Indecent de Vi Keeland - Editura Trei - recenzie

Indecent, de Vi Keeland – Editura Trei – recenzie

Indecent

Autor: Vi Keeland

Titlu original: Inappropriate

Editura Trei, colecția Eroscop

Anul apariției: 2021

Număr pagini: 368

 Nu amesteca niciodată serviciul cu plăcerile…

Două greșeli nu se anulează una pe alta. Dar uneori situația devine de două ori mai distractivă.

Dată afară din cauza comportamentului indecent.
Nouă ani. Nouă ani în care mă spetisem pentru una dintre cele mai mari companii din America. Și totul se termina din cauza unei filmări făcute în vacanță – o filmare privată făcută în timpul meu liber.
Ofticată, i-am scris megamiliardarului de director și i-am spus ce cred eu despre compania lui. Nu credeam că o să ajung să corespondez cu bogătanul ăla. Până la urmă, și-a dat seama că mi se făcuse o nedreptate și am fost reangajată.

Și nu era singurul lucru pe care voia să-l facă pentru mine. Dar nu eram dispusă să mă încurc cu șeful șefului șefului meu. Ar fi fost foarte greșit, chiar indecent. Cam ca filmarea care mă băgase în belea.

  Titlul romanului m-a dus cu gândul la un romance cu multe scene erotice. Am apreciat că acestea au fost dozate corespunzător și accentul s-a pus pe povestea personajelor așa cum ar trebui să se facă într-un romance. Am descoperit o comedie romantică cu două personaje amuzante, dinamice, care te vor ține în priză pe tot parcursul lecturării.

Totul pornește de la un email buclucaș…

  Protagonista Irlanda pe fondul unei beții trimite un email deplasat chiar șefului său Grant Lexington. Emailul nu tocmai decent, îi captează atenția lui Grant.

  Irlanda a fost concediată pentru comportament indecent. În timp ce era în vacanță, un filmuleț cu ea și prietenele sale afișându-se topless pe o plajă, a apărut pe o rețea de socializare. Chiar dacă era un cont privat, Irlanda este concediată pentru prejudiciu de imagine adus companiei la care lucrează. Amețită de băutură îi trimite lui Grant Lexington, directorul companiei, un email total răutăcios, nu tocmai decent. Curios, Grant citește emailul și se amuză teribil, așa că hotărăște să îi răspundă acestei angajate impertinente. Schimbul delicios de replici îl determină pe Grant să îi mai acorde o șansă.

  Atunci când se întâlnesc întâmplător la o cafenea, și Grant o invită în oraș,  Irlanda nu știe cine e, dar acceptă invitația lui. Când descoperă că Irlanda a fost sabotată de șeful ei, Grant ia decizia să îl concedieze pe acesta.

  Mi-a plăcut modul în care relația dintre cei doi s-a dezvoltat, fără nicio exagerare, fără drame inutile, simplu și frumos. Dinamica dintre Grant și Irlanda stârnește emoții și generează sentimente contradictorii în ambele tabere. Niciunul nu știe cum să se poarte în prezența celuilalt.

  Irlanda Saint James este o femeie puternică, inteligentă, sigură pe ea, dar prezența lui Grant o intimidează.

         

,,Totuși Grant mă tulbura; simțisem asta încă de la început. De aceea îi și spusesem că nu vreau să ne grăbim. Știam că așa ar trebui să decurgă lucrurile. Singura problemă era faptul că nu eram sigură că inima mea mă asculta.’’

  Grant Lexington are relații pasagere,  și nu crede că mai poate iubi vreodată. Trecutul său ascunde o dramă care îl împiedică să se implice cu adevărat într-o relație.

  Irlanda cu firea ei atipică îl sperie, dar în același timp e incapabil să stea la distanță de ea. Temerile există între cei doi, dar modul în care protagoniștii se apropie și petrec timp împreună dă poveștii un aer romantic. Situațiile hilare nu lipsesc nici ele, totul alcătuind o comedie romantică ce te va binedispune.

  Am crezut că povestea nu mă va ține conectată,  dar alternarea vocilor narative, din perspectiva Irlandei și a lui Grant e un plus din punct de vedere al menținerii atenției. Accentul în această poveste se pune mai mult pe Grant, și pe drama lui din trecut, și mi-ar fi plăcut să aflu mai multe detalii și despre Irlanda. Pentru ca Grant să poată iubi din nou, trebuie să învețe să se ierte pe el și să prețuiască prezentul.

