Seria Alegerea de Kiera Cass

Seria Alegerea, de Kiera Cass – basm – distopie – o şansă unică pentru 35 de fete – The Selection Series

Sentimentele și speranțele unui prinț, dar și speranțele unor fete care vor să câștige!
   Pentru treizeci şi cinci de fete, Alegerea este o şansă unică în viaţă. Le oferă posibilitatea de a fi transportate, ca nişte cenuşărese, într-o lume a luxului şi strălucirii, a rochiilor elegante şi bijuteriilor sclipitoare. De a locui într-un palat şi de a lupta să cucerească inima unui prinţ. 
    Seria Alegerea – The Selection Series: 1. Alegerea, 2. Elita, 3.Aleasa, 4. Moştenitoarea,  5.The Crown

1.Alegerea – The Selection – recenzie

Traducere: Shauki Al-Gareeb

Număr pagini: 368

 ,,Undeva în viitor, poate fi peste 50, 100, 200 de ani, este descrisă povestea Prinţului şi a Cenuşăresei, venită parcă din trecutul îndepărtat, din basmul din copilărie, dar cosmetizată într-o altă strălucire a viitorului.

   Alegerea seamană cumva cu emisiunea Burlacul, dar cu alte nuanţe şi alte valori.

  La un moment dat, am avut impresia ca trăiesc o parte a regimului comunist, atunci când urmăream la tv, emisiunile impuse, când pentru a avea o viaţă mai bună încercai să te integrezi pe lângă familiile din conducere sau sa faci parte din partid trăind cu speranţa ca poate vei avea o şansă la ceva mai bun. Astea sunt o parte din regulile care există în această ţară a viitorului. Ceea ce nu prea mi-ar plăcea, eu care văd viitorul altfel nu aş vrea să mă reîntorc în trecut.

   Prinţul Maxon voia să se însoare cu o fată din popor. Aşa că lansează un concurs – ALEGEREA-o selecţie pentru toate familiile care aveau fete intre 19-22 ani. Din mulţimea care participa vor fi alese doar 35 de fete, indiferent de castă. Cele care aveau norocul sa fie alese, familia lor va beneficia pe tot parcursul de sume importante de bani şi diverse servicii. Vor fi duse la palat unde li se oferă casă, masă îmbelşugată, haine, Spa, Stayling şi tot confortul. Dar aveau şi reguli care trebuia îndeplinte întocmai contractului semnat. Chiar dacă erau eliminate din cele 35, imaginea era una bună pentru fiecare, reuşind să se căsătorească în alte caste mai superioare. Deci, bucurie şi belsug pentru norocoase. Concursul nu avea o limită de timp, putea să dureze luni de zile până Prinţul îşi va alege viitoarea Prinţesă. Seria Alegerea de Kiera Cass

Una dintre alese este America Singer, o fată care face parte din casta Cinci”-IASMY

  Să vedem ce se întâmplă în Elita.

2. Elita – The Elite 

Traducere: Alexandra Bârsan
Număr pagini: 351
   Rămân 6 fete, printre care și America evident. Și iată că în același timp, Maxon, îi spune că: este singură fată pentru. care el simte ceva, dacă crede că va fi posibil ca într-o zi să-l iubească și să-i fie alături.
   Prințul Maxon, înalt, blond, cu niște umeri lați, cu ochii căprui și adânci și cel mai frumos zâmbet, nu seamănă cu tipul de la tv. Este atent, sufletist, generos, amuzant, cam timid în relațiile cu fetele.
   El o vrea pe America, dar aceasta îl ține la distanță. Faptul că Aspen ajunge la palat ca și ofițer desemnat cu securitatea Americii este un dezavantaj pentru relațiile ce ar trebui să fie pentru Prinț, nu pentru dragostea ei de acasă.

