Iubito, te-am jucat la Poker! – Delia Mitroi – Editura Petale Scrise - recenzie

Iubito, te-am jucat la Poker! – Delia Mitroi – Editura Petale Scrise – recenzie

Iubito, te-am jucat la Poker!

Delia Mitroi 

Editura: Petale Scrise

An aparitie: 2021

Nr. de pagini: 290

Gen:  romantic thriller, romance, thriller

  Nu știu care sunt preferințele voastre în materie de lectură, dar pe mine mă atrage combinația asta de romance și thriller. Ador poveștile pline de acțiune și suspans, cu numeroase întorsături de situație și cu personaje periculoase și chiar distructive, însă accentul să fie pus mai mult pe partea de romantism. Așadar, înțelegeți motivul pentru care m-am bucurat tare mult la aflarea veștii că la editura Petale Scrise și-a făcut apariția romanul ,,Iubito, te-am jucat la Poker!”, semnat de autoarea Delia Mitroi. Titlul suna foarte incitant, iar cele scrise pe coperta a IV-a, mi-a întărit convingerea că povestea mă vă ține în șah până la final.

  Sinceră să fiu, nici nu mi-am făcut griji că nu va fi pe placul meu, tocmai pentru că, în urmă cu o lună, savurasem romanul ei de debut – ,,Rivali în fotbal și în dragoste” – , așa că știam maniera ei de scriere, caracterul dual în care își îmbracă personajele, dar și modul complicat în care își construiește narațiunea. Eram absolut convinsă că și povestea de față va merge pe același calapod. Dar acum, după ce am citit cartea, pot spune că m-am înșelat într-o oarecare măsură. Evoluția autoarei se observă cu ochiul liber, încă din primele capitole, iar povestea este destul de  verosimilă, pentru că ea s-a documentat despre Mafie și despre lumea interlopă. În carte sunt descrise practici mafiote, stiluri, atitudini, utilizând alte nume de grupări fictive, însă structura are un caracter romanțat.

  Mi-a plăcut tematica aleasă, iar acțiunea, desfășurată într-un ritm alert, m-a ținut în suspans de la prima până la ultima pagină. Autoarea a reușit, prin intermediul romanului ei, să-mi trezească interesul cu o serie de întâmplări neprevăzute, situații extreme, confruntări periculoase, reglări de conturi. Crime, răpiri, clanuri rivale, trafic de arme. Aventuri amoroase, infidelități, trădări.

  Așa cum am bănuit, și aici am întâlnit mai multe povești de dragoste, triunghiuri amoroase (Gabriel, Clara, Tony), ba chiar și un pătrat amoros (Fabian, Alina, Manu, Ilinca). Nu sunt o fană a triunghiurilor amoroase, tocmai pentru că, inevitabil, cineva va avea de suferit la final, dar aici nu a fost cazul. Autoarea a știut cum să descâlcească toate ițele romantice și fiecare a rămas cu jumătatea sa. Însă, ceea ce m-a deranjat pe mine a fost pendularea între parteneri. Clara, femeie măritată de ani de zile, afirmă că-și iubește soțul, pe Gabi, în ciuda defectelor lui, dar cedează prea ușor în fața mafiotului Tony Salamandra, ba chiar spune că se simte bine în compania acestuia. La rândul lui, Manu descoperă că soția sa îl înșeală cu alt bărbat, așa că încearcă să o seducă pe Ilinca, numai ca să se răzbune pe soție, dar continuă să se culce cu aceasta din urmă, cu toate că se simte tot mai atras de Ilinca.

,,Bărbatul acela afurisit o tentează ca o prăjitură de ciocolată interzisă în cea mai drastică dietă. Și nu se știa atât de slabă, încât să cadă în capcana unui infractor sexy cu sufletul otrăvit ca pielea unei salamandre. Să treacă de la un cartofor iresponsabil și infantil la un criminal neînfricat care-și sătura câinii de luptă cu carnea inamicilor lui nu era scopul pe care o femeie cu capul pe umeri, asemeni Clarei, să și-l seteze pentru viitorul ei. Dacă ar fi la mijloc doar acești doi bărbați imperfecți, obscen de provocatori și lipsiți de sentimente, s-ar descurca ea cumva și i-ar pune la punct pe rând, fără să clipească. Dar comoara ei cea mai de preț, fetița cu ochii precum fruzele de orhidee pe care i-o dăruise bezmeticul de Gabriel, putea fi prinsă în acel triunghi al orgoliilor nemărginite.”

