Noutăţi ale Editurii Vellant

1. Alice în Ţara Minunilorediţia originală şi completă a poveştii lui Lewis Carroll, tradusă din limba franceză de Aurelia Ulici şi ilustrată de Rébecca Dautremer, celebra ilustratoare a volumului Prinţese date uitării sau necunoscute, de asemenea apărut la editura Vellant. Cel puţin două atuuri  fac această ediţie să se deosebească de precedentele apariţii ale lui Alice – ilustraţiile remarcabile, ce dau o viaţă vibrantă personajelor, şi accesul la povestea originală, într-un volum ca un album de artă pentru copii.

alice-in-tara-minunilor

 2.Antropologie şi o sută de alte povestiri este prima carte a lui Dan Rhodes, şi cuprinde 101 povestiri, 101 variaţiuni în jurul temei iubirii şi a neîmplinirilor în relaţii, scrise cu o putere formidabilă a imaginaţiei, ce fotografiază cuplul în momentele sale comice, dar şi atunci când unul din parteneri evocă, plin de durere, pierderea dragostei. Fiecare povestire este un roman condensat în aproximativ 100 de cuvinte, concentrându-se asupra unui moment, unui gest, unei conversaţii, dezvăluind structurile fragile şi inegalităţile deghizate dintre sexe. Volumul conţine o postfaţă semnată de Nadine Vlădescu şi ilustraţii de Kadna.antropologie

 3. Al treilea număr al revistei iocancoordonat de Marius Chivu. Revista cuprinde şaptesprezece proze, cu subiecte din cele mai variate. O să vă țină în suspans împușcături, tentative de viol, o magie de reînviere a morților, o să aflați că astronauții sunt nevoiți uneori să doneze spermă, și o să simțiți tensiunea unui dialog dintre doi soți care se bănuiesc reciproc de infidelitate. Prospeţimea, diversitatea şi actualitatea textelor separă Iocan de toate colecţiile de acest gen.

 4. Reeditată Problema Spinoza, de Irvin D. Yalom, un roman despre minţile a doi oameni care au intrat în istorie la trei secole distanţă unul de celălalt: filosoful olandez de secol XVII, Baruch Spinoza, şi Alfred Rosenberg, unul dintre ideologii nazismului şi un apropiat al lui Adolf Hitler. Imaginând o intersecţie neaşteptată între viaţa lui Spinoza şi destinul lui Rosenberg, Irvin Yalom construieşte o poveste de neuitat despre ură şi toleranţă, curaj şi laşitate, pedeapsă şi speranţă.

 Site-ul editurii Vellant: http://vellant.ro/raft/ promotii-1181526.

3 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.