Îmbrăţişări la Paris de Juliette SobanetImbratisari_la_Paris

Titlul original: Kissed in Paris
Editura Leda
Anul aparitiei: 2014
Nr. pagini: 415
Traducere: Carmen Ion
Colecţia 100 % iubire

Seria A Paris Romance 1. Amor la Paris (Sleeping with Paris), 2. Îmbrăţişări la Paris (Kissed in Paris), 3. Honeymoon in Paris

Faţă de precendenta din serie, Îmbrăţisări la Paris începe în forţă şi pe parcursul lecturii m-am simţit de-a dreptul minunat, am avut impresia că văd un film bun de acţiune, dar cu tentă romantică, doar mă aflam în oraşul iubirii.
Juliete Sobanet pur şi simplu mi-a spulberat aşteptările şi m-a făcut să simt că trăiesc la maxim fiecare clipă. A reuşit să contureze totul şi să scrie foarte bine, o surpriză foarte plăcută pentru mine. Chiar şi acum mă simt sub vraja ei.  

Chloe Turner, organizatoare de evenimente în D.C., cu câteva zile înainte de nuntă este nevoită să îşi lase logodnicul în compania familiei sale impulsive şi să plece de urgenţă la Paris. Şefa ei se îmbolnăvise şi pe ultima sută de metrii îi dă dispoziţii să se conformeze şi să plece în locul ei cu afaceri. Surorile sale, Lily şi Magali sunt amuzate, fac glume pe seama situatiei neprevăzute şi chiar vor să o scoată din starea în care intrase sora lor mai mare, dar faptul era consumat, trebuia să se conformeze şi să plece, fără să se gândească măcar o clipă în ce situaţii va intra.

Ajunge cu bine, rezolvă probleme firmei, dar imprevizibilul se produce şi se trezeşte în camera de hotel fără nimic, adio valiză, poşetă, telefon, paşaport şi mai ales inelul cu diamante de la mână. Pentru o persoană absolut normală care nu greşise cu absolut nimic în viaţă, un fel de corectitudine întruchipată, acum are parte de un şoc. Îşi aminteşte vag că a acceptat băutura unui bărbat pe nume Claude, dar nimic mai mult.
„Eşti în Paris, Oraşul Iubirii. Nu mai fi aşa încordată. Uite, mai ia un pahar cu vin. Te asigur, n-are să-şi facă rău.”
„Haide să mai bem un pahar la tine în cameră. Mă simt atât de bine cu tine. Aş vrea ca noaptea asta să nu se mai termine niciodată.”
Poliţia o caută la hotel, îi arată fotografii compromiţătoare şi o acuză de fraudă. Nu ştia cum reuşise să se lase păcălită, să semneze acte şi să dispară misterios din cele două conturi ale ei sume în valoare de 33.000 dolari. Vor să o aresteze şi să aştepte în Franţa până se soluţionează cazul, în timp ce Paul, logodnicul ei aştepta liniştit în America să se întoarcă.
În timp ce îşi imagina cu groază în ce intrase, în holul hotelului apare un bărbat misterios care loveşte un  poliţist şi se prezintă rapid în timp ce îi arată insigna:
„- Julien Moreau. Sunt agent sub coperire şi lucrez la cazul unui oarecare Claude Dubois. Judecând după rochia roşie atât de minuscule pe care văd că o porţi la ora opt dimineaţa şi după escorta de poliţie care te aşteaptă afară, presupun că l-ai cunoscut. Am dreptate?
– Da…dar de ce…?
– Ştiu că eşti nevinovată, Chloe. Te pot ajuta să-ţi recuperezi paşaportul, dar trebuie s-o ştergeimaginem de aici înainte ca poliţistul să-şi revină. Întinde braţul spre mine: Haide, vino.”
Îi oferă mai multe explicaţii legate de complexitatea situaţiei şi implicarea mai multor organe de poliţie în acest scandal, iar bonus, are parte de un sărut pasional pentru a nu fi văzuţi de agenţii de poliţie. Aşa o convinge să meargă cu el şi să urce în maşină.
Gândul că logodnicul ei va afla că ea, o americancă stăpână pe situaţie a pierdut totul de sub control şi a dat lovitura mai întâi în contul familiei, mai ales acum cu o săptămână înainte de nuntă, a plecat cu un necunoscut să caute paşaportul prin Franţa îi dau dureri de cap şi normal că are impresia că sunt ca nişte ghimpi pe sufletul ei. Cum a putut să fie atât de ignorantă şi să nu vadă ce se întâmplă? Claude era un hoţ experimentat, fura doar de la femei bogate, poliţiştii asociau totul cu numele acestora şi fără voia lor erau vinovate de infracţiuni.

Destinaţia este Annecy. Trebuia să ajungă în câteva ore, luau frumos paşaportul şi rezolvau situaţia, numai că nimic nu este atât de simplu. Nu găsesc absolut nimic, din contră, Chloe mai mult se enervează, dar face totul ca un roboţel. Tot nu-i vine să creadă cum a fost atât de naivă, dar nu mai este cale de întoarcere, trebuie să se prefacă şi să-şi joace rolul. Poliţia este pe urmele lor, abandonează maşina şi se urcă într-un autocar de turişti. Se dau drept tineri căsătoriţi, oamenii sunt curioşi, vor să afle detalii, iar răspunsul oferit de Julien stârneşte rumoare în jur.
„- Am cunoscut-o pe scumpa mea Chloe la o plajă de nudişti de pe Côte d’Azur. De cum am văzut-o, m-am îndrăgostit de ea. Dragoste la prima vedere.”
Chloe se simte stânjenită, se înroşeşte la faţă, dar partenerul ei face totul şi mai interesant.
„- Oh , chérie, n-ai de ce să te simţi stânjenită. Apoi se întoarce spre Liz şi Jack şi continuă să vorbească, în timp ce eu mă gândeam cum să-i fac vânt afară din autocar. Ştiţi, lui Chloe nu-i place să povestesc cum ne-am cunoscut, dar eu nu mă pot abţine. Era aşa frumoasă, întinsă acolo pe nisip, la soare, cu sâ…
Îl ciupesc atât de tare de braţ, încât scoate un chiţăit.”

