Pactul de Elle Kennedy

Pactul, de Elle Kennedy – Editura Epica – recenzie

Pactul de Elle Kennedy

Editura: Editura Epica

Data apariției: 2020

Număr de pagini: 464

   Elle Kennedy este o autoare canadiancă foarte bine vândută de suspans romantic și romantic contemporan. Are 40 de ani, este născută în Toronto și a intrat pe listele de bestselleruri ale publicațiilor USA Today, New York Times și Wall Street Journal. Are foarte multe serii Young Adult la activ, iar cărțile sale nu sunt în mod deosebit recomandate minorilor. Da, sexualitatea e la ea acasă, iar fiorii pe care ți-i dau scrierile ei sunt destul de wow! Pactul este prima carte a seriei Off-Campus, una din cele mai bine vândute din America.

   Da, cartea este oarecum tipicul situației din orice publicație Young Adult – un el și o ea. Care la început nu se înghit, dar mai apoi se plac. Care la început nu au nicio treabă unul cu celălalt, dar ulterior ajung să se iubească. Yeah, dacă ar fi și viața de zi cu zi așa ușoară și frumoasă… ce bine ar fi! Nu o zic sub formă de reproș, clar toate cărțile YA pe care le-am citit au idolatrizat iubirea. Deși nu e chiar așa ușor de cele mai multe ori. Dar te scoate din rutină și te face să visezi și tu puțin, dincolo de problemele de zi cu zi.

  Hannah este o tipă ce se confruntă cu anumite traume din trecut, dar la școală excelează. Tocmai de aceea este remarcată de Garrett Graham, hocheist talentat și plin de bani, unul din cei mai doriți băieți din campusul universitar. Ideea e simplă. Ea ia 10 la un test de etică filosofică, el ia 4. Astfel că speranțele lui de a juca hochei sunt un pic puse în pericol de această notă mică. Are nevoie de un plan pentru a învăța această materie, iar Hannah e singura care-l poate ajuta. Păcat că Hannah e imună la farmecele lui. Ce mi-ar plăcea ca tipele să fie la fel de sigure pe ele și în viața reală și să nu mai pice în prima plasă desfăcută în fața lor!

  În câteva cuvinte, Hannah acceptă să îl mediteze pe Garrett doar pentru a o ajuta să fie remarcată de Justin, un tip pe care ea îl place. Acest pact vine și el ceva apropiere la pachet. Iar Hannah și Garrett vor descoperi că uneori dragostea vine de unde te aștepți mai puțin. Să nu mai spun că și vindecă traumele. Așa e, viața de facultate e tare frumoasă, mai ales la americani, unde e un adevărat cult legat de ea!

”Cred că ar cam fi timpul să înfrunt un adevăr macabru: am zero bun-simț când vine vorba de Justin Kohl. Ieri-seară am plecat de la petrecere cu singurul scop de a-l da uitării și, în loc să fac asta, i-am îngăduit lui Garrett Graham să mă umple de emoția cea mai distructivă cunoscută în lume – speranța.

Speranța că Justin m-ar putea băga în seamă. Speranța că ar putea să mă dorească. Speranța că aș putea, în sfârșit, să întâlnesc pe cineva care să mă facă să simt ceva.

Este de toată jena ce sentimente am pentru tipul ăsta.”

  Da, cred că Hannah are tot dreptul să se teamă, dar fiind faptul că vine cu o traumă din copilărie, însă cred că este mult prea închisă în sine și prea precaută. Adică, să fim serioși, de cele mai multe ori nu putem controla ceea ce simțim, astfel că putem să dăm frâu liber sentimentelor. Dar ea pare ca și cum și-ar programa asta. Viața nu funcționează chiar așa!

  Garrett, în schimb, chiar dacă e băiatul de bani gata, pare a fi un tip super ok, grijuliu și iubitor. Să fie chiar așa și în realitate? Greu de zis! Poveștile de genul nu prea au succes în viața reală tocmai pentru că majoritatea merg pe premisa că între un bărbat și o femeie nu există prietenie reală fără dorință sexuală. Și cred că în majoritatea cazurilor e adevărat. Adică ok, una e relația de colegialitate și prietenie în care stăm de vorbă, și alta e situația în care stai cu un tip din facultate și te uiți la filme și adormi în brațele lui, complet nevinovat. Give me a break! Aia nu e prietenie, e dorință!

Îmi deschid treptat ochii și o găsesc pe Hannah ghemuită lângă mine. Sunt pe spate, cu ambele mâini în jurul ei, ținând-o strâns. Nu-i de mirare că mi-au înțepenit mușchii. Să fi dormit așa toată noaptea? Îmi amintesc că stăteam fiecare la celălalt capăt al patului când ne-a luat somnul, așa de îndepărtați, că mă așteptam s-o găsesc pe Hannah pe jos dimineață.”

  Dorință se cheamă, da! În subconștient în primă fază, dar e ceva acolo. Și totuși, oare cum vor evolua lucrurile între cei doi dat fiind faptul că mai e un tip la mijloc? Pe care teoretic, Hannah îl place. Ce consecințe va avea acest pact între cei doi? Cartea e destul de ,,solidă”, dar se citește repede. Iar cărțile YA chiar le recomand când și când, ne mai desprindem de realitate și ne permitem să visăm și noi!

Carte disponibilă pe site-ul Editura Epica

Verifică disponibilitatea cărții în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

Recenzii cărți young adult

Pactul de Elle Kennedy – Editura Epica – recenzie – young adult

 

2 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.