Lotus amar de Louis Bromfield

 Lotus amar, de Louis Bromfield – la chioşcurile de presă

   Lotus amar de Louis Bromfield o poveste tulburătoare. Cărţi clasice.

  Louis Bromfield pre­zintă în acest roman, ce s-a bucurat de un imens succes în întreaga lume, întâmplările neobişnuite prin care trec personaje aflate în peisajul exotic al unei insule tropicale.

   Tom Dantry este un bărbat ce cutreieră lumea cu inima frântă după ce marea lui iubire, Alix, s-a măritat cu parvenitul Albert Simpson, devenit lordul Groton. Ajuns aici, el hotărăşte să se stabilească definitiv, convins că şi-a găsit limanul, refu­giul, şi fericirea, mai ales după ce o cunoaşte pe Maria care îi va deveni soţie. Soarta face însă ca în aceeaşi insulă să sosească şi Alix, împreună cu soţul său, fapt ce bulversează total liniştea lui Tom şi, sur­prin­zător, cei doi foşti iubiţi constată că senti­mentele şi atracţia de odinioară au rămas la fel de puternice.

   Urmează o succesiune de întâmplări neaş­tep­tate: trădări, crime, sacrificii care demon­strează că, uneori, fericirea poate avea un revers tragic.O poveste tulburătoare care, cu siguranţă, va dăinui multă vreme în mintea cititorilor.

 Lotus amar, de Louis Bromfield, la punctele de difuzare a presei începând de marți, 10 septembrie, la prețul special de 9,99 lei

Vin ploile, de Louis Bromfield

   Vin ploile este cartea cea mai cunoscută a scriitorului şi jurnalistului american Louis Bromfield. Romanul, vândut în milioane de exemplare şi tradus în zeci de limbi pe toate meridianele globului, este una dintre capodoperele literare mereu actuale ale umanităţii. Intriga urmăreşte relaţiile romantice dintre un medic indian, o aristocrată britanică şi fostul ei iubit, pe fundalul cutremurului, inundaţiilor şi epidemiei ce devastează Ranchipurul.
   The Rains Came, ecranizarea cărţii din 1939, a câştigat în 1940 primul Oscar pentru cele mai bune efecte speciale din istoria filmului. Pelicula a fost nominalizată şi la alte cinci premii Oscar.
In 1955, romanul a fost ecranizat din nou, cu titlul The Rains of Ranchipur, şi i-a avut ca protagonişti pe îndrăgiţii Lana Turner şi Richard Burton.

Toamna timpurie, de Louis Bromfield

   Captivă într-o căsnicie lipsită de dragoste cu moștenitorul anost al unei vechi familii americane scăpătate, Olivia Pentland disprețuiește viața întemeiată pe respectarea unor aparențe în care se complac membrii familiei și prezentul lor închistat care privește constant spre trecut. Balul de prezentare în societate a fiicei sale Sybil și întoarcerea din străinătate a Sabinei, o rudă nonconformistă, îi dau ocazia de a descoperi iubirea alături de extrovertitul și curajosul „irlandez“ Michael O’Hara. Experiența aceasta și consecințele ei, ca și aflarea, între timp, a unui secret de familie păstrat cu grijă vor avea urmări radicale pentru fiecare dintre protagoniști.

  Roman distins cu Premiul Pulitzer, Toamna timpurie, volumul scriitorului american Louis Bromfield, autor al nu mai puțin celebrului Vin ploile, este un studiu fascinant despre lupta unei femei de a-și găsi și accepta adevărată menire în viață, dar și o frescă socială meticuloasă şi pătrunzătoare a Americii începutului de secol XX.

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

recenzii cărţi

Noutăţi editoriale

 

 

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.