Şi aventura continuă cu trenul, maşina, poliţia pe urmele lor, dar paşaportul ei este de negăsit. Cert este că Julien se poartă frumos, îi oferă sprijin necondiţionat, dar Chloe vrea răspunsuri şi trebuie să se resemneze cu frânturi de adevăr, dar treburile se complică şi ea nu mai poate rezista.
Se săturase să îşi sune logonicul care era avocat şi să îi ascundă tot ce se petrecea. Cum ar fi putut să suporte gândul că a pierdut atâtea, este urmăriră de fraudă, a fugit de poliţie, a dormit cu un necunoscut în acelaşi pat, a purtat haine luate din banii lui şi a cunoscut familia acestuia?
Cum ar putea să mărturisească familiei că ea, femeia responsabilă, exemplu pentru familie ce şi-a crescut surorile atunci când mama lor a murit, acum este cineva de nerecunoscut?

Julien are propriul lui interes, trebuie să găsească tabloul furat de Claude, dar situaţia stă cu totul altfel. El este mai mult decât pare. Deşi minte fără jenă, ajunge să o simpatizeze pe Chloe şi să descopere că este mai mult decât o americancă ajunsă la Paris. Vrea să îi arate că locuieşte într-o ţară frumoasă, iar francezii nu sunt doar hoţi şi mincinoşi, ci oameni cu suflet.
Mi-a plăcut foarte mult descrierile din jurul oraşului Paris, oraşele prin care au trecut, cornurile cu ciocolată şi atmosfera specială din jurul lor.

Dacă nu aţi citit primul volum din serie, Amor la Paris, nu vă faceţi griji. Va fi un moment în care Chloe va fugi de poliţie şi va ateriza fără invitaţie la o nuntă. Atunci se va întâlni cu Charlotte chiar la nunta acesteia. Clipele sunt unice şi chiar dacă ele discută foarte puţin, a fost frumos ca autoarea a acordat puţină atenţie şi cuplului îndrăgostit-Charlotte şi Luc.

Spre finalul cărţii va fi un moment în care cântecul Romance de Paris se va uzi pe fundal în timp ce Chloe se va simţi minunat. Îşi va aminti de tot ce a trăit, alegerile făcute, de mama sa, dar şi de dragostea necondiţionată a acesteia. Se va simţi prinsă între două lumi.  Va dori să aleagă cu sufletul şi să se întoarcă acasă la o relaţie lipsită de consistenţă. Franţa îi va schimba radical viaţa, însă doar de ea va depinde dacă se va întoarce la ce are sau va face schimbări majore.

Vă invit să descoperiţi ceva magic, uşor, perfect pentru vacanţă.

Editura LedaMulțumesc Editura Leda pentru portunitatea de a citi cartea Îmbrăţişări la Paris de Juliette Sobanet.

Cartea poate fi comandă de pe site-ul Editura Leda sau din librăria online Libris profitând de transport gratuit.

Autor: Mili

10 COMMENTS

 1. Din punctul meu de vedere , mi se pare mai interesant subiectul in Imbratisari la Paris. Trebuie neaparat sa citesc cartile! Multumesc Mili! Felicitari pentru superba recenzie!

 2. Mili, m-ai ”topit” cu recenzia asta minunata! Imi pare rau ca nu am cartea, ca in clipa asta incepeam sa o citesc! Mi-a placut si ce ai spus despre ”Amor la Paris”, dar asta mi se pare mai incitanta! Am trecut amandoua cartile la prioritati, sunt convinsa ca vor fi pe gustul meu!

 3. Clar din recenzia ta, imi place mai mult Imbratisari la Paris. Pare mult mai captivanta ca sa spun asa :). Oricum sunt hotarata sa le cumpar pe amandoua .

  • Mirela este captivanta pentru ca are un ritm alert. Te tine in priza si de multe ori te intrebi care/pe cine cauta, dar rezultatul este placut. Diferita de Amor la Paris, spontana si distractiva din cauza situatiilor ce apar la tot pasul.
   Daca vei avea ocazia, atunci nu rata aceasta carte. Nu iti va revolutiona viata, dar iti va aduce zambetul pe buze.

  • Da, este relaxanta, light, perfecta pentru relaxare, dar si pentru canicula de afara. Sper sa te prinda.

 4. Daaa, este o carte perfectă! Sper să aibă mulți cititori de pe urma recenziei tale, Mili, deoarece este chiar ispititoare. Eu am citit cartea anul trecut și am ramas indragostita de ea si de povestea ce se ascunde intre copertile sale!

  • Multumesc Raluca, ma bucur ca si tu impartasesti aceleasi sentimente. Si eu am apreciat-o, de asta mereu imi face placere sa o aduc in atentie.

 5. ceee?eu de ce nu am citit cartea?trebuie sa scotocesc in biblioteca,daca nu,sa fac rost de ea,de ambele de fapt!multumesc Mili!

 6. Desi la prima vedere nu pare genul meu, dupa ce ti-am citit recenzia cred ca e foarte tare! O carte avec charme.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.