    Gabriel Pavel este în viața de zi cu zi barman la Dangerous Illusion, iar în timpul liber era un împătimit al cazinourilor. Viața lui fusese un lanț neîntrerupt de greșeli. Frumoasa lui soție, Clara, fost model internațional, îi suportase, de-a lungul celor nouă ani de căsnicie, ,,fapte dintre cele mai josnice. Minciunile, falimentul, sărăcia, sevrajul prin care trecea de fiecare dată când stătea departe de Poker câteva zile, indiferența cu care o trata săptămâni întregi în care se concentra la maximum să câștige partidele de cărți”. Clara încercase să-l abandoneze de câteva ori, dar nu rezista fără el mai mult de o săptămână. Iar în centrul relației lor toxice stătea fetița lor, Sonia, care asista neputincioasă la discuțiile celor doi.

    Gabriel a avut mereu noroc chior la poker, dar la ultimul joc este prins pe picior greșit de către Antonio Toma, cunoscut în lumea interlopă drept Tony Salamandra, lider al Mafiei din România și moștenitor al dinastiei Arizzi din Napoli. Disperat, Gabi continuă să pluseze ca să-și recupereze bunurile, dar ajunge, într-un final, să-și joace soția la poker.

 

,,- Eu sunt alternativa, nu? M-ai jucat la poker? M-ai oferit mafioților în schimbul apartamentului?

  – Nu… E doar pentru o noapte, îi șoptește el. Tony Salamandra te vrea o noapte. Ca să mă scutească de toate datoriile, te invită la el mâine. Duminică dimineața te poți întoarce acasă și se va termina totul. Îmi pare rău, iubito! De-aș fi știut că aici o să se ajungă, îți jur că nu aș mai fi intrat niciodată într-un cazinou!”

    Până la urmă, Clara acceptă să petreacă o noapte în pat cu Tony Salamadra ca să li se șteargă toate datoriile, inclusiv cheile de la casă. Dar demonul geloziei îl determină pe Gabriel să-și salveze soția din ghearele mafiotului, așa că intenționează să dea buzna în casa acestuia, ca să impiedice ,,afacerea” ce le-ar putea distruge căsnicia și s-o aducă înapoi.

   Între timp, Clara își duce la bun sfârșit partea ei de înțelegere, apoi se întoarce acasă hotărâtă să-și șteargă din memorie noaptea trecută și să-și salveze mariajul. Însă nu mai reușește să-și găsească soțul. Parcă l-ar fi înghițit pământul. Începe să-i sune pe prietenii lui Gabriel, dar nimeni nu mai vorbise cu el din ziua precedentă. Apoi, pleacă în căutarea lui în toate cazinourile din oraș, dar fără niciun rezultat. De la Tony Salamadra află că soțul ei are de ceva timp o idilă cu o tipă foarte bogată, divorțată, care frecventează cazinoul Las Vegas Suerte, și că ultima dată când l-a văzut făceau planuri să plece într-o vacanță în Brazilia. Oare să fie adevărat că soțul ei a fugit cu amanta? Chiar a înșelat-o și și-a abandonat fetița? De ce este atacat fratele lui Gabriel de către clanul mafiot condus de Tony Salamadra? În ce joc periculos a intrat Fabian? Dispariția lui Gabriel ar putea fi legată de aventura pe care Clara o avusese cu Antonio Toma? Citiți cartea și veți primi toate răspunsurile!

  ,,Împăratul tuturor demonilor oferă daruri și plăceri efemere în schimbul unei vieți compromise, al sufletului pierdut în agonie, condamnat să cutreiere Pământul fără să-și mai găsească vreodată liniștea.“

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libriselefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Recenzii cărți

Iubito, te-am jucat la Poker! – Delia Mitroi – Editura Petale Scrise – recenzie

***Alina Geambaşu (Alina)***Simplă și complicată în același timp, prudentă și încăpățânată. Compar nevoia de a ști, cu desfășurarea unui mecanism și refacerea lui piuliță cu piuliță pentru a vedea cum funcționează. Când ceva mă depășește, mă simț ca David înainte de întâlnirea cu Goliath, când constată că a uitat să-și aducă praștia. Marea mea pasiune este literatura fantasy, romance și thriller. Posesoare a unei imaginații debordante, reușesc cu ușurință să mă transpun în pielea personajelor din cărți. Din postură de vrăjitoare mai am de lucru cu vrăjile.

5 COMMENTS

  1. Pare o carte interesantă așa că mă bucur că am cumpărat-o. Foarte frumoasă recenzia. In mod sigur stârnește curiozitatea. Mulțumesc pentru recomandare, Alina! ❤️

  2. Alina, nu iti plac femeile instabile? Ca de barbati tot se spune.
    Protagonistii iti cam fac nervii zob, dar pe motivul banilor si al puterii, totul se cumpara, chiar dragostea.
    Scrierea m-a fermecat la aitoare.

  3. Foarte faina recenzia, mi-ai adus aminte de cateva cazuri asemanatoare pe care le-am cunoscut de-a lungul vremii. :)) Felicitari Alina! Felicitari autoarei!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.