Interviu cu autoarea Tony Mott - Ce-ai făcut în ultimii 4 ani?

Interviu cu autoarea Tony Mott – Ce-ai făcut în ultimii 4 ani?

  Interviu cu autoarea Tony Mott – autori români.

  În 2016 am demarat campania ,,promovăm autori români,, – recenzii și interviuri. Să vedem astăzi, după 4 ani ce au mai scris scriitorii noștri. O nouă rubrică pe Literatura pe tocuri. 

    Așa că am adresat câteva întrebări prietenilor noștri.

Azi, Tony Mott (Antoneta Galeș)

În 2016 când ne-am cunoscut și am stat la povești erai după primele cărţi publicate. Acum, 4 ani mai târziu (deși noi te-am urmărit) vrem să le spunem cititorilor ce ai făcut în acest timp.

  Arci: Ce planuri în plan personal sau profesional ți s-au împlinit? (cărţi traduse, concursuri, publicat afară, premii, înfiinţare de editură).

  Tony Mott: Acum patru ani mi-era greu să îndrăznesc să-mi planific apariția romanelor. Eram încă angajată într-o companie mare de retail, era ceva mai greu să mă organizez pentru a scrie. Cu toate astea, am publicat la numai un an după ”Un glonț pentru Julieta”, apărut în 2016, cel de al treilea și ultimul roman al seriei: ”Nu dați cu pietre în Julieta”, publicat la sfârșitul lui 2017. A fost prima dată când am reușit să public la distanță de un singur an.

  În 2018 am renunțat la statutul de angajat și am luat-o pe cont propriu. Fac training, coaching și contribui la dezvoltarea organizațiilor pentru care fac consultanță. Asta îmi permite să lucrez mai bine, să mă organizez altfel, deseori ajung să lucrez mult mai mult. A fost o perioadă în care aveam impresia că scrisul nu e muncă. Sigur că nu este, în înțelesul clasic, dar consumă și el foarte mult din energie.

  Am publicat în 2019 un prim volum al seriei Gigi Alexa: ”Iarna crimelor perfecte” și chiar în momentul acesta, următorul volum este în curs de a fi trimis la tipografie. Mi-am propus să public câte unul în fiecare an.

  Tot în 2019, în primăvară, am publicat ”Caietul fericirii”, un instrument destinat creșterii capacității de atenție și observație, care are drept consecință creșetrea nivelului stării de bine. Caietul fericirii propune 52 de subiecte importante, prezentate cu optimism și umor, ordonate astfel încât să ajute la găsirea mai rapidă a soluțiilor.

  Caietul trece, progresiv, prin teme legate de satisfacție, comunitate, comunicare și include și exerciții de respirație și atenție. Provocarea caietului este reflecția în fiecare săptămână asupra unei teme și notarea, tot în caiet, a observațiilor.

Poate fi comandat aici: https://www.antonetagales.ro/cărți/caietul-fericirii.html

  Anul acest am făcut și un eBook, el poate fi descărcat tot de pe pagina mea: https://www.antonetagales.ro/cadou-ebook. E un ghid foarte scurt pentru sănătate la cap și fericire, l-am făcut în timpul perioadei de izolare și are desenele lui George Roșu, cel care a semnat și ilustrațiile pentru caiet.

Arci: Wow!!! Ce activitate bogată!!!

Arci: Spune-ne câteva cuvinte despre cărți.

  Tony Mott: Seria care o are ca personaj principal pe Gigi Alexa este prima în care acțiunea se petrece exclusiv la Brașov, orașul în care locuiesc eu. A fost o provocare să descriu locurile prin care mă plimb eu zilnic, mie îmi sunt foarte familiare.

  Gigi Alexa este medic legist, o cheamă Regina, de fapt, dar nu-i place numele. I se pare pretențios. E o tipă extrem de mulțumită de singurătatea ei, preferă doar să muncească, e chinuită de curiozitate și se bagă în anchetele poliției, unde contribuția ei este foarte valoroasă. În primul volum se pornește de la o explozie într-un garaj, în garaj era și o mașină, în mașină era psihoterapeutul Ion Fora, pe care Gigi îl cunoscuse cândva.

Arci: Mi-a plăcut foarte mult primul volum, abia aștept să citesc o nouă aventură.

Arci: Cum au fost primite de către cititori noile cărți?

   Tony Mott: Mi-a plăcut foarte mult reacția cititorilor mei la ultimul volum din seria Julieta, au afirmat că e surprinzător, pe de o parte, dar pe de altă parte e singurul sfârșit rezonabil date fiind întâmplările. Cred că e un compliment esențial pentru mine, mă bucur de fiecare dată când reușesc să surprind. Ăsta mi se pare jocul cel mai fain și recompensa cea mai mare pentru mine.

  ”Iarna crimelor perfecte” a fost lansată în decembrie 2019. La scurt timp a crescut bine de tot în vânzări, apoi am fost autorul lunii pe platforma de vânzare de carte Libris în februarie 2020.

  Pentru Caietul Fericirii am și un blog – caietulfericirii.antonetagales.ro – unde sunt detaliate subiectele. Trimit și un newsletter și primesc reacții din partea cititorilor mei cărora le mulțumesc că au grijă de ei înșiși și de sănătatea lor mentală.

Arci: În ultimii patru ani s-a schimbat ceva pe/în piața de carte? În bine, în mai puțin bine?

   Tony Mott: Mie mi se pare că da. Senzația mea este că romanele polițiste, mystery&thriller sunt din ce în ce mai căutate. Durează până când cititorii vor lua prima carte de gen și se vor apuca de ea, după care vor rămâne fideli genului.

Arci: Ce urmează? Ce povești? Ce planuri? Ce vise?

  Tony Mott: Urmează ”Toamna se numără cadavrele” anul acesta. Lansarea se va face afară, desigur, suntem în discuții pentru locul adecvat. La anul va fi ”Vara” și în 2022 va fi ”Primăvara”.

  La Editura Creator (fosta Libris Editorial) va apărea anul acesta un volum cu textele pentru Caietul Fericirii. Am pornit de la articolele de pe blog și le-am adaptat pentru volum. Sunt în plin proces de finalizare în perioada asta. Cred că se va publica spre iarnă, un cadou bun de Crăciun.

Arci: Câteva cuvinte  pentru  cititorii și echipa Literatura pe tocuri.

  Tony Mott: ”Literatura pe tocuri” este dovada vie că se citește, că există interes pentru lectură, pentru poveste. Cred că eforturile echipei sunt foarte mari și merită felicitări din partea autorilor și a cititorilor. Mie îmi place de fiecare dată când mă luați la întrebări, contează să fim aproape, și mă bucur că am avut ocazia să ne cunoaștem și în realiate. Mult succes și pe viitor!

Arci: Mi-au plăcut toate cărțile tale așa că abia le aștept pe cele ce urmează. Mulțumim Tony a fost o reală plăcere sa stăm de vorbă. Mult succes în proiectele tale! Interviu cu autoarea Tony Mott - Ce-ai făcut în ultimii 4 ani?

Cărțile lui Tony Mott le găsiți pe site-ul Editurii Tritonic

Recenzii cărți Tony MOTT

Interviuri autori români

Interviu cu autoarea Tony Mott – Ce-ai făcut în ultimii 4 ani?

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

2 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.