,, Iertarea este ceva ce trebuie să găsești înăuntrul tău. Nimeni nu îți poate da asta.’’

  Mi-a plăcut și accentul pe teme sociale actuale, cum ar fi copiii luați în plasament,  adopția și traumele pe care cei mici din familii dezorganizate le resimt. Grant este un copil adoptat, iar Irlanda vine dintr-o familie cu probleme: tatăl ei a omorât-o pe mama ei într-un acces de furie. Irlanda nu înțelege ce îl face să fie atât de reticent la ideea unei familii, dar când Grant i se confesează, imaginea de ansamblu se conturează. Unele dureri sunt prea profunde, și e nevoie de timp pentru a se vindeca.

  În ciuda caracterelor puternice, Grant și Irlanda se completează perfect, chimia este la cote maxime, iar replicile lor fac deliciul cititorilor.

Scenele fierbinți sunt descrise într-o manieră romantică, fără a fi vulgare.

  Indecent este o comedie romantică spumoasă, în care situațiile amuzante se împletesc cu cele tensionate, totul pe fondul unei povești emoționante de iubire. Stilul de scriere te acaparează și te prinde într-o poveste dintre o Cenușăreasă modernă și un Prinț nu tocmai pregătit pentru iubire. Dacă vor rămâne sau nu împreună vă invit să citiți cartea. Este absolut delicioasă!

  Vi Keeland este autoare de bestselleruri #1 din topurile New York Times, Wall Street Journal și USA Today. Cu milioane de exemplare vândute, titlurile sale sunt traduse în 26 de limbi, iar trei dintre povestirile ei au fost ecranizate de Passionflix. Locuiește la New York împreună cu soțul și cei trei copii ai lor, trăind fericită alături de cel pe care l-a cunoscut când avea șase ani. Puteți afla mai multe despre ea la https://www.facebook.com/ groups/ViKeelandFanGroup/ sau pe vikeeland.com.

  De aceeași autoare, în colecția Eroscop, au apărut: Bilete înveninate, Ticălos la patru ace, Mister Moneybags (scrise împreună cu Penelope Ward), Egomaniac și Șeful.

 „Încântătoare nerușinarea jucăușă, zeflemeaua vioaie și evoluția agreabilă a flirtului amuzant în ceva mult mai complex, sobru și minunat!” – Bookgasms Book Blog

  „Vi Keeland te duce într-un periplu emoțional dramatic din care nu te poți desprinde.” – Musings of the Modern Belle

  „Cu râsetele, lacrimile și momentele ei sexy așa de fierbinți că ai nevoie de un evantai, Indecent dezvăluie profunzimea lui Vi Keeland și clar te face să vrei să petreci mai mult timp cu acest cuplu adorabil și foarte dinamic.” – Harlequin Junkie

  „Indecent a fost dusă la perfecțiune. Personajele sunt amuzante și distractive, iar povestea devine dramatică pe măsură ce avansează.” – TDC Book Reviews

„A fost o surpriză imensă. Râzi în hohote, plângi, leșini! (…) O carte superbă, și pe dinafară, și pe dinăuntru!” – AC Book Blog

Carte disponibilă pe site-ul Trei

Verifică disponibilitatea cărții în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Recenzii cărți

***Anca Moraru*** Sunt o fire visătoare, dar destul de ancorată în realitate, iubesc pisicile și mi-ar plăcea ca full time job să mă ocup doar de scris. Ambițioasă din fire, merg pe premisa că orice e posibil atâta timp cât muncești pentru visurile tale. Îmi place natura și mi-aș dori să călătoresc mai mult. Am descoperit pasiunea pentru literatură în școala generală, când citeam orice îmi cădea în mână. Treptat, a intervenit curiozitatea și dorința de a scrie, și astfel am început să scriu poezii, apoi proză, marea mea dragoste rămânând însă poezia. Mămică a doi copii cu vârste și interese diferite, nu am timp să mă plictisesc niciodată: familia și hobby-urile mele mă țin mereu în priză. Sunt blogger cu experiență aș putea spune, iar din 2020, am pornit cu emoție pe tărâmul făuritorilor de povești, devenind autor de carte.

2 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.