,,Prințul Maxon, moștenitorul Illeei, mă plăcea. Îmi spusese cu o săptămâna în urmă că, dacă aș fi putut pur și simplu să țin la el, la fel cum ținea el la mine, fără nici o reținere, întreaga competiție ar fi încheiată. Câteodată cochetăm cu ideea asta, întrebându-mă cum ar fi fost să formăm un cuplu.
Dar problema era că, din start, Maxon nu era al meu. Existau alte cinci fete-pe care le scotea la întâlniri și cărora le șoptea tot felul de lucruri-, iar eu nu știam ce să mai cred. În plus, odată cu Maxon acceptam și o coroană, gând pe care aveam tendința să-l ignor, fie și doar pentru că nu eram singură ce ar fi însemnat asta pentru mine.
Și desigur, mai era și Aspen.”

    Eii, aici aș fi zgâţâit-o pe America de să îi vină mintea la cap. Când a plecat de acasă s-a certat cu Aspen, acum când îl vede în uniformă, când e aproape de ea, când ea este în Casta 5 si el în Casta 2, sentimentele ei se reîntorc, și au loc schimb de sărutări și întâlniri foarte periculoase. Dacă cei doi ar fi fost prinși îi aștepta pedeapsa cu moarte în cel mai rău caz, iar în cel mai fericit caz îi aștepta biciuirea și retrogradarea lor în casta 8. Când prietena ei și concurenta Marlee va fi prinsă cu un ofițer, vor fi biciuiţi public. America va încerca să îi scape de așa ceva, dar mai rău îl va întărâta pe rege împotriva sa. Acesta nu o prea are la suflet pe fata venită din Casta 5.
   Situațiile tensionate între concurente vor apare la tot pasul. Ele vor încerca să fie bine văzute atât de Prinț, rege și regină, dar mai ales în sondajele poporului. Seria Alegerea de Kiera Cass
   Raidurile rebelilor, atât din Nord cât și din Sud, sunt mai dese, distrugeri și morți mai mulți. De fiecare dată spaima între concurente și personalul Palatului când trebuie să se ascundă în refugii este evidentă.
   Printre multitudinea de sarcini pe care le au concurentele în vederea pregătirii pentru o viață de viitoare prințesă, se ivesc și planuri și strategi pe care cei de la Palat nu le prevăd. America va fi la un pas să fie dată afară când va prezenta proiectul ei. Acesta prevedea eliminarea Castelor! Maxon va fi biciuit crunt de către regele, tatăl său, pentru că a cutezat să îi ia apărarea Americii. Salvarea ei vine de la un raid a rebelilor.
    În vreme ce America este sfâșiată între două promisiuni de viitor foarte diferite, restul Elitei va ști exact ce își dorește. America este la un pas să îl piardă pe prinț și dragostea sa în defavoarea lui Aspen-să vedem ce va alege. Seria Alegerea de Kiera Cass
Să vedem ce va fi în vol.3 – Aleasa.
3. Aleasa – The One
Aleasa - Seria Alegerea de Kiera Cass
Traducere: Shauki Al-Gareeb
Număr pagini: 351
    A venit vremea să fie aleasă o singură prințesă. După luni de zile de competiție vor rămâne doar patru concurente, iar America se va numără printre ele. Kriss este foarte aproape de inima prințului. Ea ar fi după spusele moștenitorului a două opțiune…în caz că nu poate să o cucerească pe aleasa inimii lui.

   Celeste a treia concurentă și favorita publicului este hotărâtă să pună mâna pe coroană nu neapărat pe inima prințului. Elise cea de a patra concurentă este mai liniștită, vrea să câștige, deoarece a ieșit pe locul doi în familia sa asiatică, nu este o opțiune.

Prințul a cam obosit să alerge după America, astfel că, le va lua în considerare și pe celelalte fete rămase.

,,-America, am obosit să mă lupt cu tine, a spus el liniștit.

-Îmi place că nu suntem de acord-de fapt, e unul dintre lucrurile care-mi plac cel mai mult la tine-, dar nu mai vreau să ne certăm. Uneori, am ceva din firea tatălui meu. Chiar dacă încerc, nu dispare. Și tu! a spus el cu un râset. Când ești supărată, ești o forță!

