Illuminati - Jim Marrs

Illuminati. Societatea secretă care a deturnat întreaga lume, de Jim Marrs

Titlu: Illuminati. Societatea secretă care a deturnat întreaga lume

Titlu original: The Illuminati: The Secret Society that hijacked the World

Autor: Jim Marrs

Editura: In Extenso

Anul apariției: 2019

Număr pagini: 526

Traducător: Aretina Timoce

   Illuminati – Jim Marrs – societate secretă – cărţi istorice

   Jim Marrs a fost jurnalist și scriitor. A câștigat numeroase premii în domeniul său. A absolvit Universitatea din nordul Texasului cu o diplomă în jurnalism. A lucrat pentru diverse ziare texane și chiar a fost proprietarul câtorva dintre ele. Ulterior, a devenit jurnalist și scriitor independent. A scris bestsellerele: New York Times: Crossfire: The Plot That Killed Kennedy („Foc încrucișat – complotul care l-a ucis pe Kennedy”) și Rule by Secrecy („Guvernarea din umbră”). Cartea lui, Alien Agenda, este cea mai vândută carte de non-ficțiune despre OZN-uri la nivel mondial.

   Am pus ochii pe această carte de când s-a anunțat viitoarea ei apariție la noi în țară. Trebuie să recunosc faptul că întotdeauna m-au fascinat subiectele oculte, cum este și cel al societății secrete intitulate Illuminati. Cartea m-a impresionat chiar mai mult decât m-am așteptat, întrucât autorul dezbate numeroase subiecte interesante printre paginile acestei cărți.

   Cartea m-a impresionat prin complexitatea ei, prin multitudinea de teme abordate. În fapt, toate subiectele atinse în carte sunt legate între ele și explică formarea societății secrete Illuminati: cum, când și de ce s-a format aceasta.

   În primul rând, nu intră direct în subiectul Illuminati, ci creează, pentru început, contextul în care urmează să plaseze discuția despre acest subiect. Pentru asta, ne duce înapoi cu milenii în urmă, vorbindu-ne despre existența diverșilor zei și chiar despre posibilitatea existenței extratereștrilor. Povestește și despre religii, diferențele dintre ele și modul în care ar fi putut apărea. Aparent, la baza formării societății secrete Illuminati, dar și a altor societăți secrete, a stat civilizația antică pe care o știm drept sumerieni.

   Un alt subiect interesant pe care îl abordează este cel al pietrei filosofale. Se presupune că un fermier din Phoenix, David Hudson, ar fi găsit legendara piatră filosofală. Sunt prezentate diverse teorii referitoare la aceasta, la ce ar fi ea și cum a ajuns fermierul să o descopere. În mod interesant, în 2004, David Hudson a dispărut, după ce a promis publicului, în cadrul unei apariții publice, că va produce piatra filosofală pentru beneficiul întregii omeniri – asta deoarece demonstrase că piatra filosofală era capabilă să vindece boli grave.

Cu toții știm că alchimiștii căutau formula prin care să transforme metalele obișnuite în aur, dar puțini s-au întrebat de ce căutau tocmai aurul. S-a presupus că alchimiștii își doreau bogății. Dar un studiu aprofundat al alchimiei și al ocultismului arată că acești bărbați și femei din trecut încercau să redescopere anumite cunoștințe antice ale zeilor cerului, cunoștințe de mult pierdute în negura timpului.”

   În continuare, autorul ne vorbește despre posibilitatea existenței unui război nuclear preistoric. De aici, se face legătura cu Irakul și, mai ales, cu invazia Irakului de către americani. Fiecare dintre teoriile prezentate sunt comparate cu diverse pasaje din Biblie sau cu istoria privind antichitatea și civilizațiile care au existat.

   Mergând mai departe, autorul începe, treptat, să ne introducă în istoria societății secrete Illuminati. Iar pentru a face asta, ne vorbește despre toate societățile secrete care au precedat Illuminati: Gnosticii, Cabala, Școlile Misterelor, Esenienii, Roshaniya, Cavalerii Templieri, Cavalerii Teutoni, Ordinul Iezuiților, Gruparea Assassinilor, Rozacrucienii; și, mai recente: Vechiul Ordin al Hibernienilor, Cavalerii lui Columb, Opus Dei (Prelatura Sfintei Cruci și Opus Dei), Ferma Națională, Vechiul Ordin al Druizilor, Ordinul Mistic al Profeților Tainici din Tărâmul Magic, Ordinul Hermetic al Zorilor de Aur, Cavalerii lui Pythias, Ordinul Loial al lui Moose, Ku Klux Klan, Cavalerii Vulturului de Aur, Societatea Thule, Ordinul Templului de Răsărit, Ordinul Internațional al Sfântului Hubert și Clubul Bilderberg. După o scurtă prezentare a fiecărei societăți dintre cele enumerate, autorul ajunge și la Francmasonerie și, ulterior, la Illuminati.

Este oare posibil ca toate aceste tehnologii fabuloase dezvoltate în Germania nazistă să provină de la niște societăți secrete care își trag originile de la legendarii astronauți antici? După cum vom vedea, Illuminati aveau legături cu mai multe societăți secrete, cu mult mai vechi.

   După această introducere în începuturile societății secrete cunoscute sub denumirea de Illuminati, autorul ne prezintă date cunoscute despre aceasta. Pentru început, ne prezintă situația din Germania: cine a fost întemeietorul Illuminati în Germania și cum a evoluat societatea secretă acolo.

