Moştenitoarea de Kiera Cass-Seria Alegerea-recenzie

Moştenitoarea, de Kiera Cass-Seria Alegerea-recenzie

Titlu original: The Heir
Traducere: I.Agafiţei, Andra Elena
Număr pagini:380
Editura: Leda
The Selection Series: 1. Alegerea, 2. Elita, 3.Aleasă, 4. Moştenitoarea,  5.The Crow
 
,,Pentru treizeci şi cinci de fete, Alegerea este o şansă unică în viaţă. Le oferă posibilitatea de a fi transportate, ca nişte cenuşărese, într-o lume a luxului şi strălucirii, a rochiilor elegante şi bijuteriilor sclipitoare. De a locui într-un palat şi de a lupta să cucerească inima unui prinţ. „
Eii, acum optsprezece ani, America Singer a fost norocoasa câștigătoare la inima prințului!
  Povestea de dragoste a zămislit patru copii. Primi doi, gemeni.Tânăra Eadlyn este mai mare cu câteva minute ca și fratele său Ahren, astfel că ea este viitoarea regină din ILLEA. Știe că arată identic cu bunica sa: cu părul negru, fața ovală și cu un bronz ușor care se menținea tot anul, dar cu incertitudini datorate rolului pentru care este pregătită de optsprezece ani încoace. Castele sau desfiinţat, dar prejudecățile între oameni au rămas, revolte mai există între cei care vor să dea jos monarhia.Oare cum ar trebui să procedeze viitoarea regină?
Moştenitoarea de Kiera Cass-Seria Alegerea
 

,,-Ei bine, toată viața mi s-a spus că am să fiu regină. Pur și simplu. Fără să am de ales. Tu ai crescut știind că ai opțiuni. Puteai să intri în armată, să devii ambasador, să faci multe alte lucruri. Dar dacă nu asta se întâmplă cu adevărat? Dacă nu aveai toate oportunitățile pe care credeai că o să le ai?
-Hm, a spus el când a înțeles. Așadar, li se refuză anumite locuri de muncă?
-Locuri de muncă, educație, bani. Am auzit că unii oameni refuză să-și căsătorească odraslele din cauza vechilor caste. Nimic nu se întâmplă așa cum a crezut tata că o să se întâmple și situația e aproape imposibil de controlat. Putem să obligăm oamenii să fie corecți?”

   Acum a venit vremea ca și prințesa Eadlyn să aibă propria sa Alegere, poporul va fi distras pe moment, iar regele, poate va găsi o soluție pentru frământările din țară. Eadlyn nu se așteaptă ca Alegerea ei să fie ca povestea de dragoste a părinților săi… dar când începe competiția, e posibil să descopere că poate nu e chiar atât de greu să își găsească propriul basm cu Făt-Frumos.
  Va avea loc înscrierile, extragerile, iar cei 35 de băieți vor avea șansa de a o cunoaște mai îndeaproape pe prințesă. Printre cei 35 de Aleși, va fi și fiul cel mare a bunei prietene a Reginei, Kile. Deși familia băiatului trăiește aproape de familia conducătoare, Eadlyn nu va vedea în el un pretendent. Cine știe?poate că de dată aceasta prințesa va fi convinsă să interacţioneze mai mult cu sexul masculin. Sau poate va dori să își ajute tatăl până rezolva problemele din țară, fără a se implica emoțional într-o relație.

,,-Deci-am oftat adânc-sunt de acord cu circul ăsta ridicol, dacă îmi promiți câteva lucruri mărunte.
-În primul rând, vreau ca participanții să aibă libertatea de a pleca de bună voie. Nu vreau să rămână dacă nu le pasă de mine sau de viața pe care vor fi nevoiți să o ducă la palat.
-Și știu că s-ar putea să te opui ideii, dar dacă până la final nu am să găsesc pe nimeni potrivit, atunci o să anulăm totul. Fără prinț, fără nuntă.
-Să zicem că Alegerea o să se desfășoare timp de trei luni și că măcar în timpul asta am să-mi evaluez opțiunile. După aceea, dacă nu-mi găsesc o pereche potrivită, toți concurenții sunt liberii să plece.
Mă gândisem deja cum să-i fac pe majoritatea băieților să plece de bună voie. Puteam să fiu intimidantă când era cazul sau să găsesc metode prin care să transform palatul într-un mediu extrem de neprimitor.
Ideea că un băiat de rând se simțea destul de curajos încât să facă față provocării de a deveni prinț mi se părea de admirat. Însă nimeni nu urma să mă ,,lege” înainte să fiu pregătită și aveam de gând să mă asigur că bieții fraieri ştiau la ce se înhamă.”

  Câteodată, ceea ce presupunem că știm, sau am face, nu se potrivește cu realitatea. Da, Edlyn este rezervată, încearcă să pară indiferentă, elimină din băieții doar cu o simplă fluturare din mână, dar nemulțumirea poporului față de comportamentul ei o va face să se implice puțin mai mult.
Pentru imagine, desigur, se va săruta cu Kile.

,,Mi-am zdrobit buzele cu ale lui, iar eu l-am urât și l-am adorat pentru asta în același timp. Nu puteam să mă gândesc decât la mișcările gurii lui și la cât de fragilă păream în mâinile sale. Pasiunea s-a domolit, până când săruturile au devenit atât de moi, încât mă gâdilau.”

   Va avea parte de o ora muzicală cu un alt Ales, va ieși la cină cu următorul, va fi agresată, ceea ce este inevitabil cu atâţea tineri în preajma ei. Încet, încet, câțiva vor mai fi eliminați, cei rămași vor fi verificați mai amănunțit, deoarece, spiritele se încing, apar bătăi între Aleși. Presiunea din partea poporului, cerințele de a arată puțin mai mult interes, o vor face pe Eadlyn să se implice mai mult. Va găti cu un grup de băieți, va juca jocuri sportive cu alt grup, și pe rând, va încerca să descopere lucruri noi despre cei rămași în competiție. Își va da seama că, fiecare în felul lui are calități și defecte, doar că, nici unul nu o va face să îi bată inima nebunește. Oare este ea de vină? Este prea rezervată? Problemele pe care deja le rezolva cu tatăl său, sarcinile ce ii revin o fac insensibilă? De ce nu poate și ea să se îndrăgostească că și fratele ei geamăn Ahren? El o iubește pe prințesa Franței, știu că sunt sortiți unul altuia, ea de ce nu reușește?
     Acest al patrulea volum din serie, mi se pare puțin mai rigid, este de așteptat cu o prințesă care nu prea știe ce înseamnă să se îndrăgostească, și cu băieții care nu îndrăznesc prea multe familiarităţi față de viitoarea Regină.Totuși mi-a plăcut, aștept cu nerăbdare să descopăr cine va fi Alesul în următoarea carte din serie. Au rămas destui de mulți, câţiva chiar și-au permis să fie mai lejeri cu Prințesa, iar aceasta la rândul ei se simte bine în compania lor. Cine va fi norocosul?
Cartea Moştenitoarea de Kiera Cass poate fi comandată de pe site-ul Editura Corint
Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

 Seria Alegerea-basm-distopie

Moştenitoarea de Kiera Cass-Seria Alegerea-recenzie

8 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.