editura-litera

Luni, 23 iunie, Litera -Editura Litera lanseaza cartea Putin si Noua Rusie, de Michael Sturmer.

Cartea, editata in colectia Bestseller, este o analiza stralucita a ,,fenomenului“ Putin si a rolului-cheie pe care Rusia il joaca pe scena politicii mondiale. Putin – barbatul cu o privire de gheata, temut de marile puteri ale lumii, in prezent presedinte al Rusiei pentru a treia oara – are o biografie fascinanta. Maestru de judo, vorbitor a trei limbi straine, absolvent al Universitatii de Drept din orasul natal, fostul membru KGB a condus din anul 2000 destinele celei mai intinse tari de pe glob, ca presedinte si ca prim-ministru. A fost desemnat de prestigioasa revista Time „personalitatea anului 2007“ pentru extraordinara pricepere de lider si pentru ca a redat Rusiei demnitatea si forta politica pe plan international.

Recentele evenimente din Ucraina si anexarea Peninsulei Crimeea au dus insa la tensionarea relatiilor cu Occidentul, impunand o evaluare atenta atat a fortei, cat si a intentiilor reale, deloc pacifiste, ale Federatiei Ruse. Cartea este insotita de o prefata scrisa de Adrian Cioroianu, in care reputatul istoric analizeaza volumul in lumina ultimelor evenimente, din Crimeea si Ucraina.

Michael Sturmer, profesor de istorie la Universitatea Erlangen-Nurnberg, fost consilier, in anii 1980, al cancelarului Helmut Kohl, s-a impus ca unul dintre cei mai reputati analisti ai situatiei politice actuale. Sturmer da dovada de o capacitate extraordinara de intelegere a istoriei si a politicii unei tari in care institutiile secrete si organizatiile de stat detin o putere considerabila.

Cartea Putin si Noua Rusie va aparea luni, 23 iunie, la toate chioscurile de ziare exclusiv cu ziarul Adevarul la pretul de doar 14.99 de lei. 


Sursa comunicatedepresa.ro

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.