 A clătinat din cap, amintindu-și, probabil, zecile de lucruri pe care mi le aminteam și eu acum. Un genunchi în vintre, toată chestia cu castele, buza spartă a lui Celeste când a vorbit de Marlee. Nu mă văzusem temperamentală, dar se pare că eram. Am zâmbit amândoi. Într-un fel, era amuzant să mă gândesc la toate lucrurile pe care le făcusem.

-Le iau în considerare pe celelalte și sunt corect. O parte din ceea ce simt mă neliniștește. Dar vreau să știi că tot mă gândesc și la tine. Cred că, până acum, ți-ai dat seama că nu mă pot abține.”

 

  Deși îl vrea pe Aspen, America este geloasă pe întâlnirile dintre prinț și restul concurentelor. Dacă ar putea, i-ar păstra pe amândoi doar pentru ea. Aici mi s-a părut egoistă, îmi venea să o bat.

   Printre nenumăratele pozne ce îi pun în pericol, America și Maxon se vor întâlni cu liderii rebeli pașnici, cei care vor și ei să elimine castele. Se pare că America a devenit favorita poporului, atunci când va îndemna populația să lupte împotriva Rebelilor răi, cei care vor să pună capăt Alegerii. Aceștia încep să ucidă masiv din castele superioare, iar presiunea pe Prinț este mare.

   Prințul va vrea să se informeze care este situația reală și se va strecura afară împreună cu America. Cei doi vor avea parte de incidente neplăcute. America va fi împușcată ușor, iar veștile nu sunt deloc bune. Seria Alegerea de Kiera Cass

   Regele este tot mai pornit împotriva încăpăţânatei de America. Sarcinile pe care i le va da, vor să o facă să cedeze. Sentimentele fetei noastre încep să se schimbe, își dă seama că ar vrea să fie prințesa lui Maxon. Oare să îi mărturisească dragostea ei sau este prea târziu?

Ce se va întâmplă când Maxon o va găsi într-o poziție prea apropiată de Aspen? Ce va decide prințul?

Când regele și regina sunt uciși de rebelii deghizaţi în uniformele palatului, Prințul nostru va fi și el rănit.

Cine va scăpa și care vor fi consecințele pentru concurente?

   O serie lejeră, o acțiune a cărții în care concursul are locul de cinste. Sentimentele și speranțele unui prinț, dar și speranțele unor fete care vor să câștige!

   Sunt curioasă ce se va întâmpla în volumul patru din serie, iar pe voi vă las să descoperiți cine este Aleasa și cine se va căsători cu noul rege!

 4. Moştenitoarea – The Heir

Seria Alegerea de Kiera Cass

Traducere: Andra Elena Agafiţei 

Număr pagini: 384

  Acum a venit vremea ca și prințesa Eadlyn să aibă propria sa Alegere. Eadlyn nu se așteaptă ca Alegerea ei să fie ca povestea de dragoste a părinților săi… dar când începe competiția, e posibil să descopere că poate nu e chiar atât de greu să își găsească propriul basm cu Făt-Frumos.

   „Acest roman amuzant și alert împletește cu măiestrie suspansul și extazul poveștilor de dragoste abia înmugurite cu o sensibilitate nouă și modernă… Rezultatul este o lectură plăcută și captivantă, care reușește să fie inocentă, dar în același timp ingenioasă, amuzantă și seducătoare.

5.The Crown

Goodreade:The Selection Series
Verifică disponibilitatea cărţilor din seria Alegerea în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

18 COMMENTS

    • Eii,este o serie super draguta,recomandata pentru toate genurile de varsta!Primul volum mi-a placut mai mult ca 2,3 unde, actiunea carti stagneaza pe aspiratiile si nazuitele fetelor si a Printului!Sunt foarte intrigata de vol 4!

    • Este o serie distopica foarte draguta!Poate viata prezentata la palat cu viata reala,este putin cam dramatica,diferenta este uriasa!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.