Regele Lo-Melkhiin a ucis trei sute de fecioare înainte să ajungă în satul ei, cautându-şi o soţie. Când ea vede norul de praf din zare, ştie că el a sosit. Ştie că o va vrea pe fata cea mai frumoasă: sora ei. Însă jură că n-o va lăsa să fie următoarea.

O mie de nopţi, de E.K.Johnston

Editura: Trei

Colecţia: Young Fiction

Număr de pagini: 304

Titlul original: A Thousand Nights

Traducere de: Mihaela Apetrei

Anul apariţiei: 2016

Kirkus Best Book 2015

     Regele Lo-Melkhiin a ucis trei sute de fecioare înainte să ajungă în satul ei, cautându-şi o soţie. Când ea vede norul de praf din zare, ştie că el a sosit. Ştie că o va vrea pe fata cea mai frumoasă: sora ei. Însă jură că n-o va lăsa să fie următoarea.
Eroina fără nume din romanul lui E. K. Johnston face tot ce-i stă în puteri ca să fie luată în locul surorii sale.
Ajunsă în palatul lui Lo-Melkhiin, descoperă că e un loc bizar şi primejdios, unde statuile au priviri înspăimântătoare şi firele se ţes singure în veşminte strălucitoare.
Deşi e convinsă că va muri, darul ei de povestitoare o ţine în viaţă.
Cu fiecare poveste, creşte şi puterea ei magică, dorinţa cea mai mare a fetei fiind aceea de a-l salva pe regele preschimbat în monstru.

„Plină de emoţie şi frumuseţe, O mie de nopţi îşi va răspândi vraja asupra cititorilor, fermecându-i încă multă vreme după ce ultima poveste va fi spusă.” – Alexandra Bracken, autoarea seriei de mare succes ,,Minţi primejdioase”

„Un fantasy în care legenda şi simbolurile se împletesc într-o aventură fascinantă. Stilul lui Johnston e încărcat de lirism, amintind de clasicele povestiri arabe din O mie şi una de nopţi, care reprezintă punctul de plecare al romanului.” – Booklist

„O lectură impresionantă.” – Publishers Weekly

     Scriitoarea canadiana E.K. Johnston a trăit pe patru continente şi a petrecut veri spectaculoase în deşertul iordanian.
Îi place să spună poveşti şi chiar aceasta i-a fost ocupaţia în ultimii zece ani. Când nu scrie vreun roman, visează la călătorii, la Tolkien sau cântă la saxofon ori clarinet.
E.K. Johnston a mai scris The Story of Owen: Dragon Slayer of Trondheim (roman finalist la Premiul Morris pentru literatură dedicată adolescenţilor), Prairie Fire şi Exit, Pursued by a Bear.

Sursa foto şi text: Editura Trei

11 COMMENTS

  1. Nici nu am apucat sa sfarsesc de citit titlul ca mintea m-a si dus la ,,O mie si una de nopti” .. 🙂

  2. Subscriu 🙂 . Seamana cu O mie si una de nopti 🙂 . Pare interesanta insa nu stiu daca o voi lua. Astept totusi o recenzie 🙂

  3. Este o carte din categoria romance?
    Seamana cu povestile pentru copii sau e o transpunere la nivel de adult?
    Astept recenzia pentru ca sunt curioasa.

  4. Tocmai am terminat de citit „Urgia și zorile”, care e la fel de mult inspirată din povestea „O mie și una de nopți” și nu știu dacă mi-aș dori să mai citesc încă o carte de același gen. Pare extrem de asemănătoare și mie mi-a plăcut enorm „Urgia și zorile”, deci cred că dacă aș citi acum această carte aș avea tot timpul impresia că e doar o copie ceva mai slabă… Poate nu ar trebui să o judec înainte de a o citi, dar sunt încă sub influența ultimei lecturi, care m-a impresionat într-atât încât nu pot să cred că vreun alt roman mă va putea face să mă simt la fel 🙂

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.