am renunţat. Era foarte diferit faţă de ceea ce am scris ulterior, sau este, căci, la îndemnurile unor prieteni, m-am reapucat de el.

4.Cu care dintre personajele tale te identifici?

Daniel Botea: Nu pot să spun că mă identific perfect cu un personaj, însă multe din crezurile şi atitudinile mele le-am împrumutat personajului din romanul “Eu împotriva mea”. Totuşi, nu sunt chiar atât de nesimţit sau de nepăsător ca acesta. 🙂

5.Care român al tău ai vrea să fie ecranizat?

Daniel Botea: Mi-ar plăcea să-mi văd oricare roman ecranizat, evident, însă dacă ar depinde de mine şi aş avea o singură alegere,cred că acest “roman de suflet” pe care l-am reluat acum ar prinde mai bine ecranizat decât cel deja publicat unde renunţarea la cuvinte în schimbul imaginilor mi-ar provoca mai degrabă un dezavantaj.

6.Ce actor ai vedea în rolul principal?

Daniel Botea: L-aş alege pe Andi Vasluianu care îmi place foarte mult ca actor şi ca persoană, din câte am citit despre acesta şi din rolurile pe care le-a jucat în diferite filme pe care le-am urmărit.

7.Cât timp îţi ia scrierea unei cărţi?

Daniel Botea: Asta depinde foarte mult de sarcinile pe care le primesc pe la şcoală, pe la muncă sau de cât de mult trebuie să mă documentez despre un subiect. Nu ştiu exact. Până acum, în medie, mi-a luat cam şase-şapte luni.

8.Cum treci de momentele de “blocaj ale scriitorului”?

Daniel Botea: Până acum nu am avut parte de aşa ceva, şi asta nu poate decât să mă bucure. Nu mă plâng de aşa ceva, ci de lipsa timpului pentru scris. Poate pentru că îmi iau timp doar pentru scris destul de rar iar în intervalele dintre aceste perioade îmi notez toate ideile care îmi vin, am reuşit să evit cumva aceste blocaje.Chiar dacă nu am inspiraţie de moment, dezvolt ideile pe care le-am avut anterior dar nu am dispus de timp suficient să le aşez pe hârtie.

9.Ce autor preferat ai?

Daniel Botea: Autorul meu preferat este Frédéric Dardsi am citit cu plăcere tot ceea ce este scris de acesta şi tradus în română, deşi aş fi preferat să cunosc franceza la nivelul în care să înţeleg expresiile originale ale acestuia.

10.Cu ce edituri colaborezi?

Daniel Botea: Colaborez doar cu editura Quantum, care este o editura la început, aşa ca mine, dar care are foarte mare potenţial judecând după seriozitatea şi profesionalismul celor de acolo.

11.Ce gen de muzică preferi?Ai o piesă favorită?

Daniel Botea: Nu am un gen anume, îmi aleg muzica în funcţie de versuri şi-mi place când o piesă îmi transmite şi un mesaj nu doar o dispoziţie. Melodia mea preferată, de câţiva ani până acum, este “Speak Life” de la Toby Macsi cred că va rămâne în topul meu multă vreme de acum înainte.

12.Ai un motto după care te ghidezi în viaţă?

Daniel Botea: Am un motto după care mă ghidez încă de când eram în liceu, şi anume : “Viaţa nu depinde de ceea ce ai putea face, ci de ceea ce faci!”.

Mulţumesc Arci şi întregii echipe LPT! 🙂

Mulţumesc, Daniel! Arci!

Mulţumim şi noi, Mili şi Iasmy!

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

7 COMMENTS

  1. Felicitări pentru interviu! Și eu am cartea pe listă! Sper să o citesc cât mai curând!

  2. Felicitari pentru interviu, mi-au placut mult raspunsurile autorului. In special, imi place motto-ul sau. Inca nu am citit cartea, dar probabil o voi face. Multa bafta in continuare, si multa inspiratie la scris!

  3. Felicitari pentru interviu! 🙂 Inca nu am citit „Eu impotriva mea”, dar titlul imi spune multe.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.