În anul 1776, anul în care coloniștii britanici din America de Nord au început să formeze Statele Unite ale Americii prin proclamarea Declarației de Independență, cinci studenți din Germania s-au întâlnit pentru a forma propria fraternitate, o grupare care avea să lase o urmă adâncă în istorie, dincolo de orice și-ar fi putut ei imagina – această fraternitate avea să fie infamul Ordin al Iluminaților Bavarezi. Cercetătorii teoriei conspirației au considerat mult timp Illuminati ca fiind una dintre primele expuneri publice ale unor idealuri care pătrunseseră multă vreme în diferite societăți secrete.

   Un alt capitol al cărții îi este dedicat sionismului. În primul rând, autorul explică acest termen. Apare aici o teorie care mi s-a părut cel puțin interesantă, privitoare la Holocaust. O să deviez puțin de la subiect, spunându-vă că m-am întrebat întotdeauna de ce a existat acest masacru. Sunt convinsă că, la fel ca mine, nimeni nu poate să își explice cruzimea pe care au arătat-o naziștii față de evrei. Nu o să spun că sunt neapărat de acord cu teoria pe care am descoperit-o în această carte, dar mi s-a părut interesantă. Anume, autorul spune că este posibil ca Holocaustul să fi avut ca scop susținerea țelurilor Sionismului.

A fost o situație avantajoasă atât pentru naziști, care au obținut profituri uriașe, câtși pentru sioniști, care au obținut coloniști evrei în Orientul Mijlociu. Prin urmare, s-ar părea că adevăratul Holocaust a fost mai mult pentru distrugerea evreilor ortodocși și, în special, a liderilor lor, și astfel să ofere o susținere pentru scopurile Sionismului. Unii cercetători din zilele noastre consideră că sioniștii sabateeni/frankiști ar fi responsabili pentru discriminare împotriva evreilor, care au sfârșit prin a fi caracterizați ca fiind imorali și subversivi. 〈…〉 Este cât se poate de adevărat că evreii, departe de a fi principalii instigatori, au fost, în mare parte, principalele victime ale mișcărilor inițiate de Illuminati – cum ar fi comunismul, nazismul și Noua Ordine Mondială. Doctrinele Illuminati și-au croit drumul în sânul Sionismului, la fel cum au făcut și cu Francmasoneria, cea mai mare societate secretă din lume.”

   În continuare, autorul ne povestește despre Francmasonerie și Biserică. În capitolul despre Francmasonerie, se face distincția clară, precum și legătura dintre această societate și Illuminati.

   După ce tot acest cadru este format, astfel ca cititorul să înțeleagă pe deplin cum a fost întemeiată societatea secretă Illuminati, autorul ajunge la punctul culminant al cărții: Metodologia. Aici, este pusă sub lupă societatea Illuminati, oferindu-ne nouă, cititorilor, șansa de a descoperi detalii incitante despre aceasta. Aflăm despre structură, simbolism, protocoale și teologie.

   Probabil că ați mai auzit/văzut/citit despre cum este structurată societatea secretă Illuminati. Ei bine, în această carte, autorul ne povestește în detaliu despre treptele societății, despre cum sunt recrutați noii membri și cum pot ei avansa pe treptele societății. De asemenea, ne spune despre inițierea membrilor Illuminati și despre modul în care avansau de la un grad la altul.

   Să nu credeți că povestea se încheie aici. Autorul continuă să ne ofere detalii interesante. Următoarea parte ne arată cum toate societățile secrete au fost oprimate de-a lungul timpului. Un alt capitol este dedicat Revoluției din Franța, America și Rusia.

   Iar dacă până acum, am văzut doar începuturile societății secrete Illuminati și oprimarea acesteia, este momentul să descoperim și detalii mai actuale, prin intermediul unui capitol dedicat societăților secrete moderne. În cadrul acestui capitol, autorul ne vorbește despre denunțătorii civici, „Skull and Bones” și „Cavalerii de Malta”.

   Ca o concluzie după ce am citit cartea, pot să vă spun că am descoperit numeroase informații interesante. Deși unele idei existau deja în mintea mea, în urma lecturării acestei cărți, câteva întrebări îmi stăruie în minte. Să fie, într-adevăr, Illuminati în spatele a tot ceea ce se întâmplă în lume? Să fi fost această societate secretă motivul unor revoluții? Să fie ei cei care decid e ei cei care decid ce se întâmplă în lume? Conform informațiilor citite, aș zice că da. Am crezut asta și înainte, iar cartea m-a convins că toate teoriile despre Illuminati și masoni au fundamente reale.

   Dacă vă pasionează acest subiect și dacă vă doriți să citiți și o perspectivă diferită asupra istoriei și religiei, asupra trecutului omenirii și a puterilor care fac totul să se întâmple, atunci trebuie să citiți cartea „Illuminati. Societatea secretă care a deturnat întreaga lume.”

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

Recenzii cărţi

 

***Eva Anca***Salut, eu sunt Anca, o pasionată de cărți și de scris (orice, în afară de cărți). Pasiunea mea pentru citit mi-a trezit dorința de a scrie despre cărțile citite. Când nu citesc, sunt mamă, soție și content writer. În ceea ce privește preferințele mele literare, aș putea spune că nu prea am preferințe în privința genului, deoarece îmi place ca o carte să fie pe gustul meu, fie ea fantasy, romance, thriller sau orice altceva. Citesc în cea mai mare parte cărți scrise de autori români contemporani. Despre cărți, pot vorbi o zi întreagă și să nu mă satur, dar dacă nu am acest punct comun cu o persoană, sunt retrasă, tăcută și închisă în carapacea mea.

14 COMMENTS

  1. Frumoasa recenzie!Societatile secrete si conspiratiile raman subiecte interesante,niciodata dezvaluite total

  2. Multumesc dragă mea.Chiar dacă ma pasionează subiectul cartii si recenzia e frumoasă,o sa zic pas.Cartea e o descriere a cultelor mai degrabă decât o carte cu acțiune